Şuanda 369 konuk çevrimiçi
BugünBugün3122
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10846
Bu ayBu ay10846
ToplamToplam10479270
Ortak Payda Facebook grubumuzun kuruluş bildirgesi PDF Yazdır e-Posta


               NEDEN BİRLİKTEYİZ ?

 

-            Bizler, bölge ve dünya haklarına yöneltilmiş tüm baskı ve haksızlıkların ortadan kaldırılabileceğine, barış içinde ve insanca yaşayabileceğimiz bir  dünyanın  mümkün olduğuna inanan bir grup eski yoldaş olarak bir araya geldik. Birlikte yapabileceğimiz birçok şeyin var olduğuna inanıyoruz

 

-           Bugünün hakim kapitalist sistemi, toplumsal yaşamı yıkmakta, insanı yalnızlaştırmakta, bireyi kendi emeğine, topluma ve doğaya yabancılaştırmaktadır. Bu gidişe dur diyecek olanların var olduğuna inanıyoruz. Kendimizi de bunlardan sayıyoruz.

 

-           Emekçi halklardan , ezilenden, yok sayılandan,  ötekileştirilenden, doğadan, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, adaletten ve demokrasiden yana olanlardanız.

 

-            Bu topraklarda yaşayan tüm halkların toplumsal ve tarihsel dokusuna aykırı olan tekçi, inkârcı, asimilasyoncu egemenlik sistemine karşı, tüm halkların, kimliklerin, dillerin, kültürlerin eşit, özgür ve gönüllü birlikte yaşamını savunuyoruz.  Bunun için de mücadele edenlerdeniz.

 

-           ORTAK PAYDA  grubu;  anti kapitalist olan tüm  politik , sosyal ve  kültürel amaçlı paylaşımlara açıktır. Gruba katılanlar ismimizden de anlaşılacağı gibi bireyin yalnızlaştırıldığı günümüzde, bir araya gelmeyi ve  sosyal dayanışmayı ön planda tutar, başta eski yoldaşlarımız olmak üzere, gücü oranında tüm ihtiyaç sahipleri ile maddi manevi dayanışmayı temel hedeflerinden sayar.

 

-           Grubumuzun  ana ilkelerinden birisi de, düzeyli ve yetkin siyasi tartışmalar yürüterek, karşılıklı hoşgörü ve saygı temelinde her görüşe yer vermektir. Grupta herkesin, istediği konuda düşüncesini özgürce belirtme hakkı vardır.  Ancak hakaret ve bireyi küçük düşürücü tutumlardan uzak durulmalı, bireyin özel yaşamına saygı gösterilmelidir.

               BUNUN İÇİN;

-           Grubumuz ,üzerinde yaşadığımız coğrafyada gerçek anlamda bir demokrasinin sağlanması için çaba sarfeder, bu konuda çaba gösteren kurumları destekler.

 

-           Grubumuz, başta Kürt halkının özgürlük mücadelesi olmak üzere, ötekileştirilen tüm toplum kesimlerinin mücadelesine doğru yaklaşımı birlikte olmanın başlıca kıstaslarından sayar. Kürt halkının halk olmaktan doğan tüm haklarına kavuşması için çaba sarfeder.

 

-           Grubumuz, cinsiyet ayrımcılığı başta olmak üzere, erkek egemen zihniyetin bütün yıkıcı sonuçlarını reddeder. Bunun için ; kadının sosyal, siyasal, ekonomik yaşamın içine çekilebilmesi için her türlü olanağın sağlanması, sosyal güvencelerin arttırılması, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi ve cezalandırılmasını talep eder. Bu istemlerin insanlığın ortak kazanımına dönüşmesi için emek sarfeder.

 

-           ORTAK PAYDA grubumuz,  egemen kapitalist sistem anlayışından kaynaklı doğanın pervasızca tahrip edilmesine, ve tabiatta yaşayan tüm canlılara uygulanan vahşete karşı durur, doğadaki tüm canlıların gezegenimizin zenginliği ve gereksinimi olarak korunmasını savunur.

 

-           Grubumuz ; Faşizmi savunmak dışındaki tüm siyasal düşüncelerin özgürlüğünü savunmanın yanında, dini inanç ve ibadet özgürlüğünü tartışılamaz bir insan hakkı olarak savunur. Buna bağlı olarak devlet eliyle din örgütlenmesine son verilmesine, tüm inançların bir arada kardeşçe yaşayabileceği bir ortamın sağlanması gerektiğine inanır.

