Şuanda 304 konuk çevrimiçi
BugünBugün229
DünDün3402
Bu haftaBu hafta7953
Bu ayBu ay7953
ToplamToplam10476377
İyi incelenmesi gereken bir durum... PDF Yazdır e-Posta


Şöyle bir örnek vereyim. Bilenler bilir, banka soygunları konusunda bilgim ve tecrübem iyidir. Tabii bu iyilik 40 yıl öncesine aittir.

Bu nasıl kazanılmıştı?

Pratiğin yanı sıra sürekli inceleme gerekiyordu. Herhangi bir kentte –genellikle İstanbul’da- banka soygunu olduğunu radyodan öğrenince bütün gazeteleri alır, soygun nasıl yapılmış, incelerdim. Başarısız olunmuşsa bunun nedenlerini anlamaya çalışırdım.

Sadece kendi deneyinizle iyi bilgi ve tecrübe sahibi olamazsınız.

Yazının başlığıyla ilgili olarak söyleyeceğim ise, CHP’nin esaslı hamlesinin incelenmesi gerektiğidir. Esaslı bir gol atarken tehlikeyi de göze aldılar.

Özdağ konusunda önemli olan bu şahsın yüzde kaç oy sahibi olduğu değildir, MHP’den biraz oy almaktır. Kılıçdaroğlu’nun bazı ülkücülerle buluşması da bunu amaçlıyor. Bu adam gericidir ama faşist denilemez. Faşistlerle görüşünce faşist olunmaz.

Tehlike şuradadır: MHP’den kazanılması beklenen ek oy, HDP seçmeninin bir bölümünün sandığa küsmesiyle kaybedilecek oydan daha mı fazladır?

Bunun hesabını mutlaka yapmışlardır. HDP biraz söylenecek ama sonuç olarak yine Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi söylemini sürdürecektir.

Ama hangisi olursa olsun merkezin şu veya bu yönde tavır alması, tabanın da bu tavra yüzde yüz uyacağı anlamına gelmez. Nitekim benzer tespit Oğan için de yapılmaktadır.

Sonuç pratikte belli olur ama CHP esaslı bir hamle yaptı, kabul etmek gerek…

Sadece kendini ve yakın çevreni incelersen, özellikle de politikada cahil kalırsın.

Yazının sonunda beni üzen bir ölüm haberini iletmek istiyorum.

Değişik internet gazetelerinden bilgi almış da olabilirsiniz, Tina Turner hayatını kaybetti.

 

Bu kadını severdim.