Şuanda 186 konuk çevrimiçi
BugünBugün4459
DünDün3402
Bu haftaBu hafta12183
Bu ayBu ay12183
ToplamToplam10480607
bu da oldu... PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Çarşamba, 06 Mart 2013 19:30


Okurlar birkaç ay öncesinden hatırlayacaktır. Felsefe bölümüne baştan başladım ve bu yarıyılda iki ders almıştım. İlkinden iki saatlik yazılı sonucu geçtim. İkincisi ise dört saatlik yazılı yapılan Mantık dersiydi ve geçer not alamadım. Burada her dersten iki sınav hakkınız bulunuyor. İkisinden de kalırsanız aynı dersi yeniden almanız gerekiyor. İkinci sınavdan ise geçtiğimi bugün öğrendim.

Başlangıçta hoşuma gidiyordu ama mantık dersinde epeyce zorlandım. Ders dediğim haftada 6 saat. Bana fazla soyut geldi ve için ısınmadı. Çalışmak için kendimi zorladım, pek çalışamadım da. Böylece beklenebileceği gibi ilk sınavda kaldım.

Aslında iyi olmayan bir durum vardı, dersi ciddiye almıyordum. Bu durum bende bazen ortaya çıkar ve iyi bir huy değildir. Kendimi çalışmak için zorlamam gerekti.

Benzer bir durumla 1968’de ODTÜ’de Hazırlık Sınıfını bitirmek üzereyken de karşılaşmıştım. Her hafta sınav var, her ay büyük sınav var. Geçer not 60, ortalamanız 50’nin altında olursa atılıyorsunuz. Dönem sonuna daha iki ay var ve artık hiç sınava girmesem ya da hepsinden sıfır alsam bile geçmeyi garantilemişim. Bende bir boş vermişlik var, sormayın… O zaman da çalışmak için kendimi zorlamam gerekmişti. Gerçi her zaman söylerim, iyi ki de İngilizceyi zamanında iyi öğrenmişim. Pratikte ne kadar kullanmasam ve doğal olarak biraz unutsam bile temel iyi olunca yine de pek zorluk çekmiyorsunuz.

Bir de hayatımda ilk kez dört saatlik yazılıya girdim, şimdiye kadar girdiklerim en fazla üçer saatlikti. Kafa kalmıyor insanda desem yeridir.

Neyse, bitti…

Böylece bölümün en ağır üç dersini de vermiş oldum. Başka bir deyişle alınması zorunlu dersler bitti. Bundan sonrakilerde yine zorunluluk var ama her konuda diyelim beş ders arasından seçme imkanınız var.

Bir de tabii yan bölüme başlamam gerekiyor: tarih.

Gelecek dönem iki ders almayı düşünüyorum: bir tarih bir de felsefede gelişme bölümüne giren bir ders…

Haftada üçer saat ki bana az gibi geliyor.

Gerçekte öyle değilmiş ve ciddiye alıp çalışmak gerekiyormuş.

Neyse işte, hiç olmazsa bu kadarı bitti…