Şuanda 198 konuk çevrimiçi
BugünBugün3004
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10728
Bu ayBu ay10728
ToplamToplam10479152
beş belge ve acilciler PDF Yazdır e-Posta


Belge yayınlamaya devam edeceğimizi, daha önce birkaç kere yazmıştım. Elimize ulaştıkca yayınlamaya devam ediyoruz.

Örgütsel tarihimizin aydınlatılması için bunların önemini belirtmeye elbette gerek yok. Ellerinde  yazılı belğe bulunan arkadaşlarımızın, bu belğeleri bizlere ulaştırmaya devam etmelerini, böylece, tarihimizin aydınlatılmasına katkıda bulunmalarını özellikle rica ediyorum.

Bunlar yayınlandıkca, bu tarihi saptırmaya çalışan,bu tarih içerisinde çiddi bir yerleri olmamasına karşın,herşeyin kendileriyle başladıgını ve devam ettiğini(!) iddia eden sahtekarların karanlık yüzleri daha da açık seçik ortaya çıkacaktır.

Mihrac Ural adlı muhabarat ajanı’nın, bundan önce yayınladıgım belgerleri (MK toplantıları ve Kongre süreci ile ilgili belgeler) nasıl çarpıttığını bir arkadaşın söylemesi üzerine öğrendim.

1. Kongre’de, MK’sine ‘’14 aday gösterildiğini ve bunlar içerisinde en çok oy alan 7 kişinin seçildiğini’’ iddia ediyormuş.Yalan söylüyor. Yok böyle birşey. Kongreye katılan tüm yoldaşlar bu yalana tanıktır. Kongre’ye katılan 42 kişi’den hiç kimse bu sahtekarın iddiasını dogrulamaz.

Daha önce yazdıgım gibi, 8 MK  yedek Üyesi ve 7 tane de MK asil üyesi olmak üzere 15 kişilik MK ve MK yedek üyesinin seçildiği 1. Kongre’de, ne MK ve nede MK yedek üyeleri için başkaca bir aday gösterilmemiştir. Gösterildiği kadar yedek, yine gösterildiği kadar da Asil üye seçilmiştir. MK’sine seçilen asil üyelerden birisi cezaevinde (Haydar Yılmaz) diğeri de Türkiye’de ki bayan arkadaştır. Adı geçen bayan arkadaş, seçilmiş olmasına ragmen hiç bir gün örgütsel faaliyet içersinde olmamıştır.

Yine söylediğim gibi, Komgre kararları bugüne kadar yayınlanmamıştır. ‘’Kayboldu( !) bulamıyoruz( !) bulur bulmaz yayınlayacağız’’ denılmesine ragmen aradan geçen çeyrek asra rağmen aranan(!) kararların izine rastlamak mümkün olmamıştır.

Yayınlandı diyen beri gelsin…

Kongre delegelerine Arapça olarak ‘’Hz ALİ’yi öven slogan attırılmış, deleğelere boş kagıt imzalatılarak bu imzalar üzerine Cemil ESAD’ın Acilciler fahrı başkanı’’ olduguna dair yazı yazılarak Adı geçen kişi’ye ‘’delegeler adına’’ taktim edilmiştir.

Bir kere daha ve tekrar yazıyorum. Bu söylediklerime karşı çıkacak, dogru olmadıgını iddia edecek, ‘’hayır, biz kongre’de yaşasın Hz. ALİ  slogan atmadık, el nasır lil murtada’’ diye bağırmadık’’ diyen bir delege varsa eger, çıksın beni yalanlasın.

Bugüne kadar ne yazmışsam arkasındayım. Söylediklerimin doğru olmadıgına dair iddiası olanlar cevap yazsınlar bu sitede yayınlayayım.

Bugün 5 belge birden yayınlıyorum.

Aşağıda verdiğim linkte 4 belge yer alıyor.

Birinci belge, 17 mayıs 1973 tarihli ve THKP-C taraftarlarınca kaleme alınmış olup ‘’kurtuluşa kadar savaş’’ sloganıyla sona eriyor. Bildirinin içeriği İbrahim KAYPAKKAYA’nın anılması ile ilğilidir.

İkinci belge, ‘’ Geçmişteki hatalar ve devrimci gençliğin örgütlenmesi üzerine’’ başlıgını taşıyor.

İstanbul Yüksek Öğrenim Kültür Derneği( İYÖKD) yönetiminde bulunan ACİLCİLER taraftarları tarafından kaleme alınan ve bir ‘’özeleştiri’’ niteliği taşıyan bu belğe, İYÖKD’nin Dönemin Devlet güvenlik mahkemeleri’’ (DGM) tarafından kapatılması üzerine yerine kurulan, İstanbul yüksek ögrenim derneği( İYÖD)  eleştirisidir. Yazı, Yaşasın Öncü savaşı, yaşasın halk savaşı, Kurtuluşa Kadar Savaş imzası  taşımaktadır.

Üçüncü belğe, ‘’THKP-C Acilciler’den emekçi halkımıza’’ diye başlamaktadır. Büyük bir olasılıkla, 1979 seneto seçimleri ile ilgili yazılmış bir bildiridir.

’Seçimlere aktif olarak katılalım ve sandıklardan haykıralım. Seçimler bir aldatmacadır, TEK YOL DEVRİM’’ slogan ile sona eriyor ve adı geçen dönemde, örgütümüz THKP-C Acilciler’in seçimlere ilişkin tavrını ortaya koyuyor.

Dördüncü belge; ‘’ Emekci halkımıza’’ başlıgını taşıyor ve THKP-C/ Halkın Devrimci Öncüleri Genel Komitesi imzasını taşıyor. Bir önceki bildiride olduğu gibi yine Seçimlerle ilğili örgütümüzün tavrını yansıtıyor.

Sözünü ettiğim Belgeleri okumak için aşagıdaki linki tıklamanız yeterlidir

http://enginerkiner.files.wordpress.com/2012/01/1970li-yillardan-4-bildiri.pdf

 

Beşinci belge, ‘’THKP-C HDÖ’den Halkımıza’’ başlıgını taşıyor ve THKP-C HDÖ İstanbul İl Komitesi imzasını taşıyor.

Adı geçen belge, 1977 Ağustos operasyonu sonunda İstanbul’da yapılan eylemlerle ilğilidir.

Bu belge’yi dikkatle okumanızı özellikle isterim.

Mihrac Ural’ın biz yaptık(!) dediği eylemleri anlatan bir belge olması açısından önemlidir.

Hemen belirteyim. Ağustos 1977’de örgütümüzün İstanbul’da yediği darbenin ardından merkezi eylem kadrosu içerisinde yakalanmayan  NEBİL RAHUMA yoldaşımızın bizzat içersinde yer aldıgı ve yönettiği eylemlerdir. 

İstanbul BEYAZIT Meydan’ında bulunan ‘’KÜLLÜK KIRAATHANESİ’’nin kurşunlanmasından bahsedilmektedir. Adı geçen kıraathane, 1975’lerden itibaren MHP’li sivil faşist militanların merkezi üssü niteliğindedir. Örgütümüz militanlarından Nebil RAHUMA tarafından yönetilen bu eylem’de Mihrac URAL gözcülük yapmakla görevlendirilmiştir.

İstanbul’u tanımayan  okuyucular için açıklama yapmak durumundayım. Eylem yeri Beyazıt Meydanı’dır. Mihrac URAL’ın bu eyleme gözcü olarak katıldıgı yer AKSARAY MEYDANIDIR. Eylem alanı ile Eylemde gözcülük yapan yani ‘’erkete’’(!) duran militan(!) arasında aşagı yukarı 3-4 km lik bir mesafe vardır.

İşte belge.

http://enginerkiner.files.wordpress.com/2012/01/thkpc-hdoden-halkimiza-bildiri.pdf