Şuanda 339 konuk çevrimiçi
BugünBugün2396
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10120
Bu ayBu ay10120
ToplamToplam10478544
Reyhanlı eylemi kime hizmet ediyor? PDF Yazdır e-Posta


Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde patlayan ve 45 kişinin ölümü yüzlerce kişinin yaralandığı eylemin amacı ne olabilir?

Bu eylemi yapanlar yada yaptıranların vermek istedikleri mesaj nedir?

Kimi yorumlara göre, ‘’ Amaç, Suriye’deki iç savaşın Türkiye’ye de sıçrayacağı mesajının verilmek istendiği, Türkiye’yi, Suriye  iç savaşında tarafsız kalmaya  zorlamak’’  olduğu yönündedir.

Bu  ve benzeri yorumların gerçekle hiçbir bağlantısı bulunmuyor.

Patlamanın, Suriye yönetimi tarafından bu amaçla gerçekleştirilmiş olduğunu düşünmek, Suriye yönetimi ve stratejistlerini hafife almak demektir. Suriye yönetimi, böyle bir eylemin kim tarafından organize edildiğinin tespit etmesi haline Türkiye’nin şiddetini daha fazla üzerine çekeceğini tahmin etmeyecek kadar akılsız değildir.

Buna karşın, Başer Esad yönetiminin, merkezi kontrol sisteminin de büyük oranda zaafa uğradığı, kontrol dışı gurupların kendi başlarına hareket eder hale geldikleri de bir gerçektir. Hal böyle olunca, Reyhanlı’daki patlama, merkezi yönetimin insiyatifi altında olmasa bile, sözünü ettiğimiz başı bozuk gruplar tarafından da yapılmış olabilir. Az da olsa böyle bir ihtimalden bahsedebiliriz.

Kaldı ki, Böyle bir eylemde İsrail gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Burası Orta-Doğu’dur ve kimin eli kimin cebinde olduğunu kolay kolay tespit edemezsiniz.

Reyhanlı’daki patlamanın arkasında kim çıkarsa çıksın fark etmeyecektir. Kesin olan bir şey var o da, eylemin tam bir provokasyon olduğudur.

Suriye iç savaşının kırılma noktasına geldiği, uluslararası güçlerin  (Rusya ve ABD’nin) soruna siyasal bir çözüm arayışı yönündeki çabalarını hızlandırdığı, Türkiye’de, ‘’çözüm süreci’’nin sorunsuz devam ettiği böyle bir ortamda meydana gelen Patlamanın arkasındaki güçlerin provokatörler olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.

Provokasyon ve provakotörler denildiğinde benim aklıma gelen ilk şey, patlamanın arkasındaki güçlerin bir ajan örgütü olduğudur.

Bu sitede 4 seneden fazladır yazıyoruz. Mihrac Ural adlı kişinin MİT ve MUHABARAT adına çalışan ikili bir ajan olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk.

Mihrac Ural bunu inkar etmiyor. EL  MUKAVVEME örgütü kurduğunu ‘’vatan savunması’’ yaptığını, Banyas'ın Sünni köyü Bayda’da yüzlerce kişiyi katlederek bölgeyi temizlediklerini anlatıyor. Türkiye’nin hemen tüm basın yayın organlarına video kasetler yollayarak olayı üstleniyor. Suriye’deki karma karışık ortamda çevresine topladığı Suriyeli köylülerle çoğu zaman Yönetimi bile rahatsız edecek eylemleri üstlenebiliyor. Savaşın, özgürlük ve demokrasi talepleri adına değil de esas olarak, mezhepler arası bir çatışma olduğunu iddia ediyor. Zeka seviyesi sığ olduğu için de, bütün bunları abartarak yaptığı için dikkatleri üzerine çekiyor.

Mihrac Ural adlı devrimci katili adamın bir tek amacı var. Bu sitede ikili bir ajan olduğunu yazdık, MİT ve MUHABARAT hesabına çalıştığını belgeledik. Onun bütün çabası, MİT adına çalıştığını gizleme gayretidir. Yaptığı yapmadığı her eylemi üstlenerek, görsel ve yazılı basına gönderip adından söz ettirmek istemesinin tek amacı budur. Böylelikle, ‘’ bakın işte ben MİT’in adamı değilim ben TC karşıtıyım’’ imajı vererek deşifre edildiği kimliğini gizleyebilme gayretidir.

Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın, Reyhanlı’daki patlama Suriye’nin değil Türkiye’nin ekmeğine yağ sürmek, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri daha da germek adına yapılmış provokatörlerin eylemidir.

Kimi gazeteler, Suriye ve Mihrac URAL adını yan yana yazarak adı geçen kişiyi öne çıkartıp ACİLCİLER örgütü şahsında devrimci hareketi ve hareketimizi karalama gayreti içerisindedirler. Mihrac URAL’ın çift taraflı bir ajan olduğunu bilerek bunu yapıyorlar. Bir taşla iki kuş vurma gayreti içerisinde olanların yanıldıklarını söylemek gerek. Bu oyun tutmaz, tutmayacaktır.

Dikkat edin, son birkaç gündür bu sitenin okur sayısı hızla artıyor. Günlük tıklama sayısı 2.000’in üzerine çıktı. Bu site Tüm ulusal ve yerel basın yayın organı gazeteciler tarafından dikkatle okunuyor ve bazı gazete yazarları tarafından bizlerle ilişki kurulmaya çalışılıyor.

Bize soruyorlar. Bu adam ACİLCİ mi ? diye bize soruyorlar. Hayır diyoruz. Mihrac Ural gerçegini onlara anlatıyoruz ve onun devrimci değil devrimci düşmanı bir yoldaş katili oldugunu söylüyoruz.  MİT adına çalıştığını anlatıyoruz. Söylemlerine değil eylemlerine bakmalarını tavsiye ediyoruz.

Mihrac Ural adı etrafında devrimci hareketimizin adının kirletilmemesi için gerekli tüm titizliği göstermeye çalışıyoruz.

Mihrac Ural,Mehmet Ağar,Hanefi Avcı ve mehmet Yavuz adlı kişilerin bağlantılarından bahsediyor,Mihrac Ural’ın mart 1978 tarıhınde yakalandıgı günden itibaren ACİLCİLER örgütünü tasfiye etmek için MIT’le anlaştıgını söyüyoruz.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde patlayan bombanın kimim işine yaradığını ve kimler tarafından organize edilmiş olabileceğininin ip uçlarını vermeye çalışıyoruz. MİT ve Mihrac Ural’a dikkat edin diyoruz…