Şuanda 178 konuk çevrimiçi
BugünBugün2603
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10327
Bu ayBu ay10327
ToplamToplam10478751
ömer ödemiş komisyoncu devrimcileri anlatıyor (1) PDF Yazdır e-Posta
Ömer Ödemiş tarafından yazıldı   
Cuma, 23 Eylül 2011 11:59


İfadenin başlangıç bölümü kimlik tespiti ve özgeçmiş ile ilgili. Burayı atlayıp doğrudan ifadeden başlıyoruz. Arada siyah ile yazılı olanlar benim notlarımdır ve ek olarak belirtilmiştir. Atlanılan ve önem taşımayan bölümler …………..  olarak belirtilmiştir.

SORULDU: 15.01.2009 günü saat 01.09.43’te tarafınızdan kullanılan 05345545134 numaralı GSM hattınızdan Pınar Tümer ile yaptığınız telefon görüşmesinde; Mihrac Ural’ın talimatıyla Cephe isimli yeni bir dergi ve Acil Demokrasi isimli internet sitesi kuracağınız, bu faaliyetler için 6000 Dolar’a ihtiyaç olduğu, bu konuyu Mihrac Ural ile görüşeceğinizi, bu işlerin mali sorumluluğunun size ait olduğunu belirttiğiniz tespit edilmiştir. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.

CEVABEN: Pınar Tümer benim güvendiğim arkadaşımdır. Siyaseten hiçbir ilişkimiz yoktur. Ben hiç kimseden talimat almam. Arkadaş sohbetlerimizde Ömer Gazel, Mehmet Gözel ve birkaç arkadaşla birlikte kendimizi ifade edebileceğimiz bir dergi çıkarma projesini konuştuk. Daha sonraki süreçte ben arkadaşlarla ters düştüm, nedeni ise, benim içersinde yer alacağım dergide herkes yazmış olduğu yazının altına imzasını atmalı şeklinde fikrimi beyan ettikten sonra, imzasız yazıların yer alacağı bir dergide yer almam dedikten sonra dergi konusu benim için kapandı. Böyle bir dergide yer almayacağımı söyledim. Acil Demokrasi isimli internet sitesinin kurulması projesi bana aittir. Demokrasinin acil ihtiyaçlarından dolayı böyle bir isim koyarak bizim gibi düşünen kişilerle yan yana gelip Türkiye’de demokrasi mücadelesi dediğimiz özgürlüklerin ve insan haklarının daha geliştiği mücadeleye ivme kazandırmak için oluşturulmuş bir projedir. Projenin isminin acil olmasının örgütle hiçbir alakası yoktur. Mihrac Ural’ı 1980 yılında Adana ilinde cezaevinde yatarken tanıdım. Yurtdışına kaçtığımda da Suriye’de iki yıllık bir birlikteliğimiz oldu. Dergi olayını Mihrac Ural ile görüşmüş olabilirim ancak Acil Demokrasi projesini görüşmedim.

 

SORULDU: 15.01.2009 günü saat 17.51.11’de tarafınızdan kullanılan 05345545134 numaralı hattınızdan Yılmaz Altundağ isimli şahıs ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde:

Öner Ömer Ödemiş: İyi hoca sana bir emanet verecek yarın uğrar mısın hocaya?

Yılmaz Altundağ: Tamam ne para mı?

Öner Ömer Ödemiş: Hı hı para

Yılmaz Altundağ: Tamam olur Öner abi.

Şeklinde görüşerek Suriye’ye Hoca’nın yanına gidip parayı alması talimatını verdiğiniz tespit edilmiştir. Mihrac Ural, siz ve Yılmaz Altundağ arasındaki yapı ve irtibatı açıklayınız.

 

CEVABEN: Yılmaz Altundağ Suriye-Türkiye arasında taksicilik yapan birisidir. Ben Suriye’de kiremit bayileri oluşturdum ve buralara kiremit satıyorum. Hoca Mihrac Ural benim arkadaşımdır. Satmış olduğum kiremitlerden alacağım parayı bayi Mihrac Ural’a vermişti. Ben de Yılmaz’dan bu parayı bana getirmesini istedim.

(……….)

 

SORULDU: 25.08.2009 günü saat 21.22’de tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı telefonu arayan Mihrac Ural isimli şahıs ile yaptığınız görüşmede; Mihrac Ural’ın Suriye’de ‘Örgütün yüzü suyunu …… şeyden kurtarmak’ için THKP-C/Acilciler terör örgütü adını kullanarak Akeli firması ile girilen ihalenin eksik evraktan dolayı sonuçlanmadığını, bunun ise Suriye’de örgütü zor duruma düşürdüğünü bahsederek, eksikliklerin bir an önce giderilerek kendisine bilgi vermeniz konusunda size talimatlar verdiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Suriye’de yapılan bir arıtma ihalesi ile ilgili olarak tamamen ticari amaçla yapılacak bir işti. Mihrac Ural da bu ihaleden komisyon alacaktı. Ancak biz bu ihaleyi sonuçlandıramadık. Örgütü zor durumda bırakıyorsunuz değil de bizi zor durumda bırakıyorsunuz demiştir. Burada kastedilen terör örgütü değildir.

Benim notum: Acilciler adı kullanılarak ihale kovalanıyor. Mihrac Ural da buradan payını alacak… Komisyoncu genel sekreter payını alamayınca bozuluyor. Durum bundan ibaret…

 

SORULDU: 05.11.2009 günü saat 18.40’ta Emrullah Gemici’nin kullandığı 05357180747 numaralı hattan Ferit Barut isimli şahısla yapmış olduğu telefon görüşmesinde; Mihrac Ural’la görüştüğünü, örgütün aylık giderinin 100-150 Milyar olduğunu söylediği, ancak kendisinin bu miktardaki paranın kazanılan para karşısında az olduğunu, örgütün finans durumunu Ömer Ödemiş ve Ömer Gazel’in de bildiğini söylediği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Bu konuda benim hiçbir bilgim yoktur.

(………….)

 

SORULDU: 17.01.2009 günü saat 16.33’de tarafınızdan kullanılan 05345545134 numaralı hattınızdan Mihrac Ural isimli şahısla yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde; Hoca Mihrac Ural tarafından Yılmaz Altundağ ile gönderilen para miktarını 100 bin Suri ve 1000 Dolar olarak teyit ettiğiniz tespit edilmiştir. Bu para 6000 Dolardan farklı mı gelmiştir? Nerede kullanılmıştır? Konuyla ilgili ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Bu para Mihrac Ural’ın Yılmaz Altundağ ile bana göndermiş olduğu kiremit alacakları ile ilgili paradır. 100 bin Suri ve 1000 Dolar bahsedilen 6000 Dolardır. Bu görüşme gönderilen parayı teyit amaçlı yapılmış bir görüşmedir. Gelen parayı ticari faaliyetlerimde kullanmışımdır.

 

SORULDU: 18.01.2009 günü saat 13.20’de tarafınızdan kullanılan 05345545134 numaralı hattınızdan Pınar Tümer isimli şahıs ile yaptığınız telefon görüşmesinde; THKP-C Acilciler terör örgütü ve örgütün genel sekreteri Hoca Mihrac Ural ile örgüte ait mallardan bahsettiğiniz tespit edilmiştir. Örgütün mal varlığı hakkında bilginizi veriniz.

 

CEVABEN: Pınar Tümer’i 2008 yılında Antakya As düğün salonunda yapılan devrim şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde tanıştım, o günden bu güne de arkadaşlığımız devam etmektedir. Benim bildiğim kadarıyla Suriye’de Mihrac Ural’ın kullanmış olduğu bir ev, Bassit kasabasında otel olarak kullanılan 10-15 dairelik iki apart oteli, yine aynı kasabada sahile yakın bir yerde bir dönümlük arsa ve restaurant yeri olduğunu biliyorum. Lazkiye’de de on dönümlük bir zeytinliğinin olduğunu duydum.

Benim notum: Vah vah, adamcağız da pek fakirmiş. Örgüt malı denilenle Mihrac Ural’ın malının aynı olduğuna dikkatinizi çekerim. http://thkp-c-acilciler.blogspot.com da Mihrac Ural’ın mallarının ayrıntılı listesini yayınlamıştık. Lazkiye’deki yazlık, Şam’daki lüks daire, iki jip, bir Mercedes otomobil, arsalar ve diğerleri…

(……………..)

 

SORULDU: 23.12.2009 günü saat 12.25’te ve 23.12.2009 günü saat 12.51’de tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı hattan Mehmet Gözel ile yaptığınız telefon görüşmelerinde; Acilciler-THKP-C. Com isimli sitede alınan ortak bir kararla sizin “Acilciler Tarihi” ile ilgili bir yazı yazdığınız ancak yazı içerisinde ismi geçen 37 kişiden bazılarının buna karşı çıkarak isminin buradan silinmesini istediği, Mehmet Gözel’in size böyle bir yazının kendisinin onayından geçmeden yayınlanmaması gerektiğini bu konuda Mihrac Ural’ın da onayı ve talimatı alındıktan sonra karar verileceği söylediği tespit edilmiştir.

Ayrıca 23.12.2009 günü saat 12.29’da tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı hattınızdan Mihrac Ural isimli şahıs ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde Mihrac Ural’ın size internet üzerinde yayınladığınız “Acilciler Tarihi” içerikli yazının yayından hemen kaldırılarak yazıyı kendisine göndermeniz talimatını verdiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak sizin Mihrac Ural ve Mehmet Gözel ile aranızdaki hiyerarşik bağ hakkında ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Benim hiçbir hiyerarşik bağım yoktur. Örgütün geçmişiyle ilgili benim de içerisinde yer aldığım bu tarihsel süreci yazmam gerektiğini düşünerek yazmış olduğum bir yazıdır. Mehmet Gözel benim niye haberim yok demiştir. Ben kimseden onay almam. Ancak bu yazıdan sonra Mihrac Ural beni arayarak bu yazıyı kaldırırsan sevinirim dedi. Ancak ben bu yazıyı kaldırıp kaldırmadığımı hatırlamıyorum. Bu konuşmaların detayını hatırlamıyorum.

 

SORULDU: 13.10.2009 günü saat 17.42’de tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı hattınızdan Ömer Gazel isimli şahıs ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde; THKP-C Acilciler terör örgütü lideri Mihrac Ural’ın talimatıyla örgütün MK (Merkez Komitesi) ve MKY (Merkez Komitesi Yedek) üye listelerinin oluşturulması ve imzalanması için görüş alışverişinde bulunduğunuz ve yüz yüze konuşmanız gerektiğini söylediğiniz tespit edilmiştir. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.”

 

CEVABEN: konuşmada geçen şey derginin yayın kuruludur. Ömer Gazel’in bana düşüncemi sormasındandır. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum.

Benim notum: Telefon dinlenme tarihleri 2009 yılının değişik ayları içindedir. Bu site Temmuz 2008’de kurulmuştu. Yani daha başlardayız. Henüz yeterince rezil kepaze olmamış durumdalar… Maskeleri henüz yeterince indirilmemiş… Örgütün MK listesini hazırlamaları da örgütün varlığını ispat etmek için… MK nasıl hazırlanırmış, görüyorsunuz!

 

SORULDU: 14.10.2009 günü saat 14.38’de tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı hattınızdan Ömer Gazel isimli şahıs ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde; Mihrac Ural ile görüştüğünüzü, Suriye’den Kemal Esat’ın geleceğini, sizin gelen şahısla ilgilenmenizi ve burada bulunduğu sürede yapacağı tüm görüşmelerde yanında bulunmanız yönünde Mihrac Ural’dan talimat aldığınız tespit edilmiştir. Ayrıca 17.11.2009 günü saat 22.22’de tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı hattınızdan Ömer Gazel isimli şahıs ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde; Suriye’den gelecek Kemal Esat’ın 18.11.2009 tarihinde Ankara’da olacağını, gelen kişilere Mihrac Ural’ın su ihaleleri ile ilgili olarak Lazkiye’de görüşeceğinizi söylemenizi, bu konuları sizin ve Ömer Gazel’in takip etmeniz yönünde talimatlandırdığı tespit edilmiştir. Bu kasmamda örgüt lideri ile direkt temas kurarak aldığınız talimatlar doğrultusunda THKP-C Acilciler terör örgütüne maddi gelir temin etmeye çalıştığınız anlaşılmaktadır. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Bireysel ticari girişimlerimizin örgütle hiçbir ilişkisi yoktur. Yapmayı planladığımız işin hepsinde Mihrac Ural yapılan işlerden komisyon alır. Bahsedilen su ihalesi atık su ihalesidir. Bu ihaleyi gerçekleştirmiş olsaydık ben Ömer Gazel ile birlikte yüzde üç, Mihrac Ural yüzde beş Kemal Esat ise yüzde on komisyon alacaktı. Bu konu tamamen ticari amaçlıdır. Örgütle bir alakası yoktur. Burada amaç örgüte maddi gelir temin etmek değildir.

Benim notum: Örgüt acayip çalışıyor… Al Suri’yi ver Doları… Kap ihaleyi, al komisyonunu… Yani şu site de olmasa siyasi hiçbir şey yapmayacaklarmış. Görünüşte bile yapmayacaklarmış… Ticari faaliyetlerini bozmuşuz gariplerimin…

…………………………………

 

SORULDU: 22.10.2009 günü saat 22.14’te tarafınızdan kullanılan 05356421328 numaralı hattınızdan Mihrac Ural isimli şahıs ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinde; Engin Erkiner isimli şahsın THKP-C Acilciler terör örgütü aleyhinde yazı yazdığı, buna karşılık Mihrac Ural’ın da bir yazı hazırlayarak yayınlanmadan önce değerlendirme yapmanızı ardından örgüt adına ortak bildiri olarak yayınlanmasını istediği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Bizim içerisinde geçmişte yer aldığımız THKP-C Acilciler terör örgütünün tarihine ilişkin yaşanan bir tartışmadır. (Benim notum: İfadede aynen böyle yazıyor, ben ekleme yapmadım.) Çok ilkesiz ve seviyesiz olarak bir yılı aşkın bir süredir sürmüştür. Şahsıma da yalan ve iftiralarla dolu pek çok çamur atmaya çalışılmıştır. Dönem dönem bu saldırı, hakaret ve yalanlara internet üzerinden cevap vermeye çalıştım. Yazdığım her yazı kendi el yazımladır. Engin ve çevresine ilişkin Mihrac Ural ile konuştum, tarihi çarpıttıklarını kirlettiklerini söyledim. Bu eksende yapılmış bir konuşmadır.

Benim notum: Ortak bildiri, 2010 yılında yayınlanan ve kahramanlarımıza operasyon yapılmasına neden olan Biz Acilciler başlıklı bildiri olsa gerektir. Her şeyi olduğu gibi bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Çaresizlik, olmayan örgütü nasıl var göstereceksin? Komisyonculardan oluşan çapulcu takımını nasıl devrimci politik örgüt olarak göstereceksin!

………………………………………….

 

SORULDU: 03.02.2010 günü saat 10.42’de Mihrac Ural ile 905356421328 nolu telefondan yaptığınız görüşmede; Mihrac Ural’ın size internet sitesinden tarafınızdan kaldırılan Hasan Balcı’nın resmini tekrardan siteye eklemeniz yönünde talimat verdiği ayrıca 20.000 Dolar paradan bahsettiğiniz anlaşılmıştır. Konu ile ilgili ifadenizi veriniz.

 

CEVABEN: Hasan Balcı benim şahsıma yönelik 1980 yılında Adana ilinde öldürülen devrimci Ali Çakmaklı isimli şahsın katili olarak internet üzerinden beni teşhir eden birisidir. Bu davranışlarından dolayı tarihselhainler.blogspot.com adresinden resminin kaldırılmasını istemiş olabilirim. Mihrac Ural da kaldırılan bu resmi tekrar siteye koymamı istemiş olabilir, konuyu net hatırlamıyorum. Muhtemelen kiremit satıp da parasını alamadığım 46.000 Dolar para ile ilgili alacağım para konusu olabilir. Bu eksende geçen bir konuşmadır. Ancak bu parayı da alamadım.

Benim notum: Ben sana hatırlatıvereyim Ömer Ödemiş… O sitedeki fotoğraflar –bir tane değildi ve aralarında ben ve İbrahim de vardı- sözüm ona teşhir içindi. Sen bir fotoğrafı kaldırdın çünkü Mihrac Ural tarafından tokatlanmıştın, 46 bin Dolarcık kadar…

Bu para, o sırada mihrac Ural’ın büyük oğlu Zeki’ye aldığı cip için harcanmış olsa gerektir.

Kimbilir, belki de Zeki senin fotoğrafını cipte görebileceği bir yere koymuş, arabayı sürerken bakıp bakıp gülüyordur!

Ne örgüt yani… Genel Sekreter merkez kadroyu dolandırıyor. Yapar…

1977 yılında da Antakya’da soygundan elde edilen dinamitleri bana parayla satmıştı.

………………………………………………

İFADEYE İHTİYAÇ İÇİN 28.03.2010 GÜNÜ 23.50’DE ARA VERİLDİ.

Polis ifadesinde ihtiyaç molası da varmış!

Birinci bölüm burada bitiyor. Orijinal ifadede toplam yedi sayfadır.

Devamı var…

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: Cuma, 23 Eylül 2011 12:07