Şuanda 193 konuk çevrimiçi
BugünBugün2046
DünDün2340
Bu haftaBu hafta6368
Bu ayBu ay6368
ToplamToplam10474792
Mesajı olmayan bir dipnot PDF Yazdır e-Posta


Kadın ya da erkek bir insanın sokağa tükürmesi, mide bulantısı için yeterli sebeptir. Tükürük çirkindir, edep ve ahlak dışı, kaba bir görgüsüzlüktür. … Tamam….

Zincire vurulmuş Spartaküsün gözlerini kısarak Romalı General Crassus’un yüzüne tükürdüğü tükürüğün generalin yüzünde böylesine estetik görünüm kazanmasının sırrı nedir acaba…. İçinizden biri “ o tükürük Picasso’nun fırçasının iziydi” “ diye ukalalık ederse benden cevabını alır. Bir defa Picasso narin ve nazik bir adamdır ve böylesine tuvalet ağzına benzeyen bir yüze tükürmez….
Doğrusu, bir tükürüğün bir yüzde böylesine estetik bir sanatsal görünüm yaratmasının sırrını “ bir bilen olarak” ben de bilmiyorum…
Ancak bunun çözülememiş, çözülemeyecek bir sır olduğundan da hiç kuşkum yok.
Spartaküsten yüzyıllar sonra aynı manzara dünyanın başka bir ülkesinde, başka cellat ve kurban arasında da cereyan etmiştir.
Che’nin , kendisini yaralı olarak esir alan Bolivya ordusunun Generali Roberto Quintanilla Pereiranın yüzüne tükürdüğü tükürük ile kendisinden yüz yıllar önce Spartaküsün Romalı General Crassusun yüzüne tükürdüğü tükürüğün aynı olması tükürük bilimcileri de şaşırtmıştır. Derler ki “ Che, böyle tükürmeyi Spartaküsten öğrenmiştir ve bu iki tükürük bazı tükürükleri kutsallaştırmıştır”. Büyüklerimizden duyduğum, sokağı kirleten tükürüğün zalimin yüzünde sanatsal bir şölene dönüştüğüdür.
Romalı generalin akibeti hakkında bir bilgiye sahip değilim, ama Chenin bileklerini kesen- bu general aynı zamanda yaman bir hırsızdır, Chenin kesik bileğinden saatini çalmıştır- Bolivyalı General Monike Ertl isimli bir kadının üç kurşununun hedef olmaktan kurtulamamıştır.
Uyarı: Bu yazı hiçbir mesaj içermemektedir.