 

-           Grubumuzun sayfasında, kapitalizme karşı mücadele eden her türden siyasal anlayışın görüşlerine yer verilir. Tek şartımız düşüncelerini dile getirenlerin örgüt içi hesaplaşma adı altında ellerinin kendi yoldaşlarının kanına bulaşmamış olmasıdır.

 

-           Bu devrimci tutum Grubumuzun varlık gerekçesidir. Elleri yoldaş kanıyla kirlenenlerin siyaset yapma hakkı olmadığına inanıyoruz ve bunu yaptırmamak için de ortak mücadele yürütüyoruz.

 

ORTAK PAYDA GRUBU  Kasım 2012’de THKP-C Acilciler geleneğinden gelen (Acil, HDÖ ve Dev savaş) gruplarının  hayatta ve dimdik ayakta kalabilen ilk temsilcileri tarafından kurulmuştur. Aramızda bu geleneğin kurucularından hayatta kalan son yoldaşımız ve onlarca ilk kadrosu yer almaktadır.

Kısaca Acilciler olarak bilinen ve Acilciler'in yanı sıra HDÖ ile Devrimci Savaş'ı da kapsayan siyasi gelenek, sosyalist harekette teorik düzeyinin yüksekliği ile de dikkat çekmiştir.

Bir örgüte adını veren Türkiye Devriminin Acil Sorunları'nın (TDAS) 1975-80 döneminin önde gelen yapıtlarından birisi olarak değerlendirilmesi bu nedenledir.

Sosyalist hareket, 1990 sonrasında Cumhuriyetin kuruluşundan beri sürdürdüğü teorik egemenliğini kaybetti.

Küreselleşme olarak da adlandırılan kapitalizmin son aşamasının yeterince analiz edilememesi ve diğer faktörler sosyalist hareketi teorik olarak zayıf durumda bıraktı.

Bu facebook grubunun önemli amaçlarından bir tanesi de sosyalistlerin teorik olarak yeniden güçlenebilmesi için üzerimize düşeni yapmaktır.

Bu sadece bizim işimiz olmadığı gibi kendi başımıza da bunun altından kalkamayız, ama belirgin katkı sağlayabiliriz.

Öteki THKP-C kökenli gruplar gibi biz de Kesintisiz Devrim II-III'ten yola çıktık, ama bizim esas metnimiz ya da teorik olarak ayırıcı özelliğimiz TDAS'ı temel almamızdı.

TDAS ise öncelikle çağdaş emperyalizm analizi ve bunun sonuçları demektir.

TDAS'ın yayınlandığı 1975'ten bu yana 37 yıl geçti ve bazı analizler doğal olarak aşıldı. Ne ki, broşürün emperyalizm analizindeki temel mantığın doğru olduğu ve bu nedenle bazı saptamalarının bugün de geçerli olduğu belirtilmelidir.

Dış politikanın eskisiyle karşılaştırılamayacak oranda iç politikayı etkilediği günümüzde emperyalizm, alt emperyalizm, bölgesel güç ve ülke burjuvazisinin ABD ile birlikte bu konudaki girişimleri, kazandığı başarılar ve yaşadığı büyük başarısızlıklar açıklanmayı bekliyor.

Başka birçok konu daha var ve teorik konularda elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya çalışacağız.

 

Bunu belirtmekle birlikte, grubumuz yukardaki kuruluş bildirgemizde yer alan ilkeleri benimseyen her katılımcıya açıktır.

Grubumuza SAHTE PROFİL ile üye olmak yasaktır. Sahte profil ile üye oldukları anlaşılan üyelerin  tüm yazıları da silinecektir. Ayrıca tüm grup üyelerinden istemimiz,  ajitasyon içerikli yazılardan kaçınarak, daha çok bilgi içerikli yazılara yönelmeleridir. Grup sayfamızda ; düzey düşürücü, kuru ajitasyon içerikli yazılara yer verilmeyecektir.

 Grup yönetiminin izni olmadan grup adına herhangi bir kampanya başlatmak, birilerini eyleme veya birileri ile dayanışmaya çağırmak kabul edilmez.

Grub sayfamızı   kişisel  çalışmaların tanıtımı amacıyla  kullanmak veya  başka grupların tanıtımını yapmak grup yönetiminin iznine bağlıdır.

Eski yoldaşlarımızı bir araya getirme ve aralarında her türlü dayanışma amaçlı bu ilk adımımızda tüm yoldaşları ve duyarlı herkesi birlikte yol almaya çağırıyoruz.

 

Facebook’taki ORTAK PAYDA GRUBU’na yazı gönderebilir, ek olarak fikrinizi belirtebilirsiniz.