Şuanda 93 konuk çevrimiçi
BugünBugün2889
DünDün2340
Bu haftaBu hafta7211
Bu ayBu ay7211
ToplamToplam10475635
VE ON MİLYON... PDF Yazdır e-Posta


Bugün yeni yazı yazmayı düşünmüyordum ama sitenin (enginerkiner.org) tıklama sayısının on milyonu geçtiğini görünce yazmam gerektiğini düşündüm. Bu yazıyla birlikte sitede 5298 yazı ve başka yerlerde yayınlanan yazıların duyurusu bulunuyor. 2008’de yani 15 yıl önce faaliyete geçen bu sitede hepsini saymadım ama yaklaşık 25 yazar yer aldı. Başlangıçta yazılarım azınlıktaydı, diğer insanlar daha çok yazıyorlardı, on yıl sonra sayı iyice azaldı, giderek sadece ben kaldım.

Site büyük işlev yerine getirdi. Sosyalist harekette örgüt tarihiyle ilgili hesaplaşmayı kamuoyuna açık olarak yapan ilk site oldu. Lazkiyeli Muhabarat elemanının, Türkiye’deki ilişkileriyle zifiri karanlık tipin hakkından geldik. Bununla ilgili yazılar giderek azaldı, sonra tümüyle bıraktık.

Kazanmadık ezdik. İstediğimiz bütün amaçlara ulaştık, yeter.

Bu vesileyle sitede yazan ve siteyi okuyanlara yeniden teşekkür ederim.

Sosyalist soldan beklemediğimiz büyük destek aldık.

Konu bitmiştir.

Sitede başka konularla ilgili yazılar yazılmaya başlanınca okur sayısının azalmasını bekliyorduk, tersine arttı.

Yazıları Facebook’ta paylaşmaya başlayınca sayı doğal olarak biraz azaldı ama yine de günde ortalama 1000 tıklamanın altına inmiyor.

Güzel bir rakam…

Sitede yazı aramak isterseniz başlıktaki kelimelerin bir bölümünü sol üst köşedeki arama yerine yazınız, o kelimelerin geçtiği başlıklara ulaşırsınız.

Her yazının ne kadar okunduğunu da benim ya da konuk yazarlar bölümünde diğer yazılara bastığınızda görebiliyorsunuz. Sitede aynı zamanda en çok okunanların listesi de bulunuyor.

Sitede yayınlanan ve örgüt içi hesaplaşmayla ilgili olmayan konularda yayınlanan yazılarımdan seçtiklerim www.enginerkineryazilar.wordpress.com adresinde toplandı. Buradaki yazı sayısı 1000’den biraz fazladır. Bu yazıları kitaplar halinde “Seçme Yazılar” adıyla da topluyorum. Şimdiye kadar 7 cilt yayınlandı. Toplam 20-21 tane olur.

Keyfiyet bundan ibarettir.

Keşke İbrahim Yalçın yaşasaydı da bu sitenin ulaştığı düzeyi ve Twitter’de milyonlarca dinleyiciye ulaşan 223 videoyu görseydi…

Devam…