Şuanda 62 konuk çevrimiçi
BugünBugün2600
DünDün6244
Bu haftaBu hafta16568
Bu ayBu ay16568
ToplamToplam10484992
Müntecep Kesici ve 1982 ayrılığı (1) PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Salı, 21 Ağustos 2018 06:27


Müntecep Kesici’nin infaz edilmesi 1982 ayrılığından ayrı olarak düşünülemez. Bu yazı dizisinde 1982 ayrılığının öncesini ya da buna götüren olayları anlatacağım. Bunların bir bölümünü daha önce anlatmıştım ama bu kez tamamını anlatacağım. En az iki yazı sürer herhalde…

Önceki yazıda da belirttiğim gibi Müntecep Kesici devrimci hareket içinde ülke dışında infaz edilen ilk isimdir. Müntecep Kesici’nin başka bir özelliği daha vardır ve bu özellik örgütü Muhabaratlaştıranların hışmını özellikle üzerine çekmesi için yeterliydi. Müntecep Arap kökenliydi ama örgütün Suriye’de Muhabaratlaştırılmasına açıkça karşı çıkıyordu. Müntecep’i ilgilendiren devrimcilikti, Arap kökenli olmak değil… Halbuki örgütü Muhabaratlaştıran çete Arap kökenli olanların yanlarında yer alacağından emin gibiydi, ama olmuyordu.

Suriye’de çok az kaldım (1980 Aralık ayı sonundan, 1981 yılı Nisan ayı sonuna kadar). Bu kısa zaman içinde bile bazı şeyleri açık olarak görebilmek mümkündü.

İlk olarak, gelmeden önce Adana ve Hatay örgütlerinin bir bölümünü görmüş ve bu bölgedeki örgütlenmenin aşırı derecede abartıldığını anlamıştım. Suriye’ye geldikten kısa süre sonra aralarında İbrahim Yalçın’ın da bulunduğu yoldaşlar İstanbul’da yakalanınca, ülkede dışarıda belirli bir düzeye sahip neredeyse kimse kalmamıştı denilebilir.

 

www.muntecep-kesici.blogspot.com