Şuanda 70 konuk çevrimiçi
BugünBugün1927
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9651
Bu ayBu ay9651
ToplamToplam10478075
yeni şafak'tan bizimle ilgili bir yazı PDF Yazdır e-Posta
Abdullah Muradoğlu tarafından yazıldı   
Pazartesi, 12 Eylül 2011 18:39


Abdullah Muradoğlu

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
10 Agustos 2011 Carsamba

Esad'¹ arkalayanlar!
Butun yap¹p ettiklerine ra»men "Esad rejimi"ne arka c¹kanlar var. ©lk s¹rada iyi niyetli baz¹ arkadaºlar yer al¹yor. Esad rejimini tasvip etmedikleri halde bu arkadaºlar emperyalist guclerin bolgeyi ic cat¹ºmalara ve bolunmelere surukleme plan¹ yapt¹klar¹na inan¹yorlar. Once Suriye bolunecek, s¹ra sonra Turkiye'ye gelecek. Bu nedenle Esad rejimine yonelik protestolar emperyalistlerin iºine geliyor. Bu arkadaºlar Esad rejiminin devam etmesinde ilk gunlerdeki gibi ¹srarl¹ de»iller ºimdi.
©kinci grupta Baas rejimine s¹n¹rs¹z destek verenler yer al¹yor. Esad ne yaparsa yaps¹n, arkas¹ndalar. Geliºmeleri "Alevi-Sunni cat¹ºmas¹" ºeklinde yans¹tmaya cal¹º¹yorlar. Bu Baas yandaºlar¹na gore gerici Sunniler, ilerici Nusayrileri iktidardan uzaklaºt¹rarak Suriye'de egemenlik kuracaklar. Bu gruplar¹n geliºmeleri ba»naz mezhepcilik temelinde ele ald¹klar¹ ve zalim bir oligarºik rejimle Anadolu Alevili»ini ba»daºt¹rmak cabas¹ icinde olduklar¹ goruluyor. 100 kadar cocu»u olduren Esad'c¹ katillere Anadolu Alevilerinin sempati duyacaklar¹n¹ duºunmek bile abes.Ucuncu grupta ©ran'¹n Suriye politikas¹na destek vermeyi "inanc meselesi"olarak gorenler yer al¹yor. Bu gruplar nezdinde Esad rejimi direniº ekseninin uyesidir. Suriyeli protestocular¹ ©srail, ABD ve Suudi Arabistan ajanlar¹ olarak gosteren bu gruplar "Esad rejimi giderse Hizbullah lojistik deste»ini, ©ran da en onemli muttefikini kaybeder" diyorlar. Ayn¹ grup Nusayrili»i ªiili»in parcas¹ goruyor. Bu yuzden bolgesel ªii dayan¹ºmas¹ sergilediklerini duºunuyorlar.
Dorduncu grupta ise Turkiye'nin Esad rejimiyle aras¹n¹ acmas¹n¹n PKK'n¹n elini rahatlataca»¹n¹ duºunenler yer al¹yor. PKK ile Suriye aras¹ndaki bir yak¹nlaºma sonucunda PKK'n¹n Turkiye'deki eylemlerine h¹z vermesi Hukumetin elini zay¹flatacakt¹r. Bu yuzden fanatik hukumet karº¹tl¹»¹ yapanlar Baas rejiminin ayakta kalmas¹nda yarar goruyorlar. Hukumetin terorle zay¹flat¹lmas¹ kimin iºine geliyorsa, bu gruplarlarla iliºki icerisindedirler. Beºinci grupta ise Suriye gizli servisi "Muhaberat"¹n tezgah¹ndan gecmiº baz¹ illegal sol orgutlerin kal¹nt¹lar¹ yer al¹yor. Ulkenin ekonomik kaynaklar¹n¹ aile icinde paylaºt¹ran bir zorba rejime ilericilik, solculuk ve anti-Amerikanc¹l¹k atfeden bu gruplar¹n Muhaberat'¹n uzant¹s¹ haline geldiklerini yine daha once bu orgutlerde liderlik yapanlar dile getiriyorlar. Ornek isteyen "THKP-C Acilciler" orgutunun kurucular¹ndan Engin Erkiner'in yazd¹klar¹n¹ okusunlar ve orgutun nas¹l "Muhaberat Devrimcileri" haline getirildiklerini o»rensinler. Daha once ©ran'¹ katillikle suclayan baz¹ sol gruplar¹n ©ran'¹n ne kadar devrimci ve ne kadar anti-Amerikanc¹ oldu»unu keºfetmeleri icin Esad rejiminin tehlikeye duºmesini beklemeleri ayr¹ bir tuhafl¹k. Hidayete ermek gibi bir ºey. Ote yandan PKK ºeflerinden Murat Karay¹lan'¹n ©ran s¹n¹rlar¹ndan "PJAK" militanlar¹n¹ cektiklerini ac¹klamas¹ onemlidir. Karay¹lan, uluslararas¹ gucler bolgeyi yeniden dizayn etmek icin ©ran'¹ kuºatt¹»¹ icin ©ran ©slam Cumhuriyeti'yle savaºmak istemediklerini ac¹klam¹º. Birkac gun once "Turkiye'yi b¹rak¹r, ©ran'la savaº¹r¹z" diyen Karay¹lan'daki bu tav¹r de»iºikli»i goz yaºart¹yor. Bu tav¹r de»iºikli»inde hangi ulkelerin dahli olabilece»ini do»ru analiz etmek gerekiyor.

Not: Bazı karakterler nedeniyle yazı biraz sorunlu çıktı ama okunuyor.

Yazarın yorumları kendini bağlar, önemli olan yazdıklarımızı duymayan kimsenin kalmamış olmasıdır.

Son Güncelleme: Pazartesi, 12 Eylül 2011 18:46