Şuanda 245 konuk çevrimiçi
BugünBugün2493
DünDün2340
Bu haftaBu hafta6815
Bu ayBu ay6815
ToplamToplam10475239
Kendi kitaplarını satın almak PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Cumartesi, 23 Mart 2024 20:20


Almanya’da internet üzerinden Türkçe kitap satan siteler var. Baktım, yüzde 30-35 indirim de yapıyorlar, geçici olarak. Bende az kalmış olan Alt Emperyalizm ve Türkiye ile 1989 Berlin Duvarı’nı alayım dedim.

Kitaplarımın tamamı internette E Kitap olarak bulunmakla birlikte kağıda basılı kitaplar az ama sürekli olarak satılıyor. Nedeni, bazı insanların kağıttan okumayı sevmesidir. Yine bazı insanlar –alışmadıkları için olsa gerek- kağıttan okuduklarını daha iyi anlıyorlar.

Ben de ekrandan okumaya zor alıştım diyebilirim, kağıttan okumayı tercih ederim ama bu da her zaman olmuyor.

40 Yıl Sonra TDAS’ı da alacağım ama bu kitap her yerde kısa sürede tükendi.

Önümüzdeki yıl 1975-80 döneminin önde gelen yapıtlarından sayılan Türkiye Devriminin Acil Sorunları’nın yayınlanmasının 50. yılı olacak. Kitabı güncellemeliyim ama henüz plan yapmadım.

Yazının sonunda TDAS ile ilgili bir anımı anlatayım.

En az 20 yıl oluyor. TUSTAV’dan bir arkadaşla Frankfurt’ta görüştük ve önüme TDAS’ın teksirle basılmış kopyasını koydu. Fena halde şaşırdım. 1975 yazında TDAS teksirle 300 kadar basılmış, hemen dağıtılıp tükenmişti. Beylerderesi araya girince uğraşamadık, ancak bir yıl sonra bir baskı daha yaptık ve ipin ucunu kaçırdık. Her bölge kimisi mumlu kağıda yazarak teksirle, kimisi yeni yayılmaya başlayan fotokopi makineleriyle çoğaltıyordu. Bana gösterilen teksir baskısı kim bilir hangi bölgedendi.

 

Çok isterdim ama tabii ki bana vermedi.