Şuanda 294 konuk çevrimiçi
BugünBugün2670
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10394
Bu ayBu ay10394
ToplamToplam10478818
Video yayını PDF Yazdır e-Posta


Video yayınlamaya başlayalı 22 hafta olmuş, 44 video yayınlanmış. Ortalama olarak haftada iki video… Haftada bir amacıyla başlanmıştım ama gördüğü büyük ilgi üzerine haftada iki yaptım. İzlenme sayıları iyi, ilgiden memnun olduğumu söylemeliyim. Bazı videoların izlenme sayısı hayal bile edemeyeceğim sayıya ulaştı, Suriyeliler videosunda en az 200 bin gibi… En az diyorum çünkü çok sayıda paylaşım bulunuyor ve paylaşanın da paylaşanı dolayısıyla ne kadar izleyicisi vardır, bilmek mümkün değildir.

Video yayınını biraz seyrekleştirmek zorundayım. Her video için 2-3 saat gerekiyor, bu zamanı okumaktan kısmak zorunda kalıyorum ve bu da bir süre sonra insanı rahatsız etmeye başlıyor.

Haftada iki yani ayda sekiz tane idi, ayda altı yapacağım. Bu ortalama bir rakamdır, yukarıya ve aşağıya biraz oynayabilir.

Önceden de söylediğim gibi abone olun, şu anda 75 abone bulunuyor. Her yeni yayını duyuruyorum ama gözünüzden kaçabilir. Abone olursanız otomatik olarak haberiniz olur.

Konular çeşitlenecek. Politik konuların yanı sıra edebiyat, felsefe ve doğa bilimiyle ilgili konular da yer alacak…

Gerçi sadece politik demek eksik olur; şimdiye kadarki konularda sosyoloji, sosyal psikoloji ve tarih de vardı. Bunları birbirinden ayırmak genellikle zordur zaten…

Bir de ülke incelemelerine girmeyi planlıyorum. Mesela Venezüella, Bolivya, Macaristan, Polonya, Arnavutluk, Sırbistan ve başka ülkeler tarihlerinin anlatılması gibi…

Bir de başlı başına ayrı bir konu olan kapitalizm var. Sadece Marx ile kapitalizmi anlayamazsınız. Kapitalizm bir hayat tarzı durumuna gelmiştir. Sadece üretimde değildir, hayatın her alanına girmiştir. Bu konuda yeni yayınlanan önemli kitaplar bulunuyor.

Sosyalizmin özellikleri çağdaş kapitalizmin özelliklerinin eleştirisinden çıkar ve sadece sömürüyü görmek, eksik görmektir.

Konu çok anlayacağınız…