Şuanda 334 konuk çevrimiçi
BugünBugün5264
DünDün3402
Bu haftaBu hafta12988
Bu ayBu ay12988
ToplamToplam10481412
Eksik yayınlar PDF Yazdır e-Posta


Basılı yayınlardan tükenenleri ve üzerinden en az beş yıl geçenleri digital ortama yerleştiriyoruz. Bunlar www.enginerkinerkitaplar.blogspot.com da bulunuyor. Üç eksiğimiz vardı: Mehmet Koç kitabı dokuz yıl önce çıkmıştı, her kitap gibi 1000 adet basılmıştı ve neredeyse tükendi. Bunu tarayıp yukarıdaki bloga yerleştireceğiz. Kitapta benim de yazım bulunmasına karşın başka yazarlar da vardı ve kitap İbrahim Yalçın-İrfan Dayıoğlu tarafından hazırlanmıştı. Tek kitap için ayrı yer açıp yayınları dağıtmamak için başına konulacak bir notla yukardaki blogda yer alacak.

Bir başka kitap Sol İçi Şiddet ve Nebil Rahuma Olayı’dır. O sırada ilişkilerimiz dardı, kitabı basan yayınevini zor bulmuştuk ve kitabı da rezil etti. Bu kitapta yer alan uzun yazımı internet ortamında yayınladım (Bkz. www.yazinverlag.org ). Bu kitabı nasıl yeniden düzenleyeceğiz bilemiyorum, bakalım, bir yolunu bulacağız artık.

İki kitap daha var ve bunlar birisi roman birisi öykü kitabıdır.

Güzel Bir Ölüm adlı romanı kaybettim sanıyordum, E Yayınları’ndan çıkan bu kitabın baskısı tükenmiş, kimsede de bulunmuyordu. Neyse ki bende kalan tek kopyasını buldum. Bunu tarayıp yerleştirmek gerekecek…

Bir başka kitap 1985 yılında yayınlanan Bir İşçinin Dönüşü ile iki yıl sonra yine Almanya’da yayınlanan Taşınamayan Özgürlük öykü kitaplarıdır. Bu iki kitaptan seçilen öyküler ikinci kitabın adıyla 1996’da İstanbul’da yayınlandı. Üç kitabın örnekleri de bulunuyor. Sonuncusunu tarayıp yerleştirmek gerekecek…

Ardından büyük bir dert geliyor: Yazın Dergisi’nin taranması ve yerleştirilmesi… 1982-2009 arasında 27 yıl yayınlanan derginin ilk sayısı Direniş adıyla çıkış bildirisiydi. Bunun dışında bütün sayılar bulunuyor. Ülke dışında yayınlanan en uzun süreli kültür dergisi olmasının yanı sıra, 11 yıl da Almanya ile birlikte Türkiye’de de yayınlanan ve bu bağlamda ülke dışından ülkeye giden bir dergi olan Yazın dergicilik tarihimizde iz bıraktı denilebilir. Ek olarak 12 Eylül sonrasında ülke dışındaki (sadece Almanya değil) Türkiyeli aydın ve sanatçıların üretimlerini sayfalarında topladığı için, bu dönemle ilgili vazgeçilmez bir kaynaktır.

Bunu da yapmaya çalışacağız ama zaman alacak…

Ardından basılı kitaplardan kalanların sırayla taranması gelecek…

Bunun için ilk aday 40 Yıl Sonra TDAS’tır. 2015’te yayınlanan bu kitap neredeyse tükendi. TDAS’ın (1975) orijinal metninin yanı sıra Rus Devriminden Çıkan Dersler, Mevcut Durum ve Devrimci Taktiğimiz gibi diğer yazıları da içeren kitap, 40 Yıl Sonra TDAS başlığıyla 1975’teki kitabın güncellenmesini de içeriyordu.

1975-1980 döneminin en iyi kitaplarından birisi olarak kabul edilen TDAS’ın gördüğü ilgi hem sevindiriciydi ve beni için de biraz beklenmedikti.

Yıllar geçince dünya değişir ve bir kitap için önemli olan yıllar sonra bile okunmaya değer bölümlerinin bulunmasıdır.

 

Çalışmaya devam…