Şuanda 263 konuk çevrimiçi
BugünBugün315
DünDün6244
Bu haftaBu hafta14283
Bu ayBu ay14283
ToplamToplam10482707
İbrahim Yalçın aramızdan ayrıldı PDF Yazdır e-Posta


 

 

İbrahim yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu ve iki ay öncesine kadar durum iyi görünüyordu ardından hastalığın büyük bir hızla gelişmesi yaşandı ve bugün 14.30’da hayatını kaybetti.

Her ölüm için erken ölüm denir ve bir bakıma da öyledir ama İbrahim için aynısını düşünemiyorum. İnsanda amaçlar hiç bitmez ama çok istediği amaçlara ulaştıktan sonra hayattan ayrılmak da herkese nasip olmaz.

1976’da tanıştığımızda o 25 ben 26 yaşındaydım ve konuyu konuşmadık ama ikimiz de bu kadar yaşayacağımızı hiç düşünmüyorduk.

Okurlar İbrahim’in biyografisini biliyordur ve bunu da “Ey Hayat (THKP-C Acilciler Anıları) adlı kitabında anlatmıştı. Bu sitede saymadım ama 300 civarında yazısı bulunuyor. Kimdi, ne düşünüyordu, geçmişte nasıl yaşamıştı; buradan öğrenilebilir.

İbrahim’in son olarak çok istediği iki hedef vardı ve ikisine de ulaştı.

Birincisi: THKP-C Acilciler’in Mihrac Ural adlı kişinin tasallutundan kurtarılması, örgütün tarihinin temizlenmesiydi. Bu işi sadece ikimiz yapmadık, adı ön planda olan ve olmayan 25 kişi birlikte yaptık. O ve ben ön plandaydık. 2008-2013 arasında devam eden bu süreçte bir örgütün ilk kez kendisiyle kamuoyuna açık olarak hesaplaşması yaşandı. İçimizdeki pisliğin gizli kalmış yaptıklarını ortaya çıkardık ve tarihimizin bu kara lekesini temizledik.

İkincisi ise, 40 Yıl Sonra TDAS’ın yayınlanmasıydı. 2014 yılı sonbaharında yaptığımız toplantıda bütün yazılarımızı bir araya toplayan ve bunları yeni bir yazıyla güncelleyen bir kitabın çıkması konusunda anlaşmıştık. Neredeyse her hafta telefon edip soruyordu. Kitabın yayınlandığını göreli bir yıldan fazla oldu.

Geleceğe yönelik bazı planlarımız vardı. Bunlardan bir tanesi “Kod Adı Sırtlan” başlığıyla 2008-2013 döneminde yaptığımız ve sonuçlandırdığımız yüzleşme ve temizliğin kısa ve derli toplu anlatılmasıydı. (Sırtlan, Mihrac Ural’ın Muhabarat’taki adıdır.) Konuyu bilmeyen yok, sitede bununla ilgili yaklaşık 1500 tane yazı bulunuyor. Bunları sınıflandırıp, dönemlere ayırıp, her dönemin en önemli yazısını alarak bir inceleme yayınlamayı planlamıştık.

Planı yapmıştık, önümüzdeki bir yılda hayata geçecektir.

Çok sayıda arkadaşın İbrahim ile ilgili anıları bulunuyor. Kimi anılar Türkiye’de kimisi cezaevinde kimisi ise Fransa’da yaşanmış anılar…

Bunları gönderirseniz, sitede yayınlarız.

Adres: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir veya Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Kafamda bu konuyla ilgili birkaç yazı bulunuyor.

Cuma günü Paris’te olacağım, haftaya yazmaya başlarım.

Şubat ayının ilk günlerinde Paris’teydim. Hastaydı, kemoterapi tedavisi görüyordu ama her zamanki gibi neşeliydi. Birlikte kısa yürüyüşe bile çıktık. Planlarımız hakkında konuştuk.

Şimdi O yok ama konuştuklarımızın hepsi yapılacaktır.

İbrahim Yalçın hayatımızda daima iyi olarak hatırlanacak bir yoldaş olarak kalacaktır…