Şuanda 355 konuk çevrimiçi
BugünBugün401
DünDün6244
Bu haftaBu hafta14369
Bu ayBu ay14369
ToplamToplam10482793
Üç milyon ve üç bin PDF Yazdır e-Posta


www.enginerkiner.org un kurulduğundan bu yana geçen 7,5 yılın ardından üç milyon okura ulaşmasına az kaldı. Sitedeki toplam yazı sayısı ise, bu yazı ile birlikte 2908 adet… Bu sayı da 3000’e yaklaşmış durumda…

Günlük ziyaretçi sayısı değişmekle birlikte 1500-2000 arasında oynuyor. Bazen 4000’e kadar çıktığı da oluyor.

Geçenlerde uzun zamandır yazı koymadığım www.yazinverlag.org sitesinin iç bölümüne baktım ve şaşırdım. Bin taneden az okunan yazı bulunmuyor. Özellikle “sol içi şiddet” ile ilgili yazı büyük ilgi görmüş. Bu konu solda hala kanayan bir yaradır.

Sol İçi Şiddet ve Nebil Rahuma Olayı adıyla değişik yazarların yazılarını içeren ve  yayınevi tarafından kötü düzenlenmiş bir kitap da çıkardık. İlerde konuyu daha ayrıntılı olarak yeniden yazmayı düşünüyorum. Konuyu belirli bir ismin öldürülmesinden çıkarıp genel bağlamda daha ayrıntılı olarak yazmayı planlıyorum. Bilemem ne zaman olur!

Sol içi şiddet bizim için önemlidir çünkü 12 Eylül 1980 sonrasındaki ilk üç sol içi cinayet; Ali Çakmaklı (Adana-1980), Nebil Rahuma (İstanbul-1980) ve Müntecep kesici (Lazkiye-1982) bize ya da kısa süre öncesine kadar birlikte olduğumuz insanlardan oluşan başka bir örgüte aittir.

Sol içi şiddeti lanetlemek yetmez. Onaylayan yok zaten ve bu nedenle de böyle yapmak konuyu bir çeşit geçiştirmektir.

Bu şiddet nereden geliyor; somut olaylarda işleyiş mekanizması nasıl olmuştur gibi soruların cevaplandırılması gerekir.

Bu sitenin yaptığı büyük hizmetlerden bir tanesi, soldaki bu önemli konuya ayrıntılı olarak eğilmesi ve üç cinayetin de iç mekanizmasını çözümlemesidir.

Devrimciler Arasında Şiddet ve Nebil Rahuma Olayı başlıklı yazımda, her tarafından şiddet fışkıran bir toplumda yaşadığımızı, bu toplumdan doğan, insanları bu toplumda sosyalize olan solun da şiddetten uzak kalamayacağını savundum. Mesele bunun bilince çıkarılması ve sol içi şiddetin –solda da yaşanılan sosyalizasyon nedeniyle ciddi kökleri olan şiddetin- nasıl önlenebileceği üzerinde düşünülmesidir.

Kişi devrimci olduğunda ikinci bir sosyalizasyon yaşamak zorundadır. Bunu yapamazsanız, sol içi şiddetten de kurtulamazsınız.

Bu site ülkenin çok okunan politik sitelerinden bir tanesi durumundadır. Sitede görsel malzemeye yer verilmemesine rağmen çok okunmasının tek nedeni, insanların okunacak şey bulmasından kaynaklanıyor.

Sitede yer alan her yazının mükemmel olduğu söylenemez ama mümkün olduğunca içerik olarak dolu yazılar yayınlamaya çalışıyoruz.

 

Umarım daha nice milyonlara ulaşırız…