Şuanda 312 konuk çevrimiçi
BugünBugün1104
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8828
Bu ayBu ay8828
ToplamToplam10477252
Düşman kapitalizm mi, radikal islam mı? PDF Yazdır e-Posta


Son terör eylemleri, İstanbul’dan Paris’e eylem düzeneği tek merkezli ve atlamalı, profesyonel taktiklerle, aynı tornadan çıktığı belli olan bir düzenektir.

 

Yapılan eylemin ilk anda başka bir örgüt adıyla bilinçli verilmesi, sonra başka örgütlere yükleyerek, manipülasyon a tabi tutarak atlama yapılması, sonrada İslamcı örgüt adının kullanılması yoluyla yanıltma yapılmaktadır. Her ne kadar profesyonel yapsalar da bu konuda uzman insanlar, bu eylemlerin istihbarat güçleri tarafından bilinerek organize edildiğini, ya da ettirildiğini ortaya çıkarmaktadır. Eylemcinin nüfus cüzdanının araçlarda bırakılmasından, kullandıkları işaretlere kadar, yapılan eylemin disiplinine ve cesaretine göre adresini bulmak mümkündür.

İlk anda, Türkiye’deki eylemde DHKP-C’ye atılıp sonra tam tersi olması, polisin kısa zamanda adres vermesi, eylemci yakalaması,  psikolojik olarak güç gösterisi yapmak ihtiyacı duymasındandır.

Paris eylemi de taktik olarak farklı örgütler yaptı açıklamalarıyla, hep yanıltma yapıldı. Ortada ki eylem, hangi ülke istenmiyorsa, onun üstüne atmaya başladılar. Kimisi Suriye’ye kimisi Cezayir’e ve diğerlerine, her ne yaparlarsa yapsınlar, bir eylem ne getirir neyi götürür, buradan hangi amaçla yapıldığını anlamak mümkündür. Bu eylem düzeneği, İslam ı düşman, kapitalizmin iktisadi bunalımını gizleme, unutturma, bu güne şükrettirme politikasıdır.

 

Bazı arkadaşlarımız bu işin arkasında, son tahlilde emperyalizm vardır tahlili ile alay etseler de bu ihtimali devrimciler hiç kenara atmamalıdırlar. Eylem hazırlayıcılığı ve planlayıcılığı, uygulayıcılığından önemle ayrılır. İstihbarat alıp, hedefe kilitlenmek eylem planıdır. Hata yapmadan hazırlanır, yada hazırlanıldığı zannedilir, ancak uygulamada kullanılan araçlar, vurucu silahlar, fiziki güç ve moral çok önemlidir, hataları orada pratikte gösterir. Bu anlamda eylemden geriye doğru düzeneğin sisteminden yapıcılarını önemle bulursunuz.

Benim burada önemle vurgulamak istediğim şey, kapitalizmi kurtarmak için  gündem belirlenmesi, tüm dünya kamu oyu, binlerce televizyon kanalı ve gazete, aynı tek merkezli haberle besleniyor. 

Suçlu bulundu, radikal İslam, zaten bu örgütü yaratan da kendileridir.

Yaratanda oynayanda kendileridir. Ekrana, tiyatro oynar gibi sunmaktalar. Eylemleri, öznel olarak belirli örgütlerde hazırlayıp sunabilirler. Bunları da  ortaya, amaç ve biçiminden dolayı, inceleyip çıkarmak mümkündür.

Öyle görülüyor ki, dünya kamuoyunu oyalayacaklar ve bunalımı unutturup, alternatifsiz olduklarını(!) pekiştirmeye devam edeceklerdir. Bu da eylemlerin çoğalarak devam edeceğini göstermektedir.  Gericiliği kullanan Esas düşman, kapitalizmdir.