Şuanda 70 konuk çevrimiçi
BugünBugün4846
DünDün3402
Bu haftaBu hafta12570
Bu ayBu ay12570
ToplamToplam10480994
Her yer Taksim her yer direniş PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Pazartesi, 12 Ağustos 2013 07:39


 

Bu sabah aslında Rojava’nın öteki yüzü başlıklı bir yazı yazacak ve Türkiye’nin desteklediği Nusra ile geri planda Esad ordusunun Kürtlere saldırmasının yanı sıra, Rojava’nın Kürtler arasındaki çatışmanın boyutlarını da gösterdiğini anlatacaktım. Herkes bunu görüyor aslında, sadece açıkça anlatılması gerekiyor. Beklediğim bir haber var, belki bugün belki yarın alırım ve ona göre yazarım.

Bu yazının başlığı ise biliniyor ve dün Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan büyük kupa finalinin ardından yeniden gündeme geldi. İstanbul’da maçın ardından İstiklal Caddesi’nde kolkola giren iki takım taraftarları “Her yer Taksim her yer direniş” diyerek yürümüşler.

Gezi Parkı’ndan başlayan direnişin bu ülkede önemli bir kültürel değişime yol açacağını belirtmiştim ve bu açık örneği gördüğüm için de fazlasıyla sevindim.

Her iki takım taraftarlarının her maçtan sonra nasıl kavga ettikleri, yaralananlar olduğu bilinir. Türkiye bir futbol ülkesidir, hasta taraftar çoktur ve direnişe katılan Çarşı ile birlikte üç takımın taraftarlarının toplamı büyük çoğunluğu oluşturur.

Tek örnekten hareketle hepsi aynı duygu içindedir diyecek değilim, ama söz konusu olan büyük bir değişimdir. Bilinen deyimle, “bu daha başlangıç”tır.

AKP iktidarı iki takım taraftarları arasındaki bazı yandaşlarıyla yeniden kavga çıkarmaya çalışacaktır, bilinen yöntemleridir.

Ne yaparlarsa yapsınlar halkı saran ciddi bir değişimin görüntüleri gittikçe daha fazla ortaya çıkmaktadır.