Şuanda 118 konuk çevrimiçi
BugünBugün3903
DünDün3402
Bu haftaBu hafta11627
Bu ayBu ay11627
ToplamToplam10480051
kısa kısa PDF Yazdır e-Posta


Birkaç haber vereyim.

Önceki dönem aldığım Felsefe Tarihine Giriş adlı ders vardı. Haftada 6 saat, bir sınav bir de ev ödevi içeriyordu. Önceden belirttiğim gibi sınavda geçtim, ev ödevi de belli oldu. Ondan da geçen not almışım, beşten şaşma altıyı aşma cinsinden bir not…

Buna da razıyım zira ilk dönemdi ve felsefenin işleniş tarzı oldukça ağırdı ve alışmakta zorluk çekmiştim. En önemlisi bu dersten geçmiş olmak. Şimdi bu dersi saydırırım ve felsefe lisans eğitiminde bu dersi yeniden almak zorunda kalmam.

Ev ödevinin konusu: Platon’un Devlet’inde astronomi kavramı, idi.

Biliyorum, buyur buradan yak, denilecek bir konu ama bu konuda o kadar yayın var ki sormayın. Şaştım kaldım. Bir de tartışmalar var, şöyle demek istedi, böyle demek istedi diye… Aman neyse bundan geçtim. Zevkli konu ama fazla kafa yormak bana pek anlamlı gelmiyordu.

Bu yazıyı, doğal olarak Almancasıyla

www.yazinverlag.de

adresinde bulabilirsiniz.

Bunun dışında 20. Yüzyılın Büyük Düşünürleri kitap külliyatında Mao’yu yazıyorum. Sanırım bu yılın sonuna kadar bitiririm.

Bunun ardından ek gelen bir isim oldu. Yazmak için üstlenen varmış ama sonra çekilmiş. Sigmund Freud’un temel görüşlerini yazmak benim sadece hoşuma gider. Bütün eserlerinin yarısından çoğunu zaten okumuştum. Fikir değiştirmezsem Mao’dan sonra Freud’u yazacağım.

Bunun dışında bir kitap hazırlığına somut olarak başladım. Başladım ama 300 küsur sayfa olacağa benziyor.

Yazmadan nasıl bu kadar fazla olacağını biliyorsun gibi bir soru sorabilirsiniz.

Kitap bir bakıma zaten yazılmış durumda. Benim ek olarak yazacağım ancak önsöz olabilir. Yazılmış ama el yazısıyla yazılmış, onları bilgisayara geçiyorum ve yaz yaz bitmiyor. Kabaca bir hesap yaptım ve 300 sayfa civarı rakamını böyle buldum. Fazla da olabilir.

Bu konuda somut bilgiyi sonra vereyim…