Şuanda 117 konuk çevrimiçi
BugünBugün2093
DünDün5549
Bu haftaBu hafta24752
Bu ayBu ay98572
ToplamToplam10432042
Sağlık raporu ve ötesi... PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Salı, 11 Haziran 2024 22:57


Başlıktan hareketle sağlığımda bir şey olduğunu düşünmeyin. Ameliyat olduğum günlerde yaklaşık 500 kişiden gelen iyi temennilerin ardından sağlığım konusunda düzenli bilgi vermeye karar vermiştim. İnsanlar merak edip soruyorsa, bilgi vermek sorumluluğu vardır.

Bildiğiniz gibi kemoterapi ve ışın tedavisine gerek kalmadan kanser geçirdim. Ameliyat yeterli oldu. Tabii sonrasındaki kontroller var. İlki tamam, ikincileri yazın yaptırırım.

Herhangi bir anormal durum yok ama kontrollerin yaptırılması gerekiyor.

İki ay kadar önce sol bacağım ağrımaya başlamıştı. On yıl önce benzeri sağda olduğu için nedenini biliyordum: disk kayması. Beldeki disklerden birisi yerinden biraz oynayınca sinire baskı yapar, o da bacakta ağrı yapar. On yıl önce akupunktur ve fizyoterapiyle geçmişti. Şimdi de aynı ortopedistte aynısını yaptım. Büyük oranda geçti, tam geçmedi. Gösterilen hareketleri her gün yapmam gerekiyor. O zaman yok denilecek kadar azalıyor.

Fizyoterapistin belirttiğine göre beden iyi durumda, hareket sorunu bulunmuyor. Arada bazı şeyler çıkabilir tabii.

Önemli mesele şişman olmamak…

O kiloları dizler taşıyor ve bir süre sonra da sorun yaratmaya başlıyorlar.

Zayıf olmam nedeniyle ameliyat da sorunsuz gerçekleşmişti.

Sağlık raporu bu kadar; ötesine gelirsek…

Bayramda insanların sosyal medyadan biraz uzak kalmalarından hareketle 10-11 günlük tatile girdim. Önemli bir gelişme olmadıkça video da yapmayacağım. Kore kitapları beni bekliyor ama kaldığım yerden devam edebildiğimi söyleyemem. Şimdilik hevesim yok ama geçer sanırım.

Sen okumadan duramazsın, ne okuyorsun, derseniz; fizik felsefesi ve matematik.

İnsan sürekli aynı konularla uğraşınca –sosyalist ülkeler tarihleri gibi- beynin üretme kapasitesi azalıyor. Bu nedenle arada başka konuya geçip Sürgün ve Kadınlar broşürünü yazdım. Beynin başka bölgelerinin harekete geçtiğini hissediyorsunuz. Fizik felsefesini büyük bir iştahla okumam da bu nedenle… Beyinde başka yerler kıpırdıyor…

Önümüzdeki günlerde kentin farklı bir yerindeki doğa bilimleri fakültesinin kütüphanesine gidip kitaplar almam gerekiyor. Evren bilim, genel görelilik kuramı, alanın ve içindeki maddenin birbirlerini karşılıklı etkilemeleri, alanın ve bununla birlikte zamanın bükülmesi…

Bilmediğim konular değil ama daha iyi öğrenmek istiyorum.

Kore biraz daha beklesin, ne yapayım!

Araştırdığım konu bana haz vermiyorsa verim epeyce düşer.

Vermeye başladı mı, hızlı giderim…

Yazın bir ara kendiliğinden Kore konusuna döneceğimi biliyorum.

 

Beklesin o zamana kadar…