Şuanda 177 konuk çevrimiçi
BugünBugün1051
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8775
Bu ayBu ay8775
ToplamToplam10477199
PKK, ÖDP'yi "tehdit" etmiş! PDF Yazdır e-Posta


PKK, ÖDP’yi ''tehdit'' etmiş.

Özgür Gündem gazetesi yazarlarından Selahattin  Erdem’in ‘’ Mahir Çayan’ın Çizgisi’’ üst başlıklı yazısı,’’tehdit’’in kanıtı olarak gösteriliyor.

PKK zaten eskiden de böyleymiş.Huylu huyundan vazgeçmezmiş.

‘’AKP ve devlet’ile iş birliği yaptığı yetmezmiş gibi, ABD  ve Batı’nın Orta-Doğu’daki ‘’truva atı’’ olmak gibi bir misyonu bile varmış. BDP’nin HDP olması bir ABD projesi imiş’’ ( Oda-tv ve Soner Yalçın)

’Etnik,ilkel milliyetçi,bölücü bir terör örgütü olarak halkımızın demokrasi mücadelesine zarar veriyor,Kürt kardeşlerimizin sorunlarını kendi örgüt ve etnik çıkarları adına kullanıyormuş. ( CHP’li demokrat( !)lar)

Baksanıza, şimdi de ‘’ bölgesel özerklik’’ diye tutturdular. Elimizi versek kolumuzu kapacaklarmış. Petrol’den bile pay isteyecek kadar gemi azıya almışlar.

 ‘’İşçi sınıfı ideolojisinden milim sapmadan, komünizmin yüce ideallerini gerçekleştirmek için yola devam edilmeliymiş. HDP, işçi sınıfı ve ezilen halkın sorunlarıyla değil, Kürtlerin kimlik sorunlarıyla ilgili imiş ve HDP bileşenleri PKK kuyrukçuluğu yapıyormuş’’. ( Komünist(!) solcular)  

Türkiye’nin gündemi PKK’dan kurtulmakmış. Sosyalistlerin dikkatli olması PKK belasından uzak durması,HDP içerisinde kesinlikle yer almaması ‘’ vatansız solcular’’olunmaması gerekiyormuş.

‘’Vatansız sol’’ sözünün yazarı Aydınlık yazarı Mehmet Ali Güler’e ait.

M.Ali Güler,’’Türkiye solu PKK ya karşı direnmelidir’’diye yazıyor ve direnmeyenleri de ‘’Vatansız sol’’ diye itham ediyor.

Bu sözeTKP ve ÖDP çevresinden alınganlık yaratmış. M.Ali sözlerine açıklık getiriyor( !)

‘’…Hem TKP, hem de ÖDP içerisinden gelen mesajlara göre “1 Mayıs ve Vatansız Sol” yazımız, alınganlık yaratmış!

Arkadaşlarımızın “Vatansız Sol” dememizi üstlerine alınmış olmasına üzüldüm. Zira hem Türk bayrağı taşıyan ve kendisini yurtsever sayan TKP’ye, hem de Suriye konusundaki vatansever tavrını yakından bildiğim Alper Taş’ın yönettiği ÖDP’ye “Vatansız Sol” diyemeyeceğimiz ortadadır!

Vatansız Sol’dan kastımız, o yazımızda da belirttiğimiz gibi, PKK kuyrukçuluğu yapan Sol’dur!

Hem TKP’nin hem de ÖDP’nin PKK kuyrukçusu olmadığını, olmayacağını biliyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.’’

Diyor

Aydınlıkçı M.Ali hızını alamıyor ve devam ediyor.

 

‘’ …HDP, MİT projesidir… HDP, PKK’nin kurduğu her hangi bir parti değildir. HDP bir Hakan Fidan projesidir.’’ Diyerek   Selahattin Tuncel yazısını kaşımaya devam ediyor.

 

‘’…Benzeri tehditleri geçmiş yıllarda göğüsleyen TKP gibi Alper Taş ve ÖDP’nin de PKK’ye boyun eğmeyeceğini biliyoruz.

Ve bu vesileyle “PKK kuyrukçuluğunun” eksen haline geldiği şu günlerde HDP tuzağını yeniden anımsatıyoruz:’’ diyerek midesini temizlemiş oluyor.

Tehdit edildiği iddia edilen ÖDP ne yapıyor peki.

ÖDP Genel başkanı Alper Taş Halk tv’de ‘’tehdit’’e cevap veriyor.

‘’Saygısızlık’’ diyor. HDP ile BDP arasında fark yok’’diyor

 

‘’..Bu proje parçalı ve bütünlüğü olmayan bir proje. Elmalar ve armutların bir araya geldiği bir proje. Ufku ve sınırı Kürt sorunundan ibaret bir proje. İlişkiler bağlamında kopuk ve organik olmayan bir yapı…. Politik olarak durduğu yerin doğru olmadığını ve kimlikler meselesi dışında bir sözü olmadığını düşünüyoruz. Kapitalizmin krize girdiği bir zeminde Türkiye solunun anti - kapitalist ve anti emperyalist bir çizgiye oturması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette kimliklerin özgürleşmesi de solun bir sorunudur. Ama öncelik sınıfsal sorunlardır.’’ Diyor.

 

Bir değil hepsi aynı şeyi farkı kelimelerle tekrar tekrar söylüyorlar.

Diğerleri neyse’de Alper Taş’ın, Duran Kalkan olduğunu iddia ettiği Selahattin Tuncel’e teşekkür etmesi gerekirken eleştirmesine anlam veremedim. %0,12 oy almış bir parti’nin genel başkanı sıfatıyla Selahattin Tuncel yazısı ile gündemin kıyısından köşesinden de olsa yer almış olmasına memnuniyetini ifade etmesi gerekirken, eline geçirdiği fırsatı tepmesini garipsedim.

 

Hatırlayanlar varmı? bilemem ama, hatırlatmak istedim.

 

Turgut Özal cumhurbaşkanı olduğu zaman, başbakan olarak atadığı Yıldırım Akbulut hakkında ne düşündüğü sorulan Süleyman Demirel,

‘’ Bulut buluttur, bulutun akı da buluttur garası da, binaaneleyh, üzerinde görüşmeye değmez’’ diye cevap veriyor.

Anlayana…