Şuanda 467 konuk çevrimiçi
BugünBugün3444
DünDün3402
Bu haftaBu hafta11168
Bu ayBu ay11168
ToplamToplam10479592
Mete Akıncı kimdir? Kimin mücadele yoldaşıdır? PDF Yazdır e-Posta
İbrahim Yalçın tarafından yazıldı   
Çarşamba, 22 Ağustos 2012 18:46


Başlamadan belirteyim. Mete AKINCI, Uluslararası finans yatırım danışmanıdır. Hangi uluslararasında çalışır? Hangi uluslararası yatırımcıların danışmanlığını yapar? Bilmiyorum.

Bildiğim  bir şey var. Mete AKINCI, Ulusal TV’de Çetin ÜNSALAN’la birlikte her Çarşamba Eko-politik diye bir program yapıyordu. Yapıyordu diyorum, çünkü son günlerde Suriye’de TV programlarına katılıyor, Türkiye’deki programlarına bir süre ara verdi.

Mete AKINCI sadece Ulusal Kanal’da değil, SKY Türk adlı TV kanalında da ‘’şimdiki zaman’’ adlı bir program daha yapıyor. Anlayacağınız faal bir danışman.

Mete AKINCI ismini, Mihrac URAL’ın 27 Temmuz 2012  tarihinde kendi bloğunda yazdığı ‘’ HOŞ GELDİN METE AKINCI’’ adlı yazıda öğrendim.  Birlikte fotoğraflarının da bulunduğu bu yazı dikkatimi çekti.

Mihrac Ural, her kim olursa olsun bir adamdan övgü ile söz ediyorsa onun altında mutlaka bir ‘’çapanoğlu’’ çıkacağını bildiğim için. Bu yazıyı bir köşeye not ederek Mete AKINCI’nın kim olduğunu araştırdım.

Bugün (22 Ağustos 2012) saat 11.30’da Ulusal kanal’da Mete Akıncı’ya tekrar rastladım ve  Program yapımcısı Çetin ÜNSALAN ile Suriye ve G.Antep’te patlatılan bomba ve Kürt özgürlük hareketi hakkında söylediklerini dinledikten sonra, tahmin ettiğim ‘’çapanoğlu’’(!) konusunda bir kez daha yanılmadığımı anladım.

Mihrac URAL kendi sitesinde 27 Temmuz 2012 tarihinde ‘’ Hoş geldin Mete Akıncı’’ başlığıyla yazdığı yazıda, Mete Akıncı’nın ‘’Uluslararası  finans yatırım danışmanı ‘’olduğundan bahsetmiyor. Ondan, ‘’ dostum, halkların dostu, Suriye’nin haklı davasının omuzdaşı’’ olarak övgüyle söz ediyor. Devam ediyor.’’ 7 Temmuz 2012 Cuma günü geldi misafirim oldu.  Mete Akıncı dostumla o kadar çok ortak bölenimiz varki, buna mücadele yoldaşlığı düzlemi demek yerinde olacaktır. Mete için Suriye TV kanallarında programlar için randevu almıştım. Şam’a gidecekti, denize nazır evimin geniş balkonunda görüştük. .... Türkiye’nin tüm onurlu insanları bu buluşmanın üretken, barışa hizmet ve halkların kardeşliği için atılmış önemli bir adım olduğunu söylemekle yetineceğim’’ diye boyundan büyük söylemlerle kapatmış.

Evet, Mihrac URAL’ın ’yoldaşım, halkların dostu, Suriye’nin omuzdaşı’’ olarak göklere çıkarttığı Mete AKINCI’yı biraz yakından ve kendi ağzından tanıyalım isterseniz.  Gerçekten kimmiş bu adam?

Yazının başından da söylediğim gibi, Mete Akıncı’nın kim olduğunu araştırırken, tesadüf o ya, bugün Ulusal Kanal’da, Çetin Ünsalan’ın  ‘’Suriye ve terör’’ konulu programında rastladım ve dikkatle dinledim.

Mihrac Ural’dan dinlediğimiz palavralardan değil, Mete AKINCI’nın kim olup olmadığını kendisinden dinledim.

1.     Mete Akıncı, Başer ESAD yönetimini sonuna kadar destekleyen ve bu bakımdan AKP hükümetine ve Tayyip Erdoğan’a son derece kızgın, bu nedenle ağzına geleni çekinmeden söyleyen bir adam. Burası tamam.

2.     Mete Akıncı, fanatik bir ulusalcıdır. Yotube’dan SKY TV de yaptığı ‘’şimdiki zaman’’ adlı ekonomi ağırlıklı programlara bakınız.  Yeri ve gereği olmadığı halde, katıldığı ekonomi programlarında, ilk sözü Ergenekon sanıklarına selam göndermek oluyor. Silivri’nin tutuklu paşa’larına çok büyük bir sempati duyduğunu övünerek söyleyebiliyor.

3.     Halkların dostu olmadığı da çok açık, halkların düşmanı olduğunu, Kürtler’den söz edildiği zaman rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

4.     Bugün, Ulusal kanal’da, Çetin ÜNSALAN ile yaptığı söyleşide, Ünsalan’ın sorularına verdiği cevaplardan kimi notları aktarmak istiyorum.

 

Çetin Ünsalan soruyor. ‘’ Sayın Mete Akıncı, siz’de G.Anteplisiniz o nedenle özellikle soruyorum. Terör örgütü PKK’nın G.Antep’te yaptığı hain saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz’’ diyor.

Mete Akıncı cevaplıyor(!) daha doğrusu açıyor ağzını, yumuyor gözlerini ve PKK terör örgütüne karşı Başer Esad’ın Türkiye’ye yaptığı teklifi aktarıyor. Başer ESAD’ın, bundan bir kaç sene önce PKK terör örgütünün kökünü kazımak için Türkiye, İran ve Suriye’nin ortak bir çalışma başlatma teklifinden söz ederek Tayyip Erdoğan’ın bilinçli bir şekilde buna yanaşmadığını anlatıyor.

Sadece bu kadarla kalsa  iyi, Mete AKINCI hızını alamıyor ve sözü EŞREF BİTLİS’e getiriyor. Eşref BİTLİS’in, PKK terör örgütünün kökünü kazımak için KANDİL’ e bir harekat planı olduğundan söz ederek, Bitlis paşa’nın sırf bu harekatın önlenmesi için katledildiğini iddiasında bulunuyor.

Bitmedi, Mete AKINCI, Ulusal Kanal’da soruyor.

NEVROZ Nedir biliyor musunuz? diyor ve hemen arkasından da cevaplıyor.’’ NEVROZ, TÜRKLERİN ERGENEKON’A ÇIKIŞIDIR’’ deyiveriyor.

Ne garip değil mi? Mihrac Ural’ın, ‘’Halkların dostu, benim yoldaşım’’ diye bahsettiği adama bakın. Halkların düşmanı ve Ergenekoncu paşaların yoldaşı...

 

Hatırladınız mı? Tıpkı Kürt halkının davasını savunduğunu iddia ettiği  Uluslararası Nakliyatçılar Birliği Başkanı olan kadim dostu Mehmet YAVUZ’a ne kadar çok benziyor bu Mete AKINCI denilen Uluslararası Finans Yatırım Danışmanı...

 

Öyle ya, Mehmet YAVUZ’u, aylarca öve öve bitirememiş ve demokrasi kahramanı, 40 yıllık kadım dostu ilan etmemiş miydi? Ne olmuştu sonra peki? Ne olacak, demokrasi kahramanı ve Kürt halkının dostu olarak ilan ettiği bu kişinin kim olduğunu açığa çıkartıp çenesini kapatmıştık ya…

Mehmet YAVUZ soysuzunun, kendi kaleminden, MİT ilişkisini, Mehmet AĞAR’ın genel başkan olduğu dönem DYP Mersin İl Başkan Yardımcısı ve aynı partiden milletvekili aday adayı olduğunu belgeleyerek deşifre ettiğimiz gibi, bugün de Mihrac URAL’ın bir başka yoldaşı Mete AKINCI’nın kim olduğunu gözler önüne seriyoruz.

Bunlar iyi haberler. Bunlar Mihrac Ural’ın kadim yoldaşlarıdır. Bütün bu gerçekler ortaya döküldükçe, devrimci hareketimiz içerisine sızmış yüzlerce Mihrac URAL’ın ajan faaliyetleri daha çabuk deşifre edilecek, en azından yolumuzun üzerine serpiştirilmiş çakıl taşları daha çabuk ayıklanacaktır.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 22 Ağustos 2012 18:49