Şuanda 412 konuk çevrimiçi
BugünBugün3414
DünDün3402
Bu haftaBu hafta11138
Bu ayBu ay11138
ToplamToplam10479562
haydar yılmaz, mahmut kahraman, burhanettin doğan: ortak savunma PDF Yazdır e-Posta
İbrahim Yalçın tarafından yazıldı   
Çarşamba, 21 Mart 2012 07:23


Belge yayınlamaya devam edeceğimizi söylemiştik.

Devam ediyoruz.

Bugün, 12 Eylül faşizmi’nin,  Ankara 1 no’lu sıkıyönetim askeri mahkemesinde yargıladığı yoldaşlarımız hakkında hazırladığı iddianame, esas hakkında mütaala ve bunlara karşı yoldaşlarımızın yaptığı ‘’ortak siyasi savunma’’yı yayınlıyoruz.

30 Aralık 1980 tarihinde hazırlanan iddianame aşagıdadır.

http://acilciler.files.wordpress.com/2012/01/gunay-karaca-ve-81-arkadasi-iddianame.doc

Ankara Synt. 1 no’lu askeri mahkeme yardımcı savcısı Abdülkadir ABACI tarafından, 14.08.1981 tarihinde hazırlanan ve  45 sayfadan ibaret olan, ’esas hakkında mütalaası’’ ise aşağıdaki link’tedir.

http://enginerkiner.files.wordpress.com/2012/01/gunay-karaca-ve-81-arkadasi-esas-hakkinda-mutaala.pdf

İddianame ve mütaalaya karşı, yoldaşlarımız’dan Haydar YILMAZ’ın 71 sayfa tutan el yazısı savunması, Mahmut KAHRAMAN ve Burhanettin DOĞAN yoldaşlarımızın’da imzasıyla ‘’ Acilciler ana davası savunması’’ olarak yine aşagıdadır.

http://enginerkiner.files.wordpress.com/2012/01/ortak-savunma-haydaryilmaz-mahmutkahraman-burhanettindogan.pdf

Ayrıca, Bu savunmaya ‘’ortak savunmaya ek’’tir diye  Mahmut KAHRAMAN yoldaş’ın yaptıgı ‘’ek savunma’’da aşagıdadır.

http://enginerkiner.files.wordpress.com/2012/01/mahmutkahraman-ek-savunma1.pdf

Yine bu dava’da idam istemiyle yargılanan, İdris KÖYLÜ’lü yoldaşın yaptıgı savunmayı da yayınlıyoruz. Aşağıdadır.

http://enginerkiner.files.wordpress.com/2012/01/idris-koylu-savunma.pdf

Bu dava sonucunda, 32 kişi beraat etmiş, Haydar YILMAZ, Burhanettin DOĞAN ve Mahmut KAHRAMAN yoldaşlar başta olmak üzere 8 yoldaşımız ‘’idam’’ cezası almışlardır.

12 Eylül faşimi’nin cezaevleri çok iyi bilinir. Ankara MAMAK , Diyarbakır ve Metris Cezaevleri ve buralarda yaşanan insanlık dışı uygulamaları duymayan kalmamıştır.

Mamak Askeri Cezaevinde bulunan yoldaşlarımızın direnişlerini, 12 Eylül zindanlarında o dönem yatmakta olan tüm Türkiyeli devrimciler çok iyi hatırlarlar.

THKP-C (ACİLCİLER) örgütünün gerçek militanları, 12 Eylül mahkemeleri karşısında Yaşasın Örgütümüz THKP-C Acilciler, Yaşasın Öncü Savaşı, Kurtuluşa Kadar Savaş şiarları atarak, örgütüne ve halkına karşı sorumluğunun gereğini hayatı pahasına yapmaya çalışırken, bazılarının, henüz 12 eylül’ün ayak sesleri bile duyulmamışken, tabanları yağlayıp kapağı yurt dışında attığı yetmezmiş gibi, 30 sene sonra, bu kaçışlarına ‘’ Örgüt MK’si nin zorlamasıyla çıktım’’ diye sahtekarca yalan söylediklerine tanık oluyoruz.

Mihrac Ural adlı soytarı bu yalanlarla avunuyor.

Her ne pahasına olursa olsun, örgütünü savunan,zulme karşı direnen, boyun eğmeyen ve mücadeleye hiç bir çıkar beklemeden devam edenleri ‘’örgüt düşmanı’’ ‘’işbirlikci’’ ‘’hain’’ diye suçlamaya kalkan Mihrac Ural çetesi, Engin Erkiner’in deyimi ile Hasan BALCI gibi kimi sahibinin sesi ‘’zurna’’ları da yanına alarak pisliklerinni kapatabileceğini sanıyor. Kapatamaz.

Layık olduklarını bulmuşlardır…