Şuanda 297 konuk çevrimiçi
BugünBugün533
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8257
Bu ayBu ay8257
ToplamToplam10476681
Sami yoldas nicin olduruldu? PDF Yazdır e-Posta
Ayhan Karmis tarafından yazıldı   
Salı, 10 Şubat 2009 21:10


Ayhan Karmis: Sene 1991 hatirliyor musun karanlik adam Mihrac Ural; ben, Sami ve Resit Lazkiyede bir yere gidiyorduk.

Mihrac, Besir, Levent, Süleyman cetesi bizim önümüzü kesip nereye gittigimizi ve burada ne yaptigimizi sorguladiktan sonra, Resit arkadasi almaya calistilar… Resit gitmeye direnince, Sami yoldas, beni alin ben geliyorum, dedi ve bir daha geri gelmedi.  

Biz 90larin basinda Ortadoguya gittigimizde üc arkadas acilden daha dogrusu mihractan ayriliyorlar, Yusuf, Sami ve Nebil arkadaslar. (Bunlar kod isimleridir). Biz de o siralar Lübnanda bulunuyorduk. Yusuf arkadas bizim yanimiza getirdi ve biz orada Sami arkadas ile tanistik. Sami arkadas ile sohbetlerimde, kendisinin Libyada örgüt adina calistigini, acil örgütü adina büyük kampanyalar düzenledigini ve örgüt adina bircok defa cok miktar paralar aktardigini, yani anlatmak istedigim Sami yoldas ne yapti da günlerce iskencelerden sonra katledildi,yoksa o dami karanlik adamdi, yahut da zaaflari mi vardi. Ben hic sanmiyorum cunku tanidigim kadara ile saf, tertemiz,  duru bir insandi, tek inandigi yoldaslariydi. Belki de tek sucu buydu bunun icin öldürüldü. 

Sen Mihrac Ural THKP/C Acilciler/Hdö örgütüne nifak tohumlarina sokan her pisligin altindan cikan ama ne yazik ki her defasinda ben yapmadim baskalari yapti deyip calisma  cünkü sen devrimcilerin katilisin. 

Belki yillar sonra nereden cikti diye sorabilirsiniz,vede hakli olabilirsiniz ama biz o yillarda cok kisitli imkanlarla Pariste bulunan kim varsa Sami arkadasin durumunu anlatmaya calistik ama hic kimse ya anlamak istemedi yada islerine öyle geldi. Yanilmiyorsam yani cok iyi hatirlamiyorum,Saminin Hollandada bulunan Kiz kardesi Dudu ile görüstügümü bunun icin birseylerin yapilmasini hatta Türkiyede bulunan Ali Sapaz arkadasin aranip onunda girisimlerde bulunmasini istemistim. Cünkü Saminin anlattigidan dolayi, Ali Sapaz ile cok yakin akraba olduklarini anlatmisti.  

Biz de Suriyede hangi örgüt varsa,Sami yoldas icin birsey yapabilimisiniz dedigimizde, hemen hemen bütün örgütlerden duydugumuz bir tek sözcük vardi hic unutmuyorum, bu örgüt ici bir problem oldugunu karisamayacak olduklarini söylediler.Yani aci ama gercek devlet alip sorguladigi zaman veya basina bir seyler geldigi zaman hesap sorabilirsin ama kendi icinde olursa hayir.

Daha sonra ben ortadogudan ayrildiktan sonra Sami arkadasin durumunu ögrendigimde Basitte deniz kenarimda ölü olarak bulundunu duydum.

Yukarida ismi gecen Resit isimli arkadas kendisi devrimci olmayip orada bulunan bütün devrimcilere birtakim yardimlari oluyordu.

Ali cakmakli: karanlik adamdi öldürüldü.

Müntecep Kesici Muhalefetti öldürüldü.

Sami (kod adi) muhalefetti öldürüldü.

Zihni Alan muhalefetti öldürüldü.

Hanna Maptunoglu muhalefetti  katledildi

Yani bunlarin hepsi karanlikti, polisti, mitti bir tek sen temizdin herhalde devrimcilerin katili Mirac ural cirpinma öt de icin rahatlasin.

 

AYHAN KARMIŞ
Son Güncelleme: Pazar, 05 Nisan 2009 07:25