Şuanda 276 konuk çevrimiçi
BugünBugün5877
DünDün3402
Bu haftaBu hafta13601
Bu ayBu ay13601
ToplamToplam10482025
İlk sonuçlar PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Pazartesi, 31 Mart 2014 06:52


Çağ atlayan ülkemizde sandıkların kapanmasının üzerinden neredeyse 12 saat geçti ama kesin sonuç halen belli değil, ama büyük oranda durum belli oldu. Nüfusu daha fazla olan ülkelerde bile geceyarısı her şey belli olmuş oluyor ama bizde elektrik kesintileri, sandık koruma kavgalarıyla sayım uzadıkça uzuyor.

Bu seçimin bence şimdiden belli dört sonucu vardır:

Birincisi: Türkiye, sandığını devletten korumaya çalışan ülke olarak tarihe geçti. Bazı yerlerde sandık başlarında bulunanlar elektrik kesilmesiyle ve öteki hilelerle oyların değiştirilmesine karşı sandığı savundular.

Müslümanlığın hakim yorumu da böyledir: her numarayı yap, sahtekarlığı yap, sonra tövbekar olursun ve Allah da seni affeder.

Sıkı Müslümanlarda bile bu sahtekarlık eğiliminin nedenini merak ediyorsanız, dinin hakim olan bu yorumuna bakınız.

İkincisi: KONDA araştırmasının sonuçları küçük hata payıyla birlikte büyük oranda gerçekleşti. Bu araştırmayı aktaranlaın “AKP savunuculuğu” yaptığını sanan, kendini sosyalist olarak gören ama CHP destekçisi sözüm ona sola iyi bir darbe vuruldu.

Bundan sonra bu kesimle sadece dalga geçeceğim. Başka bir şey yapılmaz, bunlar umutsuz vakadır.

Küçük dünyalarını gerçek sanan bu tiplerle başka bir şey yapılmaz.

Yalın diye bir şarkıcı vardır, belki bilirsiniz. O’nun bir şarkısından birkaç cümleyi ulusalcı sosyalistler ve CHP’li olup da kendini sosyalist sananlar için aktaracağım:

“Fişi çek, dükkanı kapat

Git patlat bu kafayı şimdi…”

Üçüncüsü: BDP Kuzey Kürdistan’da iyi oy almakla birlikte propagandası yapılan “düzen partilerini silmek” amacını gerçekleştiremedi. Hatta bazı illerde eskisinden daha az oy aldı.

Dördüncüsü: HDP İstanbul’da iyi sonuç aldı. Yüzde 4,5 ve yaklaşık 400 bin oy…

İstanbul’da bir bölüm HDP’ninin de CHP’yi seçtiğini sanıyorum. Ne kadardır, bilemem ama üç-beş kişiden fazla olsa gerek…

Bu sonuçların gösterdiği kadarıyla, sesi çıkan örgütlü bir azınlık olmaya çalışmayı sürdürmeliyiz. Çoğunluk olmayı bir süre aklımızdan çıkarmalıyız. İyi bir azınlık da olayların gelişmesini etkileyebilir.

 

 

Son Güncelleme: Pazartesi, 31 Mart 2014 06:53