Şuanda 210 konuk çevrimiçi
BugünBugün3237
DünDün2340
Bu haftaBu hafta7559
Bu ayBu ay7559
ToplamToplam10475983
"Huzur İslam'da!" PDF Yazdır e-Posta


Ocak ayının yirmi dokuzu, Cuma akşamı, Hanau Cem Evi’nde, Osmanlı gizli tarihi ve Pir Sultan Abdal adlı seminere katıldım, doğaldır ki, sunucu Araştırmacı yazar Ali Haydar Avcı dostum idi.

Geç saatlere kadar sürdü toplantı, biraz da ek özel konuşmalar eklenince gece yarısını geçtik. Ben de bir aydır, sıkıntılı bir rahatsızlık dönemi geçirmiştim, ilk defa dışarı çıkmış oldum.

Gece geldik ve eşi ile bizde geceledi. Ali Haydar Avcı yoldaşımı ve eşini elimizden geldiğince ağırlamaya çalıştık.

Sabah erkenden kahvaltı için taze fırın ekmeği ve ekmekçik (Brötschen) boyutlarında sıcak kahvaltı malzemeleri almaya çıktım. Tam binanın önünde, benim yaşımda bir Alman komşu zincir takılı amblemli bir anahtar bulmuş. Bende yirmi yıldır yöneticilik ve teknik bakımından sorumluydum, şimdi oğlumun işyerine bağlı, ama, yine de beni çalışıyor zannediyorlar. ‘Ben anahtar buldum, fakat, üzerindeki yazıyı anlayamadım, ne yazıyor’ dedi, baktım Türkçe, bu bir Türk insanına ait olabilir dedim. Ne yazıyor ? Ben ilk defa bocaladım çevirmede ”HUZUR İSLAMDA” yazıyor.

Huzur sakin ve sessizlik, rahatlık, falan derken baktım kıvıramayacağım, anahtarın üzerindeki yazıyı göstererek, bak orada satılık araba ve telefon yazıyor, ona anahtar bulduğunu ve üzerindekini harf harf okuyarak “Huzur İslam’da” de, dedim ve gittim. Yolda internetten baktım;‘Huzur’ Almanca çevirisinde Barış yazıyor ve gülmeye başladım…

Bana bile barış çağrışımı gelmediğine ve gelemeyeceğine güldüm, cahil kalmışız vay be…

Her gün Irak, Suriye, Türkiye, Libya, Mısır, Yemen, Suudi Arabistan da yüzlerce insan İslam adına katlediliyor, ‘Huzur İslam’da’, Yüz bine yaklaşan insan doğudan göç ettiriliyor, ve yüzlerce çocuk yaşlı dahil, öldürülüyor, ‘Huzur İslam’da’, “küçük kızlarla nikah yapılabilir, kızına şehvet duyabilirsin, Alevi ile nikah kıyılmaz” diyen İslamcı veya Diyanetçi fetvacılar varken, “ Huzur İslam’da” Cem evlerine girip ibadetinizi düzgün yapın, bu bir uyarıdır diye tehdit edenler ”Huzur İslam’da” Üç Y’yi (Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar) kaldıracağız  diyerek iktidara gelenler, şimdi ise en büyük baskı uygulayanlar, “Huzur İslam’da”, Paraları sıfırla diyen mantık “Huzur İslam’da” ve yüzlercesi…

Ben ekmekler ve kahvaltılıkla eve döndüm; Sinir olmuşum. “Huzur İslam’da dedim. Mutfakta gürültüye uyanan Ali Haydar Yoldaş ne oluyor? Bu ne şiddet, bu ne Celal’ dedi. Huzur İslam’da dedim.

Ali Haydar Yüzüme baktı. Ne bakıyorsun, otuz yıldır Selçuklu ve Osmanlıyı yazıyorsun, huzursuzluk ve düşmanlıkların hepsi boşmuş, boşa ömür harcamışsın, dedim.

Yüzüme haşin bir bakış atan Ali Haydar’a, Anahtar hikayesini anlattım. Gülüştük…

Ve sizinle paylaşıyorum BARIŞ İSLAMDA imiş biz niye öğrenmedik?

30.01.2016  ( Bu yazıyı sekiz yıl önce dünyasını değişen, yürekli insan devrim sempatizanı babama atfediyorum.)