Şuanda 360 konuk çevrimiçi
BugünBugün5783
DünDün3402
Bu haftaBu hafta13507
Bu ayBu ay13507
ToplamToplam10481931
70 bakire nerede!? PDF Yazdır e-Posta


Ben sadece birkaç tanesini biliyorum ama birçok ülkede gazeteler Charlie Hebdo’nun son sayısından bölümler yayınlıyorlar. Bizdekiler dünyayı kendilerinden ibaret sandıkları için yasaklayabilirler ama Charlie Hebdo dünyanın her yanını dolaşıyor.

Frankfurter Rundschau’nun bugünkü sayısında dergiden iki karikatür yer alıyordu.

Birisinde eylemi yapan iki kişi silahlarıyla birlikte öteki dünyaya gitmiş olarak görünüyor. Eylemcilerden birisi soruyor: “70 bakire nerede?”

Eskiden 40 huri olarak bilirdim ama demek sayı 70’e yükselmiş!

Bu dünyada islamın kurallarına uyan ve islama hizmet eden erkeklere, öteki dünyada 70 huri verileceği vaad ediliyor.

Öteki dünyaya giden eylemciler de “nerede bu kızlar?” diye soruyorlar.

Kadınlar için bir şey yok mu, diye sorabilirsiniz.

Bu dünyada İslami kurallara uyan, örtünen, namahreme bakmayan kadınlara öteki dünyada vaad edilen bir şey bulunmuyor bildiğim kadarıyla…

İslamın kadını erkekten aşağıda gördüğü buradan bile anlaşılıyor…

Kurallara uyan erkeğe 70 huri var, kadına ise bir şey yok…

Buradan daha önemli bir noktaya geçebiliriz:

Bu dünyada İslami kurallara uymanız karşılığında –bu kurallar islamın çeşitlerine göre biraz değişiyor ama İslam yolunda şehit olmak hepsinde kutsal sayılıyor- size verilecek ödülün önemli olması gerekiyor. Ya da bu dünyada sahip olmadığınız, sahip olmayı istediğiniz ama olmadığınız şeylerin size ödül olarak vaad edilmesi gerekiyor.

Aksi durumda ödülün önemi kalmaz ve dolayısıyla umursayan da olmaz…

Mesela parası olan birisine öteki dünyada para vaad etmenin anlamı yoktur. Ödülü umursamaz ve kurallara da uymaz. Ödülün kurallara uymayı teşvik edici özellik taşıması gerekir.

İslamcı erkeklere neden huriler vaad ediliyor, diye sorulabilir.

Burada islamın sosyalizasyon anlayışıyla, öteki dünyada vaad edilen arasındaki uyumu görüyoruz.

İslamcı eğitim sistemi kadın ve erkeğin küçük yaşlardan itibaren birbirinden ayrılmasını, ayrı sosyalizasyon yaşamalarını öngörür.

Başta okullar olmak üzere toplumsal kurumlar cinslere göre ayrılırlar. Kızlar ve erkekler birbirlerinden ayrılırlar.

Başka bir deyişle hayatı boyunca erkek, kadından sürekli olarak uzaktır. Bu durumda, kurallara uyarsa ahrette verilecek olan 70 huri gerçekten de teşvik edici bir değer taşır.

Öbür dünyada erkeklere vaad edilen huriler saçma değildir, islamın sosyalizasyon anlayışıyla uyum içindedir.

Cinsleri birbirinden ayrı tutmaya dayanan bu sosyalizasyon anlayışı kadını da erkeği de ruhen sakatlar, eksik bırakır.

İslamcı eğitimin en zararlı yanı burasıdır; cinslerin birbirinden ayrılması…

Buradan hareketle islamcı erkeğin kafasında kadın ve seks konularının neden bu kadar fazla yer tuttuğunu anlamak mümkündür.

Evli olabilir, evlilik dışında başka ilişkileri de bulunabilir, çocukları da olabilir ama yine de kadın ve cinsellik kafasında önemli yer tutar.

Çok sayıda gazete haberinden bunu çıkarmak mümkündür. Size örnek bir olay anlatayım:

Beş yıldan fazla oluyor, TBMM’de bir AKP’li milletvekili (adını hatırlamıyorum) çekim yapan TRT kameramanı kadının dışarıya çıkarılmasını istiyor. Kadın ayağına çorap giymediği için erkek bundan rahatsız olmuş!

Kameraman kadın uzun etek giymiş ve sayın milletvekili milletine hizmet için düşünürken kadının uzun eteğinin altına çorap giymediğini fark etmiş ve bundan rahatsız olmuş daha doğrusu huylanmış…

Uzun eteğin altına çorap giyilmediğini anlamak için kadını iyi incelemiş olmak gerekir. Bu inceleme sırasında kafada muhtelif düşüncelerin dolaşmış olması da kaçınılmazdır.

Bu insanlar yaşadıkları sosyalizasyon nedeniyle kadının varlığından rahatsız olurlar. Hele de çorap giymemişse iyiden iyiye rahatsız olurlar.

Küçük yaştan başlayarak karşı cinsle birlikte sosyalizasyon yaşayan erkeğin kafasında cinsellik bu kadar fazla yer tutmaz.

İslamcıda ise tutar…

Bir yandan bu dünyadaki hurilere bakar, bir yandan da öteki dünyada kendisine verilecek olanları düşünür ve huylanır da huylanır…

Zor bir durum doğrusu…

İslam iki cinsin ayrı sosyalizasyon yaşamasını hayata geçirdiğinde sonuç kaçınılmaz olarak sadece kadınların değil erkeklerin de psikolojik olarak sakatlanmasıdır.