Şuanda 175 konuk çevrimiçi
BugünBugün752
DünDün6244
Bu haftaBu hafta14720
Bu ayBu ay14720
ToplamToplam10483144
Osmanlı oğlanları ecdadına sahip çıkmalıdır! PDF Yazdır e-Posta


LGBTİ’nin Onur Yürüyüşü Müslüman Anadolu Gençliği ve Alperen Ocakları tarafından protesto edildi ve ne olursa olsun yürüyüşü yaptırmayacaklarını ilan ettiler.

Bunlar Osmanlı İmparatorluğu’nu yücelten kuruluşlardır ama Osmanlı’da eşcinselliğin hayli gelişmiş olduğunu ya bilmiyorlar ya da şimdi bilir görünmek işlerine gelmiyor.

Her fırsatta Osmanlı kültürünü ve Osmanlı’nın tarihe neler kattığını anlatanlar, Avrupa’nın eşcinsellik konusunda Osmanlı’dan hayli geride olduğunu anlamalıdırlar.

Osmanlı’da eşcinselliğin geri plana atılması, kınanması Batılılaşma ile başlar denilebilir. (Bu konuda Ayşe Hür’ün 10.11.2013’te Radikal’de yayınlanan “Elinde tesbih, evinde oğlan, dudağında dua…” başlıklı yazısına bakılabilir.)

Osmanlı’da çok sayıda şair erkek sevgililerine kasideler yazmıştır.

Sarayda “saray oğlanları” bulunuyordu.

Padişahların haremlerinin yanı sıra erkek sevgilileri de vardı. Güzelliğine hayran olup şiir yazdıkları erkek çocukları vardı. (Ayşe Hür’ün aktardığına göre bunlardan bir tanesi Fatih Sultan Mehmet’tir.)

Avrupa ülkelerinde eşcinselliğin normal olarak değerlendirilmesi son 30 yılın gelişmesiyken, Osmanlı bu konuda çok daha ileriydi.

Alperenler ve Müslüman Anadolu Gençleri ecdatlarının bu gelişmişliğine sahip çıkacakları yerde, kınıyorlar ve saldırmaya yöneliyorlar.

Anlaşılır gibi değil!

Yeniçeri ordusu sefere çıkarken çok sayıda oğlan da birlikte götürülmez miydi?

Kuran’da eşcinsellik yasaklanmışmış!

Haydi canım sen de!

Kuran değişmedi, ama yorumu dönemin ihtiyaçlarına göre değişiyor.

Kuran’da Lut ile ilgili söylenenler Osmanlı zamanında eşcinsellik karşıtı olarak yorumlanmazmış; şimdi ise böyle yapılıyor.

LGBTİ’nin eylemine en azından bazı sol örgütlerin sahip çıkması sevindiricidir.

LGBTİ’nin adı daha önce de biliniyordu ama Gezi sırasında Taksim’de sergiledikleri militanlık adlarının iyice duyulmasına yol açtı.

Dayatılan hayat tarzını kabul etmemek için bu insanlar desteklenmelidir.

Karşı çıkan ve tehditler savuran örgütlerin arasında –şimdilik- Osmanlı adını taşıyanlar bulunmuyor.

Onlar eksik kalmış!

Belki de Osmanlı’da eşcinselliğin yaygınlığının güncel bir konu olmasından çekinmişlerdir.

Televizyon dizilerinde haremi konu alanlar, saray oğlanlarını ve padişahların aynı cinse yönelik aşklarını ne zaman konu yapacaklar acaba?

Önceden de belirtmiştim; Osmanlı’nın ne olup ne olmadığını anlatmak, Osmanlı hayranı olan, Osmanlı’yı tahrif ederek anlatan AKP’ye karşı mücadelenin önemli bir bileşenidir.

Osmanlı’da eşcinsellik defalarca yazılmış bir konu, gizlisi de bulunmuyor üstelik…