Şuanda 339 konuk çevrimiçi
BugünBugün2396
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10120
Bu ayBu ay10120
ToplamToplam10478544
Mihrac Ural konuşuyor: "Acilciler örgütü 20 yıldır yok" PDF Yazdır e-Posta


Az önce Radikal gazetesinde okudum. (www.radikal.com.tr)

Mihrac Ural,’’Acilciler örgütünün 20 yıldır ortalıkta olmayan bir örgüt. Bir çalışması yok. Herhangi bir yerde 30 yıldır askeri eylemi yok. Bu örgütü neylen getireceksin de böylesine kapsamlı bir eylemin içine sokacaksın? Buna kargalar bile güler’’ diyor.

Doğru söylüyor.

Mihrac Ural’ı, 35 seneye yakın tanırım ve ilk defa bugün, eksik de olsa doğru söylediği bir cümleye rastladım. Düşünmeden acele ile konuşmuş olmalı,  20 yıl yerine, 25 yıl demesi gerekiyordu.

Öyle ya ACİLCİLER örgütü 1988 tarihinden itibaren ortalıkta olmayan, tasfiye edilmiş bir örgüt olduguna göre 25 yıldır yok demektir.

Söyleşi içerisinde bir başka cümle daha var. Dikkat çekici bir cümle :Üzerinde düşünülmesi ve ne demek istediği,neyi anlatmaya çalıştığı ve ne anlaşılması yada anlaşılmaması gereken bir cümle.

’33 yıldan beri alnımın teriyle evlatlarımı büyütüyorum. Ben bir barış insanıyım. 7 bin yazım, 60’a yakın kitap ve makalem var.’’ diyor.

İlk cümle dikkatimi çekti.’’ ‘’33 yıldan beri alnımın teriyle evlatlarımı büyütüyorum’’ özellikle ‘’alnımın teriyle’’ diye bir söz etmesini yadırgadım. Gazeteci arkadaş sormamış, ben sorayım. ‘’alnının teriyle çocuk büyütmek ne demek’’ ?

Böyle bir cümleyi okuyan herkes bunu,’’33 senedir alnımın teriyle çalışarak çocuklarımı büyütüyorum’’ olarak anlamaz mı ?

Evet, aynen öyle anlar. Mihrac’da zaten öyle anlaşılsın istiyor.

Gerçekten ayıp, doğru başladığı söyleşisine yalan yazıcılığı ile devam ediyor. Bu sitede, 800 sayfanın üzerinde kendi eli yazılı çetleşmelerini yayınladım. ‘’ çiftlik satın alma, Monte Carlo gibi gazinolar zinciri kurma, Zeytinlikler arasında villa inşa etme, türizm yatırımlar yapma, köy satın alma, vede 30 milyon dolarlık nakit para’’ diye sözünü ettiği sermayeden hiç söz etmiyor. Çok ayıp çok…

Keşke 33 senedir çalışarak alnımın teriyle çocuklarımı büyütüyorum diye açık konuşabilseydi.

Konuşamaz ki.

Konuşursa eğer, bir değil binlerce şeyi itiraf etmesi gerek.İlk önce de,tam 33 senedir Acilciler’in tüm değerlerine el koyup nasıl zıkkımlandığnı anlatmak zorundadır.

7 bin yazı(!) 60’a yakın kitap ve makalem(!) sözünü gülümseyerek okudum. Üstünde durmaya değmez, geçiyorum.

‘’Hayatımda hiçbir zaman şiddeti önermedim. Dünyanın hiçbir teşkilatıyla uzak yakın organik bağım yok. Dünyanın hiçbir devletinde memur değilim’’diyor.Bunu da geçiyorum.Yorum yok(!)

Mihrac Ural’a bir önerim var.

Hadi gel ve bir yerlerden başla. Başlangıç noktası ’’Acilciler örgütünün 20 yıldır ortalıkta olmayan bir örgüt’’ cümlesi olamaz mı? Bal gibi olur, neden olmasın ki ?

Bu cümle  başlayarak geçmişinden arınmaya çalış. Kolay değil biliyorum. Olsun, başlamak önemlidir. ‘’Suç işledim, hata yaptım, kandırıldım, korktum, ihanet ettim, dolandırdım, sahtekarlık yaptım, yoldaşlarınma tuzak kurdum, yalan söyledim.Tövbekarım’’ demeni beklemiyoruz. Buna hazır olmadığını biliyoruz.Acele etmeni isteyende yok.

Bir tek cümle..’’ Tüm eski Acilciler’den özür diliyorum. Türk ve Kürt devrimcilerinden özür diliyorum’’ demen şimdilik yeterlidir.

Devrimciler kararlı oldukları gibi,  hümanist insanlardır. Affederler mi bilemem ama anlamaya çalışacaklarına eminim. ‘’ihanetin zaman aşımı yoktur’’ sözüne takılma. biryerlerden başla artık. Geç kalma