Şuanda 130 konuk çevrimiçi
BugünBugün1993
DünDün2340
Bu haftaBu hafta6315
Bu ayBu ay6315
ToplamToplam10474739
Türkiye'den ABD'ye cephane ihracatı PDF Yazdır e-Posta


Frankfurter Rundschau’nun internet sayfasındaki bugünkü habere göre, 9 Mayıs’ta ABD’ye gidecek Erdoğan ile Biden arasında cephane ihracatı konusunda anlaşma imzalanması bekleniyor. 2028 yılına kadar Türkiye ABD’nin top mermisi ihtiyacının üçte birini karşılayacak.

İki yıldan beri NATO ülkeleri Ukrayna’ya sürekli cephane veriyorlar. Ukrayna bunları öylesine hızlı harcıyor ki, cephane veren ülkelerde cephane sıkıntısı başladı. ABD de Türkiye’den alacağı top mermilerini Ukrayna’ya verecektir. Türkiye, Rusya ile ilişkisi nedeniyle bunu doğrudan yapmak yerine ABD’ye satacak, oradan da Ukrayna’ya gönderilecektir.

9 Mayıs’taki görüşmede mutlaka Rojava konusu da gündeme gelecektir.

ABD ve NATO ülkeleri Rusya’nın cephane sıkıntısı yaşayacağını bekliyorlardı ama tersi gerçekleşti. İran, Kuzey Kore ve belirli oranda da Çin Rusya’ya yüksek miktarda cephane ve hafif silahlar veriyor. Bu ülkeler biliyorlar ki Rusya’nın başarısızlığı durumunda değişik yollardan saldırılma sırası kendilerine gelecektir.

Arap ülkelerine, Arnavutluk’a SİHA satan, Türkmenistan’a yüksek miktarda silah ihraç eden Türkiye, şimdi de ABD’ye top mermisi ihracına başlayacaktır.

Bu ihracatın ne oranda genişleyerek başka silahları da kapsayacağını zamanla göreceğiz.

 

İleri teknoloji ürünü silahları ABD üretiyor ama bu her çeşit silahı yeterli miktarda üretebildiği anlamına gelmiyor.