Şuanda 83 konuk çevrimiçi
BugünBugün2290
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10014
Bu ayBu ay10014
ToplamToplam10478438
Newroz müjdesi PDF Yazdır e-Posta


Günün gelişi dünden belli olur derler.  Hani Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur misali...

Dün’ü daha fazla uzatırsak anlam yitimi olur. Söylemek istediğimizin tam tersini söylemiş oluruz. Dün’den kastım bir haftadır Kürt halkının meydanları, caddeleri, sokakları kısacası örgütlü olduğu tüm alanları birer şenlik alanına çevirmesidir.

Yoksa kelimenin geniş anlamındaki ‘’dün’’ çok uzun  kanlı kapkara bir tarihsel süreci kapsar. Ama aynı zamanda dün, bu kanlı tarihin acılı sayfalarını özgürlüğe dürmek için can bedeli verilen bir mücadele sürecini de kapsıyor.

 Savaş otuz yıldan fazla sürdü. Savaşta kaybedilen canları düşündüğümüzde bu süre çok uzundur..  Dün’den bu güne Devrim yolunda düşen gencecik fidanların, Kardelenlerin unutulmayan ve unutulmayacak olan onurlu mücadele süreci bu gün meydanlarda ifadesini buluyor.

2013 Newroz’u her zamankinden daha fazla önem taşıyor

 Çünkü:‘’Jın, Jiyan, Azadi’’ kuru bir slogan olmaktan çoktan çıktı. Kadın örgütlülüğü hem bölgeye hem de tüm dünyaya 8 Mart’ın da 21 Mart’ın da nasıl kutlanacağını gösterdi. Önderliği etrafında sımsıkı birleşen bir halkın nelere kadir olabileceğinin dersini verdi.

Kadınları özgürlüğe sevdalı bir halkı durduramazsınız!..

Baş eğmeyen bir kararlığın sahipleri ‘’dün’’ü bu güne getirdiler. Kendi kendinin bilincine varan ne bir insanı ne de bir halkı kolay kalay özgürlüğünden mahrum edemezsiniz...

Hiçbir baskıcı ve katliamcı erk bir halkın yükselen örgütlü gücü karşısında duramadı bu güne kadar. Bu anlamda bu gün yaşanan coşku  Kürt halkının devrim coşkusudur.

Görkemli bir Diyarbakır Newroz’u kutlamasına şunun şurasında iki gün kaldı. Kürtlerin bulunduğu her toprak parçasında günlerdir kutlamalar devam ediyor.

 2013 Newroz’u Kürt halkı için her zamankinden daha fazla bir önem taşıyor.

 Çünkü: Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın açıklaması Diyarbakır’da Kürt halkı ile paylaşılacak. Bu açıklamanın ardından yepyeni bir süreçten gelişmesi bekleniyor.

 Bu yıl uzun süren acılarla yoğrulmuş Kürt özgürlük mücadelesi sonrasında atılacak adımların neler olacağını gösterecek.

 Bu anlamda;

2013’ün 21 Mart’ı sadece Kürt halkının değil bölgeye barış ve huzurun gelmesini isteyen tüm insanlığın dört gözle beklediği bir gündür.

Evet şunun şurasında iki gün kaldı.

Bu yılda Newroz’un böyle bir önemi var. O nedenle kadınların her zamankinden daha kitlesel, daha coşkulu, daha fazla sonuca endeskli katılım sağladıkları kutlamalara şahit oluyoruz.

Katliamların gerçekten hesabının sorulduğu bir sürecin önünün açılması için vakur bir tavırla açıklamaları bekleyen bir uyanışa şahit oluyoruz. Onurlu bir barışla haklarının kendilerine iade edilmesini isteyen, her an tetikte olan bir halkın bekleyişidir bu.

 Barışın insanlığa kazandırılması için kendini her gün yeniden yaratan bir halkın özgürlük halaylarına tanık oluyoruz.

İnsanlık tüketilmeye çalışılırken nasıl yeniden yaratılacağının dersini veren bir halkın her gün yeniden doğuşuna şahit oluyoruz . Artık Kürt halkının gücü özgürlüğündedir.

 Bu yılki Newroz bunun müjdesini veriyor bize. 

 Newroz piroz be!..