Şuanda 168 konuk çevrimiçi
BugünBugün4723
DünDün3402
Bu haftaBu hafta12447
Bu ayBu ay12447
ToplamToplam10480871
Cemil Bayık: Gezi'ye zayıf katılım yanlıştı PDF Yazdır e-Posta


Aşağıdaki bağlantıda Cemil Bayık’ın sözlerini okuyacaksınız.

Politikada ne yapıldığı kadar ne zaman yapıldığı da önemlidir.

Ne yazık ki önemli bir fırsat yeterince değerlendirilemedi.

Bu arada doğru olmayan bir değerlendirmeyi de belirtmek gerekir:

Cemil Bayık, Türk bayrağı taşıyanları ulusalcı olarak değerlendiriyor, ama bu doğru değildir. Ulusalcı denilince akla İşçi Partililer ya da onlar gibiler gelir. Bayrak ve Mustafa Kemal fotoğrafları taşıyan çok sayıda insan arasında bu kesim azınlıktaydı. Hareketin tümünü kendilerine mal etmek istediler ama azınlıkta oldukları gittikçe daha fazla ortaya çıktı. Gezi Parkı-Taksim kitlesini Silivri’ye çağırdılar ama az sayıda insanın dışında kimse gitmedi.

Almanya’da değişik kentlerde yapılan ve Gezi Parkı eylemlerinde başından beri yer alan üç aktivistin katıldığı toplantılarda da benzer bir değerlendirme yapıldı.

“Çok sayıda insan politik bir eyleme ilk kez katılıyordu ve ulusal sembollerle katılmalarını bu nedenle olağan karşılamak gerekir. Ulusal sembolleri düşmanlık aracı olarak kullanmak isteyenler bunların arasında fazla değildi.“

Benim de katıldığım bir toplantıda anlatıldığına göre, ilk gün değişik takımların taraftarlarının da katıldığı gösteride “O. çocuğu Tayyip“ diye bağrılıyor.

Ertesi gün Beyoğlu çevresindeki hayat kadınları üzerinde “Tayyip bizim çocuğumuz değildir“ yazılı bir pankartla geliyorlar!

30 Haziran’da en az 40 bin kişilik bir yürüyüş yapan LGBT’liler ise polisle çatışmada en son geri çekilen grup olarak biliniyor.

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz“ sloganının “Mustafa Keser’in askerleriyiz“ denilerek susturulduğunu duymuşsunuzdur.

LGBT’lilerin sloganı ise, “Zeki Müren’in askerleriyiz.“

Kitlesel, çok sayıda farklı kesimin katıldığı ve farklı bir direniş sergileyen bu hareket önemli bir kültürel değişimin de habercisidir.

Cemil Bayık da açıkça belirtiyor: Gezi’den sonraki Türkiye artık başka bir ülkedir.

Bazı Kürtler bunu hala anlamamış ise, varsın anlamasınlar…

 

 

 

http://www.radikal.com.tr/politika/bayik_geziye_zayif_katilmak_yanlisti-1148364