Şuanda 427 konuk çevrimiçi
BugünBugün1159
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8883
Bu ayBu ay8883
ToplamToplam10477307
Tecavüz PDF Yazdır e-Posta


Son dönemde, tecavüz ve öldürme olayları o kadar hızla gelişti ki, kimse nedenini sormaya zaman bulamıyor. Daha birkaç yıl önce, bir kasabada 13 yaşındaki genç kıza yirmi kişi, ilişiyor, toplumun sesi çıkmıyor.

Adana’da, bir genç kız davası yine öyle ve buna benzer nicelerine, tam tepki gösterilmedi. Karı koca kavgaları, kadınların bıçaklanması ve vurulmasına da duyarsız kalındı.

Şimdi, Özgecan cinayeti patlak verince, toplum kısa zamanda hareketlendi. Böyle bir olayın hunharca uygulanmasının temelleri ve dayanakları olmasa gerçekleşmezdi. Bir kişi değil ki, cahillik yapmış, ya da aklını yitirmiş diyesiniz. Bu olayı, üç kişi yapıyor ve ticari özellikli bir araçta hayata geçiriliyor.

Üç insanın, aynı anda, aynı düşüncede birleşip, hiç birbirine karşı çıkmayıp, aynı eylemin sonunu düşünmeden, hayata geçirmelerinin temelinde, aynı çevre kültürüyle beslendiklerini, hayvanca dürtüleriyle hareket ettiklerini  anlıyoruz.  Hayalleri, bir kızla olmakmış, ölüm pahasına da olsa, olmak istiyorlarmış ki, cani ce, uyguladılar.

 

Daha çocukken, hayvanlar erkek çocuklarına boğazlatılmıyor mu? Gerekçesi, hayvan haram  olmasın, helal olsun, din bunu emrediyor! İlk tecavüz hayvanın yaşam hakkınadır, erkek çocuğuna yaptırılıyor. Hayvan kesiliyor.

 

Erkek üstünlüğü, doğduğu günden öğretiliyor. Oğlum şeyini göster, amcaların görsün! Aynı şeyi, kız çocuğu için, aynı kişi yaptırır mı?

 

CİNSEL EĞİTİM, veriliyor mu? Nasıl cinsel ilişki kurulur? Yakınlaşma, anlaşma, flört etme okul müfredatlarında var mıdır?

Kültürel olarak, cinsel eğitim  birikimimiz yok, ya da çok az. Olanları da, emperyalist kültür sanayinden alıyoruz. İnternette porno ve taciz filmlerini izleyen bilinçsiz genç, beynine o eylemi yerleştiriyor ve fırsatını bulunca uyguluyor. Film ve televizyon serilerinde kızlara tecavüzler işlendi, oynayan diziler, izlenme rekorları kırdılar, Niçin?

Dilde tecavüz, başka dilleri aşağılayıp, bazı dilleri üstün tutmadık mı? Konuştuğumuz Türkçeyi bile Amerikan ağzıyla kimler konuşuyor? .’performanslar’ nasıl sokuldu dilimize?

 

Ağaçları katlediyor, yok ediyoruz, ormanlık alanları kısaca oksijenimizi ortadan kaldırıyoruz, betonlaşıyoruz. Doğaya tecavüz ediyoruz. Dengeyi bozuyoruz. Tohumların doğal oluşumuyla oynadık, genleriyle oynadık.

 

Bedene dokunma hakkını her gördüğümüz çocuğu mıncıklayarak öpenler kimler?

Sosyal ilişkilerde farklı görünmek, kandırmak, olduğu gibi görünmemek, yalan söylemek, başkasına ait olana izinsiz el koymak, nedir? Tecavüz değil midir?

Halkın ve kamunun malına, dolaylı veya dolaysız el koyma, sorulduğunda, hukuk yolları kapalı labirentler, çalıp çırpmanın mübah olması, tecavüz değil midir?

 

Faizlerle oynamak, Emperyalist şirketlere, para babalarına, kur oyunlarıyla milyarları teslim etmek, cepleri, kasaları, mahzenleri doldurmak, tecavüz değil midir?

Siyasette, seçim barajları tecavüz değil midir?

Elektrik faturasında on çeşit vergiyle haksızca, halktan para çalmak, tecavüz değil midir?

Soma’da  madende ölenlere gelen yardımları ailelere ulaştırmayıp, spor salonu inşa edenler, ahlaki olarak tecavüzcü değil midir?

Sıkışıldığında idam getirilsin diyen, düzenbazlar, tezgahçılar ve bilinçsiz halk, yaşam hakkı düşmanında olsa, devlet eliyle yok edilemez, devlete bu hakkı verirseniz deli dana gibi, herkese uygular, idam yaşama tecavüz hakkı değil midir?

Bu  gün Abdullah Öcalan, yarın ben ve senin için, olduğunu anlamayacak kadar, cahil miyiz? Ne fidanlar verdik darağaçlarına, Denizleri unuttunuz mu? 17 yaşında çocuk yaşta Erdal’ların  ipe verildiğini unuttunuz mu?  Devlet olacaksa yaşamayı savunmalı, saldırmayı, yok etmeyi değil.

Yürüyene su sıkmak, gaz sıkmak, vurmak, öldürmek tecavüz değil mi? Protesto, yani karşı çıkma hakkına tecavüz değil mi?  Doğal reflekslere bile, yasak konan ülkede, kız arkadaşının, erkek arkadaşının veya eşinin  omuzuna elini koyamayacağın, yüzünü soğuktan kapatamayacağın bir ülkede, özel yaşama tecavüz yok mudur?

Bu kadar tecavüzün olduğu bir yaşam alanında, taciz, zorla tecavüz, bir de cinayet işlenerek, hem de ticari bir araçta. Özgecan’ı ortadan kaldırmakta, halkın, devletin, kaçta kaç suçu vardır? Birey olarak, erkek veya kadın sizin suçunuz ne kadardır? Hiç düşündünüz mü?