Şuanda 245 konuk çevrimiçi
BugünBugün3043
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10767
Bu ayBu ay10767
ToplamToplam10479191
Paris buluşması - teoriden pratiğe PDF Yazdır e-Posta


Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda belirtmiştim,  Acilci yoldaşlar Paris’te bir araya geleceğiz diye. Bu  buluşmamız 20 Ekimde gerçekleşti, yıllardır görüşemediğimiz yoldaşlarımızla kucaklaştım, hasret giderdim. Kim nerede, ne işlerle meşgul karşılıklı sohbetlerle öğrendim. Hepimiz bir araya gelişte geç kalındığı noktasında buluştuk. Bundan böyle daha sık ve giderek periyodik görüşme gereğinde fikir birliğine vardık. Buluşmamıza katabileceğimiz tüm eski yoldaşlarımızı katmayı prensip haline getirdik. Geçmişte Türkiye Devriminin Acil Sorunları (TDAS) taki görüşleri esas alarak devrimci mücadelede yer almış herkesi aramızda görmek istediğimiz ortak düşüncesinde buluştuk. Her yoldaş kendisine bunu bir görev olarak addederek hareket etme sözü verdi.

20 Ekim Paris buluşmamızla, bundan önce bu sitede ben dahil birçok yoldaşın dile getirdiği; ortaklaşa belirli işleri yapmak ve ihtiyaç sahibi yoldaşlara ve ailelerine gücümüz oranında katkıda bulunmak amacıyla, bir ekonomik fon oluşturulması düşüncemiz artık fiiliyata dönüştürülmüştür. Paris buluşmasına katılan tüm yoldaşlar güçleri oranında buna katılma sözü verdiler, belirlenmiş bir aidat şeklinde yapılacak katkılar  iki  yoldaşın yanında birikecek ve aidatlar Kasım ayından itibaren başlayacaktır.

Bazı yoldaşlarımız hemen aidatlarını  ödediler. Ayrıca bundan böyle  geçmişte içinde yer aldığımız örgütlenmemizde şehit düşen veya sağlık, kaza ve benzeri sebeplerle yaşamını yitiren yoldaşlarımızın anılarını yaşatmak için kalıcı ve sonuç alıcı çalışmalar yapılması konusunda da görüş birliğine vardık. Birinci olarak Nebil Rahuma yoldaşın yaşamı ve mücadelesini anlatan kitabın çıkarıldığını belirten yoldaşlar, bunun diğer yoldaşlar için de devam ettirilmesi fikrinde birleştiler.

Bu çalışmalarımızın  devrimci yaşamını sürdüren tüm eski yoldaşları er veya geç bir araya getireceği inancıyla, sayı olarak ne kadar az olursak olalım, teoriden pratiğe geçmenin zamanının geldiğinde birleşen yoldaşlar, solda kötü bir gelenek haline gelen “önce herkesi bir araya getirelim sonra iş yapalım” mantığı yerine,” önce şu an bir araya gelenler hemen işe başlasın, büyük buluşmamız bu pratiğin hayata geçirilmesiyle daha da yakınlaşır” mantığından hareket etmenin daha doğru olduğunda karar kıldık ve hemen işe başladık, umuyor ve inanıyoruz ki, hala devrimcilikte ısrar eden tüm eski yoldaşlar  başlattığımız bu çalışmalarda yetenekleri ve güçleri oranında yer alacaklardır.

Daha önceden de bu sitede yazan birçok yoldaş defalarca bir arada bulunmamızın ortak paydasını dile getirdiler. Engin’in deyimiyle esas koşul Kürt Sorununa şaşı bakmamak  elbette. Bu bizim en genel anlamıyla ortak paydamızdır. Çünkü eskiden yoldaş olanlarımızın bir kısmı belki de bu soruna şaşı bakıyordur. Bu ilkeyi bundan dolayı bir kez daha vurgulama ihtiyacı duydum. Bir araya gelmek için eski yoldaş olmak yetmez artık.  Asgari düzeyde geleceğe de aynı pencereden bakmak gerekiyor. Bizim bir araya gelişimize amacından büyük anlamlar yüklememek gerekir. Ama bunu yaparken de, değerini düşürmemek gerekiyor. Bugün bireyciliğin tırmandığı, gemisini kurtaran kaptan anlayışının egemen hale geldiği devrimci saflarda bizim yapmak istediğimizin anlamı büyüktür.

Biz hiç olmazsa geçmişte bu mücadelede bedel ödeyenlerin unutulmasına engel olmaya çalışıyoruz. Dayanışmaya ihtiyacı olanların yanında olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz ve bir güven ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Önce aramızdaki ayrık otlarını temizledik. Devrime zarar vermelerinin yollarını tıkadık. Şimdi de tüm inançlı yoldaşları bir araya getirmeye çalışarak ikinci ilk adımı atıyoruz. Bu açıdan bu ilk buluşmamızın önemi büyüktür ve ilerde önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Biliyoruz ki, ülkede de çeşitli konuları merkez alarak birçok yoldaş bir araya gelmektedir. Bu çalışmalara büyük anlam biçiyoruz. Ancak sonuç almak bakımından yeterli bulmuyoruz. Bir araya gelmek elbette önemlidir. Ancak toplanıp ayrılmak yetmez.  Her toplantıdan somut bir sonuç çıkmalıdır.

Bizim önerilerimiz mütevazidir. Kim şu an hangi yapıda yer alıyor olursa olsun bu bizim ortak bir paydada buluşmamız önünde engel değil, çünkü bizim oluşturmak istediğimiz dayanışma fonu ve benzeri kurumlaşmalar, hiç bir yoldaşımızın politik olarak bir yerlerde bulunması önünde engel değildir.  Tam tersine olumlu etkileri olacaktır.

Sözün kısası Paris Buluşmamız biz eski yoldaşların buluşup hasret gidermesi ile kalmamış, ve ortak bir paydada birlikte yapmak istediğimiz önerilerimizin, teoriden pratiğe geçirildiği bir buluşma olmuştur. Bu başarı bu buluşmaya öncülük eden yoldaşlarımızın başarısıdır. Bana da bu başarılarımızın devamını dilemek kalıyor. Artık yüreğimi yüreklerinin yanına koyacağımız yoldaşlarım olduğunun bilinciyle dünden daha mutlu ve daha umutluyum.