Şuanda 193 konuk çevrimiçi
BugünBugün368
DünDün3716
Bu haftaBu hafta18052
Bu ayBu ay18052
ToplamToplam10486476
Yazın'dan seçmeler 2. kitap hazırlanıyor PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Salı, 16 Şubat 2021 21:13


25 Yılın Ardından Yazın’dan Seçmeler kitabı kısa süre önce internette yayınlanmıştı (bkz. www.tdas1.blogspot.com ) 2008’de basılı olarak yayınlanan bu kitap 357 sayfa olduğu için bazı yazıların dışarıda bırakılması gerekli olmuştu. Bunların devam eden kitaplar halinde internette yayınlanacağı duyurulmuştu.

İkinci kitap esas olarak hazır, şu anda 26 yazı var. Bunlar uygun formatta yazılmış yazılardır çünkü Yazın’ın yıllar önce hazırlandığı programdaki formatı bugüne çevirmek mümkün değildir. Ya kitapta yapıldığı gibi tamamı taranacak ve yanlışlar düzeltilecek ya da yeniden yazılacaktır.

26 yazı arasında hiç şiir bulunmuyor, dört kadar da şiir seçmesi yapılırsa toplam 30 yazı olacak…

Yazıların büyük çoğunluğu bana ait ama ne yapalım, bu kez böyle olmuş, sonraki kitaplarda yazılarım daha az olur.

Özellikle iki yazının dizilmiş olmasına epeyce sevindim çünkü unutmuşum… Birisi Lunaçarski’nin sosyalist gerçekçilik üzerine yazısı, diğeri ise Küba Yazarlar Birliği İkinci Başkanı ile Havana’da yaptığım ve “sosyalist gerçekçilik çok sayıda edebiyat paraziti yarattı” tespitinin yapıldığı söyleşidir.

İyi kitap tanıtımları yazmışım bu arada ve sosyaliz tarihi üzerine yazılar…

Yirmi yıl kadar önce bu konuda yazdığım yazılarla bugünküler arasında önemli fark bulunmadığını görmek insanın hoşuna gidiyor. Bilgi düzeyi artmış ama temel tespitler değişmemiş denilebilir.