Şuanda 136 konuk çevrimiçi
BugünBugün2314
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10038
Bu ayBu ay10038
ToplamToplam10478462
Sarıklı Polat'ın cellatları PDF Yazdır e-Posta


Büyümeyen çocukların varoşlarında çete-mafya –polis üçgeninde  rol kesen TürkSS’lerdir… Hitlerin kitabını okurlar… Faşizmin çok iyi bir şey olduğunu anlatırlar, sopaları, kamaları, silahları ile  Polat’ın ergenleri olarak on yılda türetildiler…

Kentsel dönüşümün rantında büyüyen Polat’ın AKP’lileri onlar…

Kentsel dönüşüm ile birlikte  sporda,  gezi eylemleri ve de her alanda  şiddet-öfke kusmuklarında katiller,  sistemin yumuşak karnında  cellat biçiyorlar.

 Mafya-çete besmelelerinde  kravatlı - sarıklı Polat’ın katilleri, -rantsal- Kentsel Dönüşüm’ ile  cüzdanlarını doldururken bıçaklarını bilerler her daim !.. 

Göçlerin acılarında bin bir güçlükle kaçak inşaatlarla yapılan tuğlalı, bacalı evlerin dumanları yerine  gökdelenlerin gölgesinde büyüyen  Polat’ın  kan meclisinde devlet terör  estiriyor.

Güneydoğu-Doğu’dan zorunlu göç edenlerin oluşturduğu   Gülsuyu,  alevi –kürt kökenlilerin yoğunluğundaki yoksul yüzünde    ‘Kentsel Dönüşüm’  ile mahallelerin köküne salamura döküp , cilalı konutların inşasında müteahhitlerin –rantçıların-  adresi oluverdi..

İstanbul’un balkonu olarak dikkat çekti. Bir yanında  Prens adaları  , diğer  yanında  Bakırköy’e göz kırpan muhteşem bir deniz mahallesinde yoksulluğun terlerine göz dikildi.

Gülensu adının gülsuyuna dönüşmesiyle iştahları kabartan mahallenin evlerine göz diken  uyuşturucunun doyurduğu   Polat’ın veletleri,   TOKİ rantında   dehşet saçıyor.

 Ne ilginçtir ki, çoğunluğu hazine arazisi , 1/3’ü ise Amerika’da yaşayan Ermeni asıllı bir Türk vatandaşına ait olan mahallede olası bir yıkımda direnişi kırmak hiç ama hiç kolay değildir. (*)

Gezi ruhuyla birlikte Gülsuyu gençleri   bıçak sırtında yaşam savaşı veriyor..

Ferit Gedik, devletin çetelerine karşı  devrimci ruhuyla bir grup arkadaşı ile mücadele veriyordu, yoksulluğun yüzünde…

Deniz mahallesine  ‘balkondan’ İstanbul’a bakmak yerine yaşanan acıları dindirmek adına  mücadele eden gençlerinden   Hasan Ferik Gedik  katlediliyor.3 gün cenazesi kalkmayan   karagözlü genç …

Bir anne/babanın bitmeyen yüreğindeki yangının her daim deşildiği Gülensu –Gülsuyu’nun  derin acılarında ölüm soluyan  bir mahalle var… 

Hasan Ferit Gedik ile yapılan  söyleşide  son çığlığı ‘ölümseverlerin’ nefeslerini boğamıyor!

‘Gülmeyen Su’ mahallesi için ne diyor kara gözlü Ferit;

Duvar örsünler görmeyelim denizi, çoğu insan denize bakmamıştır..  25 yıllık  (örneğin dedem ) birikimleriyle  aileler   evlerine yapmışlardır.  Kentsel Dönüşüm ile evleri yıkmaya geldiler. Halkın mücadelesi ile karşı karşıya kaldılar.. Halk  bunlara gücünü gösterdi . Örgütlü mücadelemizi gösterdik. Mahallemizde Kürt,Laz, Flevi, Sünni, Çerkez her türlü etnik kökenliler bir arada kardeşçe yaşar.Çoğu temizlik, simitçilik, konfeksiyon, kahvecilik gibi işler yapıyor. Emekli olan yaşlı kesim var.

(kentsel dönüşümün rantından söz ederek) Kendileri insanlara iş alanları  yaratmadan  potansiyel iş gücünü de yok ediyorlar zaten…

Kentsel dönüşümün doymayan boğazlarda gül kokan nice gençlerin çığlıkları yayılıyor İstanbul’un  bir balkonunda   varoş  devrimci ruhuyla…

 

KAYNAK: http://www.odatv.com/n.php?n=ceteler-neden-orayi-mesken-tuttu-3009131200