Şuanda 315 konuk çevrimiçi
BugünBugün4535
DünDün3402
Bu haftaBu hafta12259
Bu ayBu ay12259
ToplamToplam10480683
Haydar Kılıç: katalizatör PDF Yazdır e-Posta


 

 

Katalizatör kimyada reaksiyon hızlandırmak için kullanılan maddeye verilen addır. Reaksiyon çok yavaştır ve belki de olmayacaktır. Reaksiyona katalizatörün katılması süreci hızlandırır.

Aramızdan ayrılan Haydar Kılıç da 2008-2013 arasında kamuya açık olarak yapılan örgütsel tarihimizle hesaplaşmada katalizatör sayılır. Özgür Medya’nın kurulmasında ve Lazkiyeli Muhaberatın buradan dışlanmasında önemli rol oynamış, bu anlamda herifin sosyal medyada bana karşı kampanya açmasının kışkırtıcısı olmuş ve gerisi de gelmiştir.

Satrançta zayıf oyuncular at figüründen çekinirler. At “L” harfi gibi hareket eder ve bu taşın hareketini yeterince hesaplayamadıkları için çekinirler ya da rolünü abartırlar. Gerçekte ise at figürünün değeri satranç taşları arasında gerilerde yer alır.

Gerçek hayatta var olmayanlar sosyal medyadan özellikle çekinirler. Sosyal medya gerçek hayattaki konumunuzu en fazla yüzde 15-20 kadar yükseltir ya da geriletir. Gerçek hayatta silik olan sosyal medya vasıtasıyla parlayamaz, ya da kısa süreli parlar ve söner. Otuz yıl öncesinde yaşamıyoruz. Haberleşme, bilgi edinme imkanları eskisiyle karşılaştırılamayacak kadar genişlemiş durumdadır. Kim, nerede, ne yapıyor; biliniyor. Yalan ve palavranın gerçeği başka türlü gösterme rolü eskisine göre azalmıştır.

Sosyal medyayı herife dar ettik. Bu dar edişte Haydar Kılıç’ın da fonksiyonu vardır. Bu konuda sitedeki yazılarına bakabilirsiniz. Sosyal medyada yazan binlerce kişi arasında bir bölüm insan özellikle okunuyorsa,  sosyal medyayı kullanmaktaki becerilerinin yanı sıra gerçek hayatta var olmaları nedeniyledir.

Son yıllarda görüşmek imkanımız olmadı ama İbrahim Yalçın’ın psikolojisinin onda da bulunduğuna eminim: başarıyla gelen mutluluk.

O başarının katalizatörü Haydar Kılıç’tır.

Artık aramızda bulunmuyor, daha geç olabilirdi ama ne yapalım…

Anısı ve işlevi unutulmayacaktır.