Şuanda 215 konuk çevrimiçi
BugünBugün977
DünDün6244
Bu haftaBu hafta14945
Bu ayBu ay14945
ToplamToplam10483369
Müntecep Kesici ve 1982 ayrılığı (3) PDF Yazdır e-Posta


2006 yılı gibi hatırlıyorum (2005 de olabilir) politik çevremizden olmayan ama yayınlanan dergilerine arada yazı yazdığım bir arkadaş Ankara’da eski politik çevreden insanların yemekli toplantıda bir araya geleceğini, bu insanlara yönelik olarak mesaj yazmamın iyi olacağını ve bunu iletebileceğini söyledi. Kısa bir mesaj yazdım ve sonrasında bu arkadaşın ilettikleri karşısında şaşkınlığa düştüm. Toplantıya Lazkiyeli Muhabarat ve Rıza’dan da mesaj geliyor. İlkini çöpe atıyorlar, ikincisini okumuyorlar, sadece benimkini okuyorlar. Daha bu site kurulmamış ve herifin diğer ağır suçları ortaya çıkarılmamıştı ama kişinin Muhabaratla çalıştığını ve bazı örgüt içi infazlarını herkes biliyordu.

Rıza ise kendisini çok yıpratmıştı. Politika yapmak demektir, bir şeyi savunuyorsan yapacaksın. Halk savaşını savunup yıllardan beri bu konuda yazarak olmaz, ciddi bir şekilde teşebbüs etmek gerekir. Başarılı olunamayabilir ama ciddi olarak yapmaya teşebbüs etmek olmazsa olmazdır. Aksi durumda bir süre sonra insanlar sizi dinlemez olur.

Bu konudaki yorumu biliyorum: sen Avrupa’da başarılı oldun. Rıza da yıllarca hapiste kaldıktan sonra tahliye olunca ülke dışına çıkmak zorunda kaldı, ama orada pek bir şey de yapamadı.

Bu görüşün doğruları olmakla birlikte önemli bir eksiği de bulunuyor.

 

www.muntecep-kesici.blogspot.com