Şuanda 47 konuk çevrimiçi
BugünBugün989
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8713
Bu ayBu ay8713
ToplamToplam10477137
CHP borazanları ilericilik adına ırkçılık yapıyor PDF Yazdır e-Posta


Son orta doğudaki gelişmeler artık neyin, kim tarafından, kimlere karşı uygulandığı, kimlerin, nerede ve ne şekilde görev aldığını açık seçik ortaya döktü. Gerici, şeriatçı kesime sırtını dayayan iktidar, dünya kamuoyunun baskısı karşısında ve özellikle ABD’nin dayatmasıyla çark edip IŞİD’i düşman ilan etti, daha doğrusu ettirdiler. Dünyada, bu iktidar başı kadar, dalaveracı bir yöneten görmedim. Üç gün önce ve üç gün sonrası, siyah ve beyaz kadar farklı davranış, inanması bile zor.  Dün kardeş bu gün düşman, dün dost, bu gün düşman ve daha neler.

CHP’de bu makyavelciliği farklı boyutta devam ettiriyor.

CHP ve borazanları, anti Kürtçülükle, ulusalcı, milliyetçi geçinmeye çalışıyorlar. Milliyetçilik emperyalizme ve diğer ulusların baskı ve sömürüsüne karşı çıkmayı da kısmen gerektirir. Bunlarda çıt yok. ABD’ye karşı çıkarken Tayyip üzerinden anti Amerikancılık yapmaktalar. Atatürk ilkelerini savunup devletçi ve ulusçu gözükmekteler. Bu onların, ikiyüzlü politikalarını gösteriyor. Sittin sene iktidar olamayacak ve olmaya da aday olmak istemeyen CHP yönetimi, daha da gericileşip, Tayyipciliğe  yöneldi. Fetullahcılığa sırtını dayadı. Göle yoğurt mayası atıyor. Dersimli Kemal, senin dedelerin görseler bu afralarını, tafralarını, kendilerini niye hadım ettirmediklerine hayıflanır, nalet okuturlardı.

Askerlik düzeninizi kurmuşsunuz partide, herkes beklemede, aşağıda taban çalışması yapan yük taşıyıcılar, taşısın yüklerini, üstüne üstlük sırtlarına sizde binin, sonra da onları unutun, bir dahaki seçime beklemeye alın. Uyanın CHP tabanı yükünüzü sırtınızdan atın, insan olarak değerinizi bilin, insani değerleri savunun, demokrat çizgiye oturun. Halkların kardeşliğini, eşitliği, emeği savunun, sömürüye ve ezene karşı çıkın.

Kobani sınırında, HDP’li milletvekili bayan, eline taş alıp atıyor diye, Halk TV’de söylettirmediğiniz kalmadı. Bu düşmanlık bu kışkırtma neyin nesi?  Polis ve asker,  aynı ekrandan halka saldırıyor, polise mukavemet oluyor, diyorsunuz, savcılığa soyunuyorsunuz.  Bu teşkilatlar,  halkın anasını ağlatsın, siz, alkış vurun, ama sıra size gelince, ciyak, ciyak, bağırıyorsunuz. Bunu Ergenekon’da gördük. Daha 12 Eylül de solu bu şekilde diskalifiye etmediniz mi, şimdi mercekle eski solcu arıyorsunuz. Eski sol uyandı, sizlerin bu adi siyasetini yakından tanıyor.

Eğer adam olmak istiyorsanız, Kürt realitesini ve diğer azınlıkları tanımalısınız. Ona göre anayasa, baba yasayı savunmalı ve bağımsızlığı şiar yapmalısınız. Ülke elden gitmiş taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmayacak, CHP hep aynı borazanı öttürüyor, yani yat borusu borazanını, hepiniz yatın uyuyun. Kavun karpuz yata yata büyürmüş. Büyüdüğünüzde birilerin sofrasına meze olursunuz.  Oldunuz da aslında.

Ekonomik, sosyal, kültürel, üretim planı olmayan, sadece anti Tayyipci politika sadece partiyi karşı olduğuna dönüştürür. Diyelim ki iktidara geldiniz, ne anayasa ne baba yasa değiştirirsiniz. Hukuksuzluğu aynı devam ettirirsiniz. Yani, bu kısır döngünün, döndürücüsü olursunuz. CHP tabanı ve oy vereni uyanın, dünyayı başka perspektiflerde görmeye çalışın.

Birkaç yalaka, gazeteci, bozuntusunun söylemlerini aşınız. Yönetmeye aday olunuz. Aksi takdirde, iktidar yüzü göremeyeceksiniz. Bu gün komşumuz Kobani’yi görmeyenler, göremeyenler, görmek istemeyenler, yarın, ağladığınızda,  geç kalmış olacaksınız, bizlerin bu sözleri sizlere hatırlatacağını bilin.

Orta doğuda, taşlar yerinden oynadı, sarsıntı büyük, bu sarsıntıdan devrim çıkar mı?  Zor, ama, denenmesi mutlak gerek, sınavı geçmemiz şart, buda,  hayatın önümüze koyduğu zorlukları aşarak  başarmakla mümkün.