Şuanda 292 konuk çevrimiçi
BugünBugün5704
DünDün3402
Bu haftaBu hafta13428
Bu ayBu ay13428
ToplamToplam10481852
Necati Kurtdereli'yi kaybettik PDF Yazdır e-Posta


Eski Acilcilerden Necati Kurtdereli bu sabah iş dönüşünde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Geçen Cumartesi günü 53 yaşına girmişti…

1982 sonlarında Almanya’ya geldim ve Necati’yi 1983’de tanıdım. Acilciler’den yeni ayrılmıştım ve Almanya’dan bazı arkadaşlar da birlikte ayrılmışlardı. Cephe ile Birlik Yolu’nun Frankfurt’taki dernekleri aynı binanın beşinci katında ve aynı koridordaydı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bir süre sonra Cephe derneği kapandı.

Sonraki yıllarda Necati ile ilişkim yakın değildi ama iyiydi. Samandağlı idi ve aklı başında birisiydi. Hatay’dan tanıdığım bazı soytarılar gibi değildi. Kof ajitasyonla işi götürmeye çalışmak, bir takım havalara girmek gibi huyları yoktu. Ayrılıkta Acilciler’de kalmıştı ama kafası çalışan ve baktığını da görebilen her insan gibi Almanya’da dağınık ilişkilerden iyi çalışan bir örgütün nasıl kurulduğunu görüyordu. Bu kesimle ilgilenmiyordum, herhangi bir kişiyi kazanmaya da çalışmıyordum. Bizim örgütlenme hedefimiz ikinci kuşaktı yani küçük yaşta bu ülkeye gelmiş olan gençler ve bu alanda önemli adımlar attık.

Necati ile mesafeli ama iyi bir ilişkim oldu.

1986 başlarında o zamanki eşimle ben ortada kaldık. Ev tutmuştuk ama eve taşınmamız onarım nedeniyle bir hafta kadar gecikecekti. Necati o sırada öğrenciydi ve hemen odasını bize vermişti.

Yıllar geçti…

Almanya’nın en eski derneklerinden birisi olan (kuruluşu 1965) ve eskiden TKP çizgisindeki        FİDEF çizgisinde yer alan, daha sonra pek çok dernek gibi dağılmayan ama üye yapısı değişen Frankfurt halkevinde çalışıyordu. Birkaç yıldan beri de başkanlığını yapıyordu.

Beş yıl kadar önce bana bir haber vermişti: “Deniliyor ki, önceki yıllarda (1976) Binboğa dağlarındaki askeri eğitimde sen dağda yürüyememişsin, (malum şahıs) seni sırtında taşımış!”

Ben de gülmüştüm: “Ben orada yoktum ki!”

Necati bunu iletmiş ve malum şahıs da “neden ona söyledin?” demiş.

Palavra ile işi götürmek varken, Necati’nin yaptığı da işti yani!

Neyse işte, birden gelen bir ölüm…

Cenazesi yarın Alevi derneğinde yapılacak törenden sonra Samandağ’a gönderilecek…