Şuanda 287 konuk çevrimiçi
BugünBugün3346
DünDün3402
Bu haftaBu hafta11070
Bu ayBu ay11070
ToplamToplam10479494
Nebil Rahuma PDF Yazdır e-Posta
İbrahim Yalçın tarafından yazıldı   
Salı, 16 Ekim 2012 17:32


Nebil Rahuma yoldaşımızı bir kez daha anlatmayacağız. Yeteri kadar biliniyor..

THKP-C (Acilciler) tarihindeki militan mücadelesi üzerine, özellikle bu site’de yeteri kadar duruldu.

Nebil, gerek örgütümüz militanları, gerekse de dışımızdaki ihtilalci sol örgütlerin militanları tarafından da iyi bilinen bir isim.

Örgütümüz Acilciler’den ayrılarak HDÖ içerisinde, ‘’genel komite üyesi ve askeri sorumlu’’ olarak mücadelesine devam ettiği sırada, 12 Eylül generallerinin tüm yurtta, ‘’vur emri’’ile aradığı bir dönemde, eylül rejimine karşı savaştığını iddia eden kendi yoldaşları tarafından haksız bir suçlama ile insafsızca katledildi.

Bu güzel insan, bu korkusuz militan hakkında, o günlerde  ölüm fermanı çıkartan, bu haksız kararı uygulayan yada uygulanmasına onay verenlerden hiçbiri, bugün ortaya çıkıp da, o günkü kararlarının arkasında olduklarını söyleyemiyorlar.

Bu saatten itibaren de söyleyebileceklerini  sanmıyoruz.

Unutulsun istiyorlar.

Yüz karası kararlarının utancı içerisinde olmalılar ki, hatırlanmasından rahatsız oluyorlar.

Gerek bu kararı verenler, gerekse de bu kararın alınmasına katkı sunanlar açısından bu böyledir.

Bizler, Nebil Rahuma’nın yoldaşları olarak, bu güzel insanın mücadelesini ölümsüzleştirmek için ona verdiğimiz sözü yerine getirdik.

‘’Sol içi şiddet ve Nebil Rahuma’’ adlı kitap önümüzdeki ay içerisinde piyasaya çıkmış olacak.

Kitap da, Sol içi şiddet üzerine genel bir değerlendirme yazısı ile birlikte, Nebil Rahuma’nın kişiliği, mücadelesi ve devrimci mücadele içerisindeki yeri anlatılıyor.

Bu kitabın,  mümkün olduğunca geniş bir çevre tarafından okunabilmesi için  arkadaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Çok kısa bir süre içerisinde piyasaya çıkacak olan kitap’tan, en az on tane edinerek yakın çevrelerinde dağıtımına yardımcı olmalarını özellikle rice ediyoruz.

Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede( Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ) e-post adresine yazarak siparişlerini bildirmeleri gerekmektedir.

Kitap’ın elden dağıtımı yanında,  arkadaşımızın bulundukları il ve kasaba’larda da kitapevlerine bizzat vermek suretiyle satışına yardımcı olmaları gerekmektedir.

Yayınevi tarafından dağıtımı zaten yapılacak olan bu kitabın, bazı bölgelere gelmeyebileceğini hesaba katarak, bizzat elden dağıtımının yapılması yerinde olacaktır kanaatindeyiz.

Bu vesile ile, İstanbul’da, ‘zindan karası’’ kimsesizler mezarlığında yatmakta olan Nebil Rahuma yoldaşımızın uğruna mücadele ettiği devrim ve sosyalizm davası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Nebil Rahuma’lar öldürülmesin.

Nebil Rahuma’lar unutulmasın.

Nebil Rahuma’ları unutturmayalım istiyoruz.