Şuanda 41 konuk çevrimiçi
BugünBugün2581
DünDün6244
Bu haftaBu hafta16549
Bu ayBu ay16549
ToplamToplam10484973
Hayret ettiklerimiz... PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Salı, 07 Ağustos 2018 16:44


Bu sitenin faaliyete geçmesinin onuncu yılı münasebetiyle bilinmeyen bazı noktaları anlatacağımı daha önce belirtmiştim. Bu noktaların önemli bir bölümünde İbrahim Yalçın da bulunmaktaydı. En fazla yazı yazan iki kişi olduğumuz için bu da normaldir.

İlk yıllarda ikimiz farklı şeylere hayret ediyorduk.

İbrahim, “Bunda fazla bir şey olmadığını fark ediyordum ama bu kadar boş olduğunu düşünmemiştim” diyordu.

Lazkiyeli Muhabaratın çapsızlığına hayret ediyordu.

Ben de “Yanlış değerlendiriyorsun, sen bu herifi görmeyeli neredeyse 20 yıl geçti, insanlar değişti, ortam değişti” diyordum.

İçinde bulundukları ortamı ve bağlantılarını dikkate almadan insanları kendi başlarına değerlendirmek doğru değildir. Devrimci hareket 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren artan oranda Suriye’den ayrıldı. Büyük çoğunluk Avrupa ülkelerinde iltica etmeye yönelirken, küçük bir bölüm Türkiye’ye dönecekti. Suriye’nin devrimci hareket açısından önemi epeyce azaldığı için sol içinde biliniyor olmasıyla aktif Muhabarat elemanı olması arasında doğrudan bağlantı bulunan kişinin de önemi kalmayacaktı.

PKK bu ülkede Muhabarat elemanına ihtiyaç duymayacak kadar sağlam bir yer edindi. Irak’ta Saddam rejiminin devrilmesiyle merkez üssünü Kandil’e taşıdı ve Abdullah Öcalan’ın da Türkiye’nin baskısı sonucu Suriye’den çıkarılmasıyla bu ülkenin önemi devrimci hareket açısından iyice azaldı.

 

www.ibrahimyalcin-paris.blogspot.com