Şuanda 54 konuk çevrimiçi
BugünBugün1934
DünDün2340
Bu haftaBu hafta6256
Bu ayBu ay6256
ToplamToplam10474680
Almanya'da faşizm tehlikesi yükseliyormuş! PDF Yazdır e-Posta


Bu saptamanın temelinde AfD (Almanya İçin Alternatif) adlı aşırı sağ partinin kamuoyu yoklamalarında ikinci güçlü parti durumuna gelmesidir. Parti programında önde gelen madde, Almanya’daki bütün göçmenlerin –Alman vatandaşı olanlar dahil- sınırdışı edilmesidir.

Bu parti yetkililerinin kendilerini 40-50 yıl öncesindeki ülkede yaşıyor sanmaları doğaldır ama başkalarının böyle düşünmemesi gerekir. Ne çare ki düşünenler bulunuyor.

40-50 yıl önce Almanya’da Almanlar ve göçmenler vardı. Benzer bir durum yine bulunmakla birlikte Almanlarla göçmenler arasında ciddi iç içe girmişlik de bulunuyor.

40-50 yıl önce Almanya’da göçmen kökenli politikacı zor bulurdunuz; şimdi ise sadece parti üyeleri arasında değil, sorumlu düzeylerde ve hatta bakan olarak da görebilirsiniz.

Göçmen denilince sadece Türk kökenlileri anlamamak gerekir, her ülkeden insanlar vardır.

SPD-Yeşiller-FDP koalisyon hükümetinin Tarım Bakanı Cem Özdemir’dir.

Eyalet hükümetlerinde bakan olarak değişik partilerden göçmen kökenliler yer almaktadır.

Her partinin üyeleri ve değişik düzeylerdeki parti yöneticileri arasında göçmenler bulunmaktadır (AfD’de olmayabilir).

Bir Alman partisine üye olmak ve hatta değişik düzeylerde yöneticilik yapmak için vatandaş olmak şart değildir, sadece ülkedeki seçimlere katılamazlar.

Ve bir parti –herhalde parti üyeleri ve değişik düzeylerdeki yöneticiler de dahil- bütün göçmenleri sınır dışı edecekmiş…

Buna en başta bütün partiler, onların tabanları karşı çıkar. Bunlara AfD ile en yakın görünen Hıristiyan Demokratlar (CDU/CSU) dahildir.

AfD bu yıl eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti alanındaki eyaletlerde yapılacak parlamento seçimlerinde en güçlü parti olmaya aday görünüyor.

En güçlü parti olabilir ama tek başına iktidara gelemez ve hiçbir parti de onlarla koalisyon yapmaz. Yapmaya niyetlenen bazı parti milletvekilleri çıkabilir, onları da fena eleştirirler.

Milyonlarca göçmeni sınır dışı et bakalım; nasıl olacak, merakla bekliyoruz.

Bununla iltica etmenin zorlaştırılmasını, reddi gelen ilticacıların çabuk sınırdışı edilmesini karıştırmamak gerekir. AfD’nin sözünü ettiği göçmenler yıllardır bu ülkede yaşayan ve hatta vatandaş olanlardır.

 

Dedim ya, merakla bekliyoruz…