Şuanda 314 konuk çevrimiçi
BugünBugün1776
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9500
Bu ayBu ay9500
ToplamToplam10477924
ateşle oyun herkese kaybettirir PDF Yazdır e-Posta


Türkiye’nin egemenleri bir kez daha ateşle oynamaya başladı. BDP’nin desteklediği bağımsız adaylardan 7’si, toplam 12 bağımsız milletvekili adayı YSK tarafından veto edildi.  Erdoğan aynı gün « Kürt Sorunu yoktur, Kürt vatandaşlarımızın sorunları var » diyerek niyetini ortaya koydu. Artık çözüm yolunu kapatıyor. Artık gizli ajandasını açık ediyor. Kendisine krallık yolu açacak bir meclis çoğunluğu elde etmek için her yolu deneyecektir. Kürt cephesinin seçimlerden çekilmesini istiyor. Bu AKP’ye 35-40 milletvekili getirir. Ancak evdeki hesap çarşıya uymazsa, Tayyip Yüce Divana kadar da gidebilir. Bunun sağlanması için tüm muhalif güçlerin güçbirliği elzem hale geliyor. Kürt halkı ve onun örgütlü güçleri için alternatifler bulunacaktır. Ya YSK geri adım atacak,  ya da  en azından Kürdistan’da seçim hayal olacaktır. Kürtler hep barış isteyen taraf, ama ne zaman çözüm yakınlaşsa bir el araya giriyor ve çomak sokuyor.

AKP Meclisin toplanmasına uzak duruyor, MHP hukukçu kesildi, herkesin kurallara uymasını istiyor. Devrimcilerin katilleri mecliste dolaşacak, hayatında eline silah almamış, barış ve demokrasiden, insan haklarından yana tutum almaktan başkaca suçu olmayanlar veto edilecek ve buna da hukuk denecek, kim inanır ? bu topraklarda maraş katliamının baş sorumlusu Ökkeş Kenger (Şendiller) TBMM üyesi olabilmiş, kardeşliği savunmaktan başkaca talebi olmayan Leyla Zana veto edilecek, tek suçu Kızıldere katliamında sağ kurtulmak olan Ertuğrul Kürkçü sakıncalı olacak, halkını temsil etmesinin önüne geçilmeye çalışılacak. Kim bunlara seyirci kalabilir ? Tayyip artık düşünmelidir. Kimse sizin  dikensiz gül bahçesi ( !) özlemine müsade etmeyecektir. Bu ülkede sizin faşistlik yaptığınız dönemde devrimcilik yapanlar da hala yaşamaktadırlar. Sizin karanlık emellerinizi kursağınızda bırakacak inanç ve özgüvene sahip binlerce devrimci hala yaşıyor. Bu topraklar sizin istediğiniz gibi at koşturacağınız bir alan olmaktan çıkarılacaktır.  Er ya da geç, suçlu ayağa kalkacaktır.

Bir yandan açılım diyeceksiniz, bir yandan Kürtlerin, Alevilerin ve diğer birçok ulusal ve inançsal azınlığın taleplerini görmezden geleceksin, bir yandan Batıcı, özgürlükçü görüneceksin, bir yandan tek kişinin egemen olduğu faşist otoriter bir sistem özlemini dile getireceksin. Yemezler. Artık takke düşmüş kel görünmüştür. Bu topraklarda artık tekçi anlayışların egemenlik sürdürme olanağı kalmamıştır. Herkes aklını başına almalıdır. Tersi tutum ateşle oyun oynamaktır. Ateş ise dokunan herkesi yakar…. Umarız aklı selim galebe çalar, temel hak ve özgürlüklerin önüne konulmak istenen engeller ortadan kalkar.