Şuanda 239 konuk çevrimiçi
BugünBugün2640
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10364
Bu ayBu ay10364
ToplamToplam10478788
Deniz Gezmiş'in Günlüğü'ne kınama PDF Yazdır e-Posta
Kolektif tarafından yazıldı   
Cuma, 14 Ekim 2011 06:49


                                                                    

                                                           KAMUOYUNA

 

Biz aşağıda imzası bulunanlar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve inandıkları davada yaşamlarını yitirerek ölümsüzlüğü seçmiş daha niceleriyle aynı ideali paylaşmış,  aynı mücadeleyi vermiş ya da desteklemiş, aynı davada yargılanmış veya yargılanmamış, ancak, onları çok yakından tanıyan yoldaşlarıyız.

 

Bu güne kadar 68’le ve yoldaşlarımızla ilgili onlarca kitap yazıldı ve yayınlandı. Biz, doğru, etik, çarpıtılmadan ve istismar edilmeden yazılan veya yazılacak olan kitaplara elbette karşı değiliz.

 

Ancak, bu kitaplardan bazıları,  68’i ve idealleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren yoldaşlarımızı etik olmayan biçimde, malzeme olarak kullanmaktan çekinmemiş ve ahlak dışı bir anlayışla, sadece kariyerizm ve rant amacıyla yazılmış ve yayınlanmıştır.

 

Bunlardan sonuncusu, Ali Yıldırım isimli kişinin, Yol Yayınlarından, “Yol Bilim Kültür Araştırma: 21” kaydıyla yayınladığı “Deniz Gezmiş’in Günlüğü” isimli kitaptır.

 

Bu kitabı inceleyince, düşüncelerimizi kamuoyuna iletmeyi gerekli gördük.

 

Kitabın yazarı, günlüğü, adını söyleyemediği bir avukatın arşivinde bulduğunu belirtmektedir. Ama böylesine iddialı başlıkla yazılan bir kitabın notlarının, kimin tarafından, ne zaman yazıldığını bilmediğini de belirtmektedir.

 

Kitap incelenince, açık bir şekilde, o dönemin gazete haberlerinden, manşetlerinden ve Ali Yıldırım isimli kişinin yalan yanlış yorumlarından derlendiği açıkça görülmektedir. Ve bunlar, sanki Deniz’in ağzından çıkmışçasına yazılmıştır.

 

Kitabın etik olmayan en kötü yanı, o günkü gazetelerde, yoldaşlarımızın aleyhine yazılan ve çarpıtılan magazin haberlerine de gene Deniz’in ağzından çıkmış gibi yer verilmesidir.

 

Biz, Deniz yoldaşımızın böyle bir günlüğü olmadığını, onu çok yakından tanıyan insanlar olarak KESİNLİKLE biliyoruz.

 

Ali Yıldırım isimli bu kişiyi, salt para kazanmak için yaptığı etik olmayan bu davranışı nedeniyle şiddetle kınıyor ve aldattığı halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz… Bir daha buna benzer kitapların yayınlanmaması için…

 

Atilla KESKİN

A.Tuncer SÜMER

Mete ERTEKİN

Gülay ÜNÜVAR

Nuran AĞIRNASLI

Tayfur CİNEMRE

Hasan ATAOL

Canan ULUDERE

Fatih ULUDERE

Ayten GÜMÜŞEL CANATAN

Zeki GÜMÜŞEL

Şule ALBAYRAKOĞLU

Ahmet ERDOĞAN

Veli KARAÖZ

Cansen SÖNMEZ

Ahmet SÖNMEZ

Ali BALAMİR

Teoman GÖRAL

Tuncay ÇELEN

Metin ÇULHAOĞLU

Oral ÇALIŞLAR

Bayram DURMUŞ

Aysel BUĞDAYCIOĞLU

Hüseyin TANRIÖVER

Ayfer KARAÖZ

Mehmet Hakkı YAZICI

Müfit ÖZDEŞ

M. Olcay NALBANTOĞLU

Ömer GÜRCAN

Halit GÜRSENER

Hüseyin SOYSEVER

Ünal KARASU

Akın EVREN

Merih Kudsal AKSEYMEN

Suat BOZKUŞ

Engin ERKİNER

Feyyaz KURŞUNCU