Şuanda 323 konuk çevrimiçi
BugünBugün1108
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8832
Bu ayBu ay8832
ToplamToplam10477256
"KOBANE EZ QURBANE" PDF Yazdır e-Posta


Kobane direniyor. Kürt halkı en değerli kızları ve oğullarını şerefi ve haysiyeti için, özgürlüğü ve insan hakkını savunmak için bir bir toprağa veriyor. Kobane halkı bugün orta çağ zihniyetinin uygulayıcıları DAİŞ zalimlerine karşı can siperane bir kahramanlık örneği sergiliyor.  Dünya kör ve sağırı oynuyor. DAİŞ’e karşı 50 ülkenin katılımıyla ittifak oluşturduğunu söyleyenler Kobane’de Kürtler büyük bir katliamla karşı karşıyayken görmedim, duymadımı oynuyorlar. Kendi elleriyle yarattıkları canavarın Kürt halkının kendi öz gücüyle yaşatmaya çalıştığı özerk bölgeyi yerle bir etmesini seyretmekle yetiniyorlar.  

Bugün Kürtlerin katliamını sessiz kalanlar, yarın sıra kendilerine geldiğinde acaba kime başvuracaklar? Kürt halkının öfkesinden kendilerini nasıl koruyacaklar? Yaşayan görecek. Çünkü tüm Kürtler biliyor:

Rojava ve en fazla da Kobane;  on yıllardır süren Kürdistan özgürlük mücadelesinde, diğer parçalardaki kardeşlerine en cömert ev sahipliği yapan aşını, ekmeğini, suyunu her dönem mücadele etmiş Kürtlerle tereddütsüz paylaşan,  zor ve zahmetli günlerin en büyük dostu ve sığınağı olmuştur.

 Rojava: Kürdistan’ın ilk devletleşme düşüncelerinin yeşerip örgütlendiği, olgunlaştığı (Azadi - Xoybun) ve binlerce kaliteli aydın, siyasetçi, şair ve edebiyatçının yetiştiği nadide ve kutsal bir toprak parçasıdır.

 Rojava ; Yiğit cefakar, mücadeleci Kürd analarının yatağı olduğu gibi, doğurduğu kızlarını ve oğullarını zılgıtlarla, törenlerle Kürdistan’ın özgürlük mücadelesi için dağlara uğurlayan ve yine acısını yüreğine gömerek, şehitlerini kendisine yakışır bir vakarla sahiplenen emsalsiz bir vatan toprağıdır. O analar ki, evlatlarının bayrağını yere düşürmemek için canlarını siper etmekten çekinmezler.

Bundan dolayı Kürt halkı Rojava halkını yalnız bırakmayacaktır. Ancak dört bir yana düşmanla çevrili bu insanlık adası eğer düşerse, bu duruma seyirci kalan egemenler öfkemizden korksunlar. Artık hiç kimse Kürtlerden barışçıl çözüm beklemesin. Kürtler artık kendi kaderlerini kendi başlarına çözeceklerdir. Kürtler artık dostunu da düşmanını da ayıracak ve her birine hak ettiği gibi yaklaşım sergileyecektir.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm’ün eşi Ayşa Efendi’nin söylediği gibi “ Türk devleti Kürt halkına ihanet etmiştir. Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz; bugün Kobanê büyük bir katliamla karşı karşıya, ancak biz bir kişi kalana kadar Kobanê’yi terk etmeyeceğiz.”

Evet işte Ayşa ana’nın belirttiği gibi, Kobane tarihi ihanete karşı direniş tarihidir. Kabone tarihi zalimlerin zulmüne karşı ölümü göze almadır. Bunun için diyoruz “KOBANE EZ QURBANE”

Dünyanın tüm zalimleri bir kez daha topyekün Kobane şahsında Kürdistan’ın tümünü hedef alarak  Kürtlerin namusuna,  tüm etik değerlerine saldırıyorlar. Yaşam hakkımıza saldırıyorlar.  O zaman bize düşen bulunduğumuz her yerde zalimlerin zulmüne dur demek için topyekün direnişe geçmektir.

Kürtler bulundukları her yerde bugün ayaktadır. Yarın da ayakta olmaya devam edecektir. Artık Kürde yenilgi yoktur. On binlercemiz bu mücadelede katledilse de yenen haklı ve mazlum Kürt halkı olacaktır. Zalimler ise döktükleri kanda boğulacaklardır.

Rojava’nın yaşaması bölgemizde insanlığın yaşamasıdır. İnsanlığı katleden karanlığın cellatlarını kanlarında boğmak için ne gerekiyorsa onu yapmak tüm insanlık savaşçılarının boynunun borcudur.

İRFAN DAYIOĞLU - NURAY BAYINDIR