Şuanda 343 konuk çevrimiçi
BugünBugün5766
DünDün3402
Bu haftaBu hafta13490
Bu ayBu ay13490
ToplamToplam10481914
İlker Akman PDF Yazdır e-Posta


İlker Akman ile ilgili yazılar bir araya toplanacak…

Bunlar şimdiye kadar değişik yerlerde yayınlanmıştı ve dağınıktılar. Tümünü Yüksel Eriş örneğinde olduğu gibi tek bir yerde toplamak daha iyi olacaktı.

 

www.yukseleris.blogspot.com adresinde yapıldığı gibi böyle bir blog var artık:

 

www.ilkerakman.blogspot.com

 

Burada İlker ile ilgili olarak yazdığım üç yazı, Hasan Basri Temizalp ile ilgili yazdığım yazı ve İlker’in TMMOB’de çalışırken yazdığı Teknik Elemanların Örgütlenmesi Üzerine yazısı yer alıyor.

Mevcut Durum ve Devrimci Taktiğimiz burada –henüz- yer almadı. Bu yazıya önsöz de yazmıştım ve bekliyor. Basılma durumu var. Basılamazsa, onu da önsöz ile birlikte burada yayınlayacağım.

Aynı şekilde Rus Devriminden Çıkan Dersler de

 

www.turkiyedevrimininacilsorunlari.blogspot.com

 

da yayınlanacak.

 

İlker ile ilgili olarak yazabileceğim başka konular da var. Bugüne kadar yazılmış olanların tümü politik konu ya da olaylarla ilgiliydi, ama bunun dışındakiler de bulunuyor. Bunları da yazacağım.

Bu arada atladığım yazılar olabilir, onların hepsi bu blogda yer alacak…

 

Hasan Basri ile esas olarak İlker’in ilişkisi vardı, bu nedenle yakından tanımıyorum. Hasan Basri’yi Yüksel bile tanımazdı. Nişanlısı Sevil’i tanırdım bir de, o kadar…

 

Yusuf Ziya Güneş ile aynı okuldanmışız, ama tanımıyorum.

Ankara’da dernek benzeri örgütlenmemiz olmadığı için hiç kimse işinin olmadığı kişiyi tanımazdı.

Yusuf Ziya Güneş Beylerderesi’nde katledilmesinin ardından Samsun’un bir ilçesinde büyük bir cenaze töreniyle toprağa verilir. Törende konuşma yapan zamanın Karadeniz Dev-Genç Başkanı ile aynı okuldanız, yıllardır tanışırız. Sordum ama o törende özel olarak ne konuştuğunu hatırlayamadı. Normal, kısa sürede böyle törenler o kadar fazlalaştı ki…

 

İlker Akman’ın mezarı Ankara Karşıyaka mezarlığında bulunuyor. Babası cenazesini Ankara’ya getirmiş ve mübalağasız söylüyorum diz boyu karın olduğu bir gün toprağa verilmişti. Orada bulunan biz birkaç kişinin dışında en az elli polis vardı.

Kalabalık bir törendi anlayacağınız!!!

 

Hasan Basri’nin mezarı hakkında ise hiç bilgim bulunmuyor.