Şuanda 275 konuk çevrimiçi
BugünBugün2991
DünDün2340
Bu haftaBu hafta7313
Bu ayBu ay7313
ToplamToplam10475737
Öner Ödemis ve marifetleri PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Cumartesi, 17 Ocak 2009 08:11


Sitenin okurlari arasinda bu tipi taniyanlar var. 

Bu isim nereden çıktı derseniz,bir yıl kadar önce bu kişiden bana sürekli küfürlü mailler gelmeye başlamıştı. Bana gönderdiklerini uzun bir adres listesi eşliğinde başkalarına da gönderiyordu. Adamı tanımam, adını da hiç duymamıştım.

   

Bir arkadaş, “Bu yalancı ve dolandırıcıyı o bölgede herkes tanır, ilgilenme“ demişti. Ben de ilgilenmedim. Mailler de bir süre sonra bitti. Sonra ara ara yeniden başladı. Derken adam ana avrat küfretmeye başladı. Cevabını verdim. Bir süre sustu, sonra yeniden başladı.

 

 

Doğrusu merak da ettim, nereden çıkıyor bu gayretkeşlik diye…

 

Adana doğumlu, Antalya’da bir lokanta açmış –belki hala açıktır- bu şahıs, tanıyan kişilerce son derece negatif olarak değerlendiriliyor. Sarhoş lümpenin önde geleni imiş...   

Öner Ödemiş Muhaberat’ın Türkiye şebekesindeki isimlerden birisi olabilir mi?

 

Belki, belki de değil...  

 

 

Mihrac Ural’ın Muhaberat bağlantısı son derece açık... Bu yakın bağlantı sadece 1998 yılına ait gazete haberleriyle değil, Suriye’de yaşayıp durumu görenler ve hatta Muhaberat ile ortak operasyon düzenlenmesi konusunu ayrıntısıyla bilen bir arkadaş tarafından da doğrulandı. Ancak unutmayalım: Bu kişi Lazkiye’de oturuyor. Oradan, Türkiye içinde gerekli bir eleman ağı olmadan, Muhaberat’ın Antakya başta olmak üzere Güney Anadolu örgütlenmesi yapılamaz. Bunun için “içerde” elemanlara ihtiyaç var.

 

 

Muhtemelen Öner Ödemiş de bunlardan bir tanesi. Lazkiye’ye gidip geldiği de biliniyor.   

Şimdi, eğer yaptığım saptama doğru ise, “bizi deşifre ediyor” diye bağırıp çağıranlar olabilir. Muhaberat’ı gizlemek benim işim değil. Devrimci hareket içine sokulmuş bir MİT elemanı, gerçek durum öğrenildiğinde nasıl deşifre edilirse, Muhaberat için de aynı durum söz konusudur. İkisi de “devlet gizli servisi”, öyle değil mi?

    

Başka bir şey de olabilir:

 

 

 

 

Biliniyor, Mihrac Ural hayli zengin. Yıllarca örgütün soygunlardan elde edilmiş parasını ve bazıları oldukça yüksek bağışlarla alınan malları özellikle eşi ve baldızının üzerine geçirmiş. Yani orada sözde “örgüt malı”  çok... Öner Ödemiş, duyduğuma göre, bu malların hiç olmazsa bir bölümünün talibi... Bunun için de Mihrac Ural için hayli gayretkeş görünmesi, gözüne girmesi gerekiyor. Aptalca işler yapıyor ama, ne yapsın, çapı bu kadar...

    

Bu da olabilir...

 

Nereye elini atsan pislik akıyor. Bunlar saygı duyulacak karşıt bile değiller. İnsanda birazcık kalite olur. Eski bir benzetmeyle imam-cemaat ilişkisi...

Yok, hiç birisinde yok...

 

Yazı sitede yayınlandıktan sonra ek bilgiler aldım: Esas adı Ömer ve Suriye'ye kiremit ihrac ediyor. Örgüt malları üzerinde açıkça hak iddia ediyormuş. Bence de iyi yapıyor, devam etsin. Bakarsınız yakında mal paylaşım mücadelesi açık yapılmaya başlanır.

 

Yeni bilgiler geldikça sizlere ileteceğim.

Son Güncelleme: Perşembe, 06 Mayıs 2010 17:30