Şuanda 318 konuk çevrimiçi
BugünBugün89
DünDün6244
Bu haftaBu hafta14057
Bu ayBu ay14057
ToplamToplam10482481
Korona tedavisi yola çıktı... PDF Yazdır e-Posta


On gün kadar önce Fransa’da araştırmacılar sıtmaya karşı kullanılan ilacın Korona için de kullanılabileceğini açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamaya göre söz konusu ilacın Korona hastalarında kullanılması olumlu sonuç vermiş.

Bugün Almanya’da Max Planck Enstitüsü de açıklama yaparak verem için kullanılan ilacın Korona için koruyucu olabileceğinin, en azından etkisini hafifletebileceğinin görüldüğünü belirtti. Bunu öncelikle sağlık personelinde kullanacaklar ve seri üretimine başlanmış durumda.

Bunlar Korona tedavisi için somut adımlar atıldığını gösterir, henüz kesin tedavi söz konusu olmamakla birlikte önemli adımlar atılmış durumdadır.

Şimdi gelelim bir süredir orada burada okunabilen iki yalana:

Birincisine göre Küba Corona’nın kesin tedavisini bulmuştur.

Yok böyle bir şey… Küba bu konuda bazı ilaçlar geliştirdi ama kesin tedaviyi bulmadı. Hatta Fransa ve Almanya kadar bile bu yönde somut bir adım atmadı. Bu durum Küba’nın sağlık konusundaki başarılarını gölgelemez. Sosyalizmin övülmesine diyeceğim yok ama uydurmayalım.

İkincisine göre kapitalist sistem yaşlılardan kurtulmak için Corona’yı kullanacak ve böylece nüfusun bir bölümüne emekli maaşı ödemekten kurtulacaktır.

Fransa ve Almanya gibi kapitalistliği tartışma dışı olan ülkelerde Corona tedavisi konusunda atılan somut adımlar bu görüşün de çürüklüğünü ortaya çıkardı. Ortaya bir görüş konulduğunda bunun en azından birkaç hafta geçerliliğini koruması beklenir ama bu sefer bu kadarı bile olmadı. Henüz kesin tedavi bulunmamakla birlikte bu yönde somut adımlar atılmış durumdadır.

Acaba bu durum “oligarşinin iç çelişkileri” bağlamında açıklanabilir mi?
Oligarşinin bir bölümü yaşlıların telef olmasını isterken, başka bir bölümü aksi görüşte midir?

 

Bunu da o görüşün sahipleri düşünsün artık…