Şuanda 117 konuk çevrimiçi
BugünBugün2306
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10030
Bu ayBu ay10030
ToplamToplam10478454
KNK: Kürtler Esad dikktatörlüğünü yıkacak güçte PDF Yazdır e-Posta


KNK: Kürtler Esad diktatörlüğünü yıkacak güçte

 

BRÜKSEL 16.04.2013

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Saddam rejimi tarafından 200 bine yakın Kürdün katledildiğin Enfal operasyonlarını 25. yıldönümünde bir kez daha lanetlerken, Kürtleri bombalayan Suriye rejiminin de yıkılmaya mahkum olduğunu kaydetti. KNK, Kürt halkının Esad diktatörlüğünü yıkacak güçte olduğunu kaydetti.

Saddam Hüseyin rejiminin 1988 yılında Kürtlere karşı başlattığı soykırım operasyonlarının (Enfal) 25. yıldönümü olan 14 Nisan dolayısıyla bir açıklama yapan KNK, katliamı bir kez daha lanetledi.

Enfal operasyonları sırasında Halep'de kimyasal silahlar kullanılarak binlerce kişinin katledildiğini hatırlatan KNK,  "Enfal'in yıldönümünde Kürt halkı bir kez daha kimyasal silahların hedefi oldu.  Suriye'de Başar El Esad rejimi, Enfal'in  yıldönümünde kimyasal silahlarla Halep'teki Şeyh Maksut mahallesinde Kürtlere saldırdı ve katliam gerçekleştirdi. Bir diğer katliam da Tirbespiyê'deki Hedad köyünde gerçekleşti" dedi.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ilgili uluslararası kurumlarının bu insanlık suçları karşısında sessiz kaldığı tepkisinde bulunan KNK, "Kimyasal silahların kullanılması insanlık suçudur. Kürdistan'ı işgal eden güçler her dönem kimyasal silahları Kütlere karşı denemiştir. Ne yazık ki dünya kamuoyu da her seferinde sessiz kalmıştır" diye belirtti.

Kürtlerin Batı Kürdistan'da kendi kimliği ve demokratik bir Suriye içerisinde onurlu ortak bir yaşamı istediğini belirten KNK, "Biz Enfal soykırımını, Şeyh Maksut mahallesinde kimyasal silahlarla gerçekleşen katliamı ve Heddad köyündeki katliamı şiddetle kınıyoruz" dedi. KNK, katliamlarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Kürdistan dahil Ortadoğu'nun tarihi bir süreçten geçtiğine dikkat çeken KNK, Kürtlerin yaşanan bu gelişmeler karşısında üçüncü bir yolu izlediğine işaret etti.

KNK, şöyle devam etti: "Beşar Esad da 21. yüzyılın bir diktatörü olarak Kürtlere karşı kimyasal kullandı. Bilinmesi gerekir ki, Kürt halkı devrim mücadelesi ile dört işgalci devletin 20. yüzyıldaki diktatörlerini yendi. Kürdistan'ı işgal edenler arasındaki anti-Kürt ittifakını da bu mücadele bozdu. Kürt halkı Batı Kürdistan'da ve tüm Suriye'de de, Başar El Esad diktatörlüğünü yıkacak ve yüzyılın suçlusu olarak tarih mahkemesinde mahkum edecek güce sahiptir"

İnsanlığa karşı işlenen bu suçların yanıtsız kalmayacağının altını çizen KNK, BM, AB ve ilgili uluslararası kurumları Kürtlere karşı yapılan katliamlar ve kimyasal saldırılara karşı sessizliklerini bozmaya çağırdı.

 

ANF - Fırat Haber Ajansı