Şuanda 55 konuk çevrimiçi
BugünBugün2308
DünDün2340
Bu haftaBu hafta6630
Bu ayBu ay6630
ToplamToplam10475054
Çalışma raporu PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Salı, 16 Ocak 2024 22:29


Madem sağlık raporuyla başladım, başka çeşidiyle devam edeyim.

Kanseri yok edici değil ama önleyici kemoterapiye bile gerek duyulmaması iyi oldu çünkü hastanede beklemek, kemoterapi hafif bile olsa eski hareketliliğine kavuşman için zaman geçmesi çalışmayı engellerdi.

Vietnam-Laos konusunda son kitabı okuyorum diyebilirim. Muhtemelen hafta sonunda kitabın girişini yazıp yayınlarım. Bu tür incelemelerde giriş en son yazılır ya da ilk yazdığınızda değişiklikler olacaktır. Olsun, genellikle yüzde 80 aynı kalır. Giriş bölümü aynı zamanda kitabın planını da içerir.

Sonraki çalışma olarak kafamda Kuzey Kore var. Belki araya Kamboçya girebilir. Bu ülkeyle özellikle ilgilenmemin nedeni Kızıl Khemer örgütü ve Pol Pot. Kısa yoldan yeni insan yaratma çabasının nüfusun dörtte birinin ölümüyle sonuçlanması…

Ay sonuna kadar üç video daha yapacağım. İkisi 100 Yıl Sonra Lenin başlığını taşıyacak… Birkaç gün sonra 100. ölüm yıldönümü olacak…

Sonra 15’ler videosu gelecek…

Çoğu kişi sanıyor ki genç Sovyet cumhuriyeti Anadolu’daki harekete emperyalizm karşıtlığı nedeniyle destek verdi. Para ve silah yolladı. Sovyet cumhuriyetinin İngiltere’nin Anadolu’dan özellikle de İstanbul’dan gönderilmesinde büyük çıkarı vardı. İç savaşta Denikin ve Wrangel ordularının baş destekçisi İngiltere idi ve bu ülkeyi Anadolu’dan çıkarabilecek tek güç de Mustafa Kemal’in önderi olduğu hareketti. Sovyet cumhuriyeti aynı rolü oynamak isteyen Enver Paşa’yı dikkate almadı.

Bu nedenle genç Sovyet cumhuriyeti 15’lerin öldürülmesini protesto bile etmeyecekti.

SSCB de sonraki yıllarda aynı çizgiyi sürdürdü. Dönemin büyük emperyalist gücü İngiltere Anadolu’ya bir daha gelmesin…

Kürtlere, Rumlara ve sayılabilecek diğerlerine karşı tutum geri plandadır. SSCB’nin güvenliği her şeyin üzerindedir.

Meseleye böyle baktığınızda SSCB’nin neden yıllarca Kemalist hareketle iyi ilişki sürdürdüğünü, Mustafa Kemal’in ölümünden sonra da teknisyenler ve makineler yollayarak bazı modern fabrikaların kurulmasına destek verdiğini anlamak kolaylaşıyor.

Doğru bulursunuz yanlış bulursunuz ama sorun devrimin güvenliğiyle ilgilidir, gerisi dikkate alınmamıştır